reklama
Cześć dziewczyny!pogoda rzeczywiście nam nawaliła.Ale bedzie lepiej.Co do pracy-no narazie zaczynam.Dzieki za linka Aniu mam pytanko odnośnie twojego synka-pisałaś o wiotkich mięśniach,moja mała też ma podobny problem,za bardzo napina mięśnie.Ostatnio jak byłam u rehabilitanta to powiedział że jest poprawa ale zastanawiam sie czy to że opada jej główka do tyłu to normalne czy powinnam sie tym martwić?Rehabilitant pokazał mi takie ćwiczenie żeby jej podnosić tą główke i pomagać w dzwiganiu.Pare razy wychodziło nam bardzo dobrze natomiast dziś od rana nic główka leci do tyłu i koniec
Cześć Lui to dobrze że znalazłaś pracę, moja Nika też miała z tym problem alejuż jest w porządku i już sama wstaje, a jak trzyma się ją za rączki to chodzi tzn stawia kroczki.Urodziła się z niedotlenieniem i dostała6 pkt teraz chodzimy na kontrole do neurologa ale nie dostała na to żadnych ćwiczeń. My chodzimy do lekarza do starej przychodni na Sowińskiego wiecie coś o tym neurologu? Wcześniej chodziłyśmy do Wawy na Kielecką?
A możecie dziewczyny powiedzieć dlaczego mają tą wiotkość?
A możecie dziewczyny powiedzieć dlaczego mają tą wiotkość?
Anikaa
Fan(ka)
ja wiem- nie wiadomo od czego :laugh:.... z napieciem mięśniowym jest tak jak ze zdolnościami czy predyspozycją np. do sportów itp. np. KUba poprzez to ze mam niskie napiecie mięśniowe ma rónież luźne wiązania stawowe wiec wedzie miał predyspozycje np. do gimnastyki artystycznej czy baletu lub cyrku jako człowiek guma :laugh: ;D
a co do opadającen gówki Kamilki to z czasem na pewno minie i tylko trzeba cwiczyc...Luiza jest jeszcze rehabilitcja ja Krasinskiego , tam Pani ma mniej dzieci i mozna się umawiac nacwiczenia czesciej nie tak jak do Pana Czarka vel Jarka (nie pamietam) raz na miesiąc lub 2
a co do opadającen gówki Kamilki to z czasem na pewno minie i tylko trzeba cwiczyc...Luiza jest jeszcze rehabilitcja ja Krasinskiego , tam Pani ma mniej dzieci i mozna się umawiac nacwiczenia czesciej nie tak jak do Pana Czarka vel Jarka (nie pamietam) raz na miesiąc lub 2
Anikaa
Fan(ka)
aa i neurolog dzieciecy (nota bene bardzo dobry) przyjmuje raz w tygodniu w środę w przychodni na Sowińskiego dr.Mazurczak ii niestety sa do niego długie kolejki ale przyjmuje tez na Kasprzaka prywatnie, wizyta coś około 70 zł http://www.cmarka.pl/kontakt/index.html
No właśnie.Co do neurologa-my chodzimy na Sowińskiego i jak narazie nie nażekamy.Co do kolejek-rzeczywiście są ale nam kazali przyjść bez kolejki i zapytać czy nas przyjmie bo podobno małe dzieci przyjmuje zawsze i tak też było.A co do rehabilitanta-tak bardzo podoba mi sie ten na Sowińskiego że narazie nie planuje zmian,tymbardziej że ćwiczymy same w domu i jak narazie podobno jest poprawatzn nie wykrzywia juz tak główki jak kiedyś więc narazie zostajemy przy panu.......no właśnie nie pamiętam jak sie zwie : aż wstyd bo tak go zachwalam a nawet nazwiska nie pamietam :-[
Anikaa
Fan(ka)
do zmiany tego pana nie namawiam bo na mnie też zrobił b. pozytywne wrażenie i 2 czerwca znów idziemy(tym razem na sprawdzenie). o tyle z Panią jest fajnie ze te 30 minut z dzieckiem pocwiczy i masz pewnośc ze zrobi to dobrze...bo ja czasem myśle ze nie zawsze dobrze te cwiczenia wykonuje...ale tez cwicze
reklama
Anikaa
Fan(ka)
Jest pytanie...
jest odpowiedź :laugh: ;Dlui79 pisze:narazie zostajemy przy panu.......no właśnie nie pamiętam jak sie zwie : aż wstyd bo tak go zachwalam a nawet nazwiska nie pamietam :-[
lui79 pisze:Jeśli chodzi o rehabilitanta to mgr Cichocki a czy to pan Czarek to nie wiem,ale pewnie tak bo w tej przychodni chyba tylko on jeden