reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ania ja już czuję nad pępkiem :tak: ale odkąd Kalina jest tak wysoko, to mi się zaczęły jakieś mdłości znów.. ehh...

reklama
ja bulgotki słyszę jak zjem coś niestrawnego :-D
a co do ruchów to chyba myślę że to zależy jak mała leży bo jak wczoraj się przekręciła główką w dół to właśnie kopała tak nawet 10cm nad pępkiem.. czasem w bok, czasem nad samą pipą.. właśnie jak się ułoży..
teraz jak siedzę przy kompie w swoijej ulubionej pozyji przygarbionej to czuję prawie pod samymi cyckami.. no ale to wiadomo że sie kuląc pcham macicę do góry.. i czasem ciężko mi oddychać :baffled:

moje maleństwo nawet dzisiaj się nie przywitało ze mną , a wieczorem chyba dwa razy kopnęło i cisza....
głupio tak :-pale wierze że ma gorszy leniwy dzień ;-) tak jak ja :-D może jak się rusze gdzieś to się potem obudzi ... obstawiam że na pogrzebie jutro będzie non stop wywijać

ja swojego Żuczka czuje w odległości około 3-5cm pod prawym żebrami zwłaszcza, chyba ulubiona pozycja to główką w górę, bo większość ruchów czuje właśnie w okolicy pępka, ale zdarzają się i w okolicy żołądka, a wczoraj np czułam jak mi obija flaczki ja nie czułam na skórze a widziałam jak mi brzuch podskakuje:-)

ja swojego Żuczka czuje w odległości około 3-5cm pod prawym żebrami zwłaszcza, chyba ulubiona pozycja to główką w górę, bo większość ruchów czuje właśnie w okolicy pępka, ale zdarzają się i w okolicy żołądka, a wczoraj np czułam jak mi obija flaczki ja nie czułam na skórze a widziałam jak mi brzuch podskakuje:-)

hihi mi po glukozie mała waliła 5 minut w żołądek.. chyba chciała mi przekazać że mam więcej tego nie pić :-D

to jeszcze muszę poczekać z tymi ruchami nad pępkiem bo na wysokości pępka to ja czuje po bokach tez ale na zebrach nie:-(

Kurczę a ja czuję cały czas niziutko. Może ze 2razt poczułam gdzies wyżej, zaczyna mnie już to martwic ...

Kurczę a ja czuję cały czas niziutko. Może ze 2razt poczułam gdzies wyżej, zaczyna mnie już to martwic ...
Nie martw się, tak jak mówi nadalka, ważne że kopie;) Ja też tak mam, czuję małego bardzo nisko, tylko jak się położe to czasami poczuję gdzieś trochę poniżej pępka. Ginka mi wczoraj powiedziała że mam się tym nie martwić:-)

reklama
przecież każda kobieta ma inaczej, kiedy nasze Szkraby ułożą się do porodu główką w dół wtedy będziecie narzekać, że obija Wam żołądek, aaach te kobiety jak nie kopie to źle, jak kopie to też niedobrze... cieszcie się tymi niewinnymi kopniaczkami, bo przyjdą takie czasy, że będziemy zaciskać zęby...i głowa do góry!!! dziś pierwszy dzień wiosny:-D:-D:-):-):rofl2::laugh2::rofl2::laugh2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry