reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
nadalka u mnie to samo, totalna zmiana... takie bardziej głuche są te kopniaki, bardziej w środku i rzadziej ... też mi się tęskni za wystawianiem wszystkiego.... popytam ginkę w pt czy to normalne :tak:

normalne, normalne, maluchy mają coraz mniej miejsca i już nie fokołkują w brzuszkach tak jak na początku stąd ruchy są słabiej wyczuwalne, i zazwyczaj cześciej czuje się od środka niż na zewnątrz...i nie ma się co martwić kochane bo niestety już nie będa bąbelki brykały jak szalone...a szkoda uważam tak jak wy brakuje tych kopniaków...no ale już niedługo będziemy cieszyć się bąbelkami na zewnątrz a nie ruchami wewnątrz...

Kochan wszystkie które słabiej czują ruchy nie martwcie się i prosze o uśmiechy na twarzach co prawda to smyranie to nie to samo co kopniaki ale też jest przyjemne i proszę mi się z tego cieszyć :-)

reklama
moja niuńka strasznie leniwa :( jeszcze się z mamusią nie przywitała od rana :( a zjadłam pączka nawet żeby jej przyjemnie było i nic ....

U mnie ruszyła się tak konkretnie dopiero po badaniu. W poczekalni mnie szturchnęła raz czy dwa, ale to głównie przez to, że czuła mój stres i siedziała cicho. Ale teraz już sobie poszalała i obie spokojniejsze jesteśmy :-)

Powiedziałam dziś B. że mogłabym być ciągle w ciąży i czuć jak się dzieciaczek porusza, tylko usg by się przydało, żeby córcię podglądać co jakiś czas. ;-)

a mnie dzidzia od jakiegos czasu kopie rzadziej, ale jak juz kopnie, to aaaaaaaaauuuuuaaaaaa !;-)

Twilight - jak ja Cię rozumiem, mi też chyba będzie brakowało tego mojego wiercipiętka w brzuszku:):) jejjjj fajnie być w tej ciąży i już:)
anja - no właśnie , ale jak już kopnie... a pęcherz to chyba za trampolinę robi:)

Teraz sie trochę przestraszyłam :-( To mówicie, że dzieć teraz spokojniejszy powinien byc? A moja duuużo się wierci i kopie. Wczoraj przez godzine 21 wyliczyłam jej 34 ruchy, a mówią, że 5-10:sorry2::baffled: Nie wiem, czy to dlatego, że od początku była ruchliwa, cy może coś z nią nie tak....:-:)-:)-:)-:)-( 3 razy byłam chora w ciąży...

Teraz sie trochę przestraszyłam :-( To mówicie, że dzieć teraz spokojniejszy powinien byc? A moja duuużo się wierci i kopie. Wczoraj przez godzine 21 wyliczyłam jej 34 ruchy, a mówią, że 5-10:sorry2::baffled: Nie wiem, czy to dlatego, że od początku była ruchliwa, cy może coś z nią nie tak....:-:)-:)-:)-:)-( 3 razy byłam chora w ciąży...
widocznie ma jeszcze dużo miejsca. ja przed tym jak zaczęła się mniej ruszać czułam ok 18 ruchów na pół godziny, więc myślę że akurat duża aktywność dziecka jest jak najmniejszym powodem do zmartwień.
a mówią 10 ruchów że minimum powinno się czuć.

ah minimum... juz się zestresowałam... To dobrze. Dzięki za info, bo aż mi sie gorąco zrobiło... :*

reklama
To tez taka rozbrykana;-) Bo wczoraj połozyliśmy się wczesniej spać i pierwszy raz liczyłam te ruchy, a teraz wchodzę na ten wątek i jak przeczytałam, że teraz juz nie będą dzieciaczki tak brykać, to...

W ogóle, to najwięcej mi bryka, jak idę teraz na ćwiczenia dla mam. chyba lubi ćwiczyć z mamcią;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry