ale maluszek więcej czasu śpi
poczytaj sobie w necie
ja oglądałam kiedyś na TVN Style program " Mamo to ja " w ogole polecam , dużo fajnych rzeczy mówią ( i o noworodkach , i niemowlaczkach i potem o starszych ) więc można sobie poszukać czegoś dla siebie
i tam lekarz się wypowiadał że dziecko jest aktywne najbardziej między 23 a 1 w nocy , przeważnie jak śpimy
i dzidziul śpi też jak spacerujemy , sprzątamy ,chodzimy coś robimy
bo jest bujany w brzuszku i zasypia
a jak potem zjemy ,odpoczywamy i kładziemy się do łóżka to przeważnie wtedy się uaktywnia ,ale jak każdy człowiek , ma gorsze dni i sobie odpoczywa więcej dlatego go nie czujemy
no i oczywiście jeszcze maluszki nie są pokaźnych rozmiarów i czasami tak się chowają że nawet jak się ruszają to nie czujemy albo ruszają się jak coś robimy i nie skupiamy się na ruchach
więc bez paniki ,proszę :* Mam nadzieje żę trochę pomogłam...
moja wczoraj w nocy tak szalała że szok
a dzisiaj rano miałam wrażenie że nogami się odbija od jednej strony brzucha i głową puka z drugiej strony - jak na trampolinie
wczoraj położyłam przed snem rękę na brzuchu , i nagle czuje takie siup , i pupka pod ręką sie znalazła
poklepałam , tatuś dał buziaka w pupkę córci i zaraz schowała zadek
a dzisiaj rano (5.30) jak się tatuś z dzidzią witał , to pogłaskał dwa razy brzuszek i zaraz mała popukała do niego