reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Legionowo i okolice

Cześć dziewczyny!Pogode dziś miałyśmy piękną,prawda?Tzn do pewnego momentu bo póżniej coś sie popsuła :(.Kamilka już śpi więc mogłam tu zajżeć.Moje dziecko też jeszcze nie chodzi,ba,nawet nie siedzi ale też czasami jestem poprostu ledwo żywa.Taki już nasz los ;)Dobra życze miłego wieczorku i uciekam sie odprężyć przy Niani Frani ::)

reklama
Cześć dziewczyny :)
Pogoda nadal piękna. Ja z książkami jednak siedzię w domu, a babcia cieszy się spacerkami z małym :) Już ładnych parę godzin śpi i nie chce do mnie wrócić, a mnie o mało nie rozsadziło - musiałam udać się po pomoc do laktatorka nr 2 ;)
Byle dotrwać do Bożego Ciała - potem mam nadzieję na prawdziwe wakacje (zakładam, że wszystko zdam i pozaliczam).
Krasnal, a gdzie i kiedy się wybieracie? Ja też planuję zaliczyć w wakacje dwa wyjazdy (Mazury i morze).
Miłych spacerków :)

magdalena25 wyjeżdżamy 31.05 na Krete
maz dostal premie i mowi: moze pojedziemy na jakis urlop..? tak dalej..?
to nie czekalam-tylko zaltwilam wyjazd
bo jeszcze sie rozmysli..?? :)
a ogólnie to my raczej wyjeżdżamy nad morze-ja po prostu kocham szum fal
czasami tez na Mazury
a swoją drogą to Ci zazdroszczę-pomocy ze strony rodziców-ja przez cały czas zajmuje się Oliwką sama
a nie zazdroszczę egzaminów,nie lubiłam sie uczyć ;D

Witam
my dzis z Maksiem i Maja sami bez tatusia tez pojechal zarabiac na pieluchy:))) Nie bylo tak zle dopiero pod wieczor Maja dala mi popalic nic tylko jeczala, cyca nie chciala spac tez nie chyba tesknila za tatem:))))
Mam nadzieje ze pogoda do konca tygodnia dopisze bo nie ma to jak spacerek i zabawa w piasku :)))))
Nastepny tydzien spedzamy u babci, a do tego czasu musze wkoncu kupic lozko do salonu i do Maksia bo teraz spi na materacu i bardzo mu to odpowiada:)))
Bylam w sklepach ktore mi polecilysci ale nic mi sie nie spodobalo:(((((
A co do wyjazdow wakacyjnych to my co roku jezdzimy na Mazury bo mamy tam rodzine ale moze tym razem wybierzemy sie w Bieszczady(tam tez mamy rodzinke:))) ) ja to bym chciala i nad morze ruszyc ale nie mam zadnych namiarow na spokojna okolice :))) moze wy cos polecicie? A jak z planow nic nie wyjdzie bo roznie u meza w pracy z tymi urlopami to wyjezdzam do mamy na dzialke ma tam prad wode toalete itd.... no i Maks uwielbia tam jezdzic :))))
spadam spac bo jestem wykonczona:)))

Kransal super z tą Kretą :) Masz rację korzystaj :)
Ja morze lubię też od tej wodnej strony, bo żegluję, ale tym razem to mój mąż na zaplanowane trzy rejsy a ja poczekam pewnie do przyszłego roku jak małego będzie można zostawić u dziadków. Choć może zamienimy morze na Mazury i pożeglujemy po jeziorach za to całą rodzinką.
Woloszki ja bym tam jechała w Bieszczady gdybym miała "metę". Oczarowały mnie a spędziłam tam tylko kilka dni i pewnie jeszcze powrócę.
My nad morze może pojedziemy do Jastarni ale popływać na deskach windsurfingowych. Rok temu robiliśmy tam kurs dla początkujących (szkółka www.boards.pl), farajdy było mnóstwo, więc może się trochę doszkolimy?
Bylismy też w Białogórze, miło i sympatycznie, z dziećmi może nawet lepiej niż w Jastarnii, ale akurat stancję mieliśmy daleko od plaży, u miłej pani, tanio, ale warunki takie średnie. Choć nie narzekałam.
Jutro trzymajcie kciuki - jadę pierwszy raz nadrabiać zaległości na uczelni.

Cześć dziewczyny!Wy tutaj o wakacjach a ja zaczynam pracy szukać :( no ale cóż,takie życie,może w przyszłym roku sobie odbijemy ;).Zaraz uciekam spać bo dziś pobódke miałam już o 4.30 więc ledwo żyje.Madziu-kciuki oczywiście trzymam :)

Dziękuję za trzymanie kciuków - spisałyście się, bo dwa zaliczenia pchnęłam a trzecie zobaczymy (muszę poczekać na wyniki). No ale to nie koniec trzymania kciuków! Kolejny raz poproszę we wtorek i czwartek :)
Lui powodzenia w szukaniu pracy! A co planujesz dla malutkiej w takiej sytuacji? Mogę zapytać czy pracowałaś wcześniej?
Ja pracowałam, ale zaraz po macierzyńskim nie planuję wracać, a potem to się zastanawiam czy mnie zechcą?

Cześć.Wczoraj byłyśmy na szczepieniu i przy okazji ważeniu-Kamilka waży już 6600!Aż sie boje myśleć co bedzie za kilka miesięcy,my już musimy kupować pieluchy dla dzieci raczkujących ;).Jesli chodzi o prace to już jak ją znajde to moja mama bedzie sie zajmować małą.A ja sama pracowałam ale to były takie dorywcze zajęcia więc w sumie to bedzie mój debiut.

Ja widzę, że Julek też rośnie w oczach. Zobaczymy niedługo przy okazji szczepień ile waży.
Niestety nie mam żadnej z mam blisko (obie na śląsku), a poza tym pracują jeszcze zawodowo. Przed ciążą pracowałam 1,5 roku, ale w trakcie ciąży w oazdzierniku zaczelam drugie studia, zmniejszylam etat do 1/2 (ale mialam komfortową sytuację pracy w dowolnych godzinach a także trochę zdalnie z domu). No ale i tak przy dziennych studiach na pierwszym roku i pracy od rana do późnego wieczora nie było mnie w domu. Nie wyobrażam sobie takiego rytmu z dzieckiem, bo miałby mamę tylko w weekendy. No i mnóstwo dylematów! Studia ciekawe i bardzo bym chciała kontynuować, ale dzienne wymagają opiekunki (kasa), zaoczne płatne (kasa). Studia + praca to zero czasu dla dziecka i poza tym zarabiałam tyle co kosztuje opiekunka :(
Na razie staram się o tym nie myśleć bo chcę wziąć trochę wychowawczego (minimum aż Julek bedzie miał pół roku). Ale potem czekają mnie poważne decyzje.

reklama
Siemka dziewczyny, wszstkiego naj dla wszystkich dzieciaczków, które miały niedawno miesięcznice.
Lui powodzenia w poszukiwaniu pracy,ja też niedługo będę musiała czegoś poszukać ale chciałabym w Legionowie, żeby być szybciej w domu.
Magda powodzenia na egzaminach.
Krasnalku zrób zdjęcia na Krecie to pokażesz.

Mam pytania dotyczące tych kwadracików, które są z boku przy naszych nazwach i te podpisyu skąd one są i co znaczą? Jak wiecie to mi odpiszcie, bo nie wiem gdzie mogę znależć odpowiedzi na to i to mnie drażni.
Pozdro

Do góry