reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mi zarówno mój lekarz jak i lekarz u którego byłam na usg 3d powiedział, że jest strasznie wysoko jak na etap ciąży, bo był sporo nad pępkiem dlatego nie mógł go sięgnąć głowicą 3d, żeby wyraźnie było widać, a był to 20 tydzień.

reklama
Przymierzałam się do drzemki poobiedniej, bo po basenie oczy mi się kleją, ale moje dziecko stwierdziło coś zupełnie odwrotnego i właśnie jestem zasypywana kopniakami i wypinaniami... Mam nadzieję, że jak już dziecko będzie z nami ten cały charakterek się zatraci, bo jak na razie to wszystko robi na odwrót... ;-)

Tak jak pisałam wcześniej brak poprawy.. od soboty cisza... czasem coś puknie ale to chyba na odczepnego.. tęsknie za tym bombardowaniem :-(

moja Mimi też już coraz mniej ma miejsca bo się wypina i wypina i nie czuję już,że się przemieszcza z dołu do góry z boku na bok jak to było jeszcze tydzień temu, ale co się dziwić nasze wilelkoludki są już całkiem spore:):) a ja się nie mogę doczekać kiedy będzie można przez brzusio dojrzeć stópkę albo łapkę - ale na to to jeszcze chyba musimy cierpliwie poczekać:)

nadalka u mnie to samo, totalna zmiana... takie bardziej głuche są te kopniaki, bardziej w środku i rzadziej ... też mi się tęskni za wystawianiem wszystkiego.... popytam ginkę w pt czy to normalne :tak:

Nadalko Ann ja mam dokładnie to samo;) Brakuje tych kopniaczków:) Moja np dupkę lub główkę wystawia zawsze na prawym boku:) I takie bardziej burczenie czuje niż kopanie :) Ciekawe ile po miesiącu już waży :) Ale pojutrze się dowiem:)

wydaje mi sie że jest to normalne... dzidziolki już są coraz większe, a miejsca w brzuszku coraz mniej na różne wygibasy :)

no mi też się tak wydaje, że to norma:tak:... fajnie Wam z tym usg na każdej wizycie...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry