reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
agucha- właśnie chciałam powiedzieć, że to zapewne cisza przed burzą:-D
mój Brzdąc chyba będzie taka wierci dupka:-)bo jak się przewraca to aż mi oczy na wierzch wychodzą, przepycha się układa, a jak coś skomentuje to dostaje kopa i tak się kończy dyskusja...

reklama
a moja chyba popadła w błogi sen po tej glukozie :-D bo zaraz po wypiciu tak zaczeła walić że aż mi tchu brakowało :baffled:

A ja dzisiaj sie wybrałam pierwszy raz na ćwiczenia dla cięzarnych (było super! Jak widziałam siebie w lustrze fikającą, to nie mogłam przestać głupkowato się uśmiechać:-p) i tam pewne dwie mamusie, tj. 28 t.c. i 30t.c. powiedziały mi, że do 25tc mocno im dzidzie szalały, kopały, a teraz raczej się przeciągają i są spokojniejsze...

To jak my się teraz już nakręcamy, jak przez 2 godz nic nie czujemy, to co to bedzie potem:-(

nadalka , to stwierdzone że po glukozie maleństwo jest "zamulone" i nie kopie :tak: ale jak już daje czadu to bez obaw :rofl2:

moja sobie po podróży autobusem świrowała koziołki
później u mojej babci przy herbatce , dupkę wypięła i się kokosiła
a teraz sobie popukała kilka razy aż buch chodził :rofl2:

Mamcia ale z drugiej strony potem dziecko już jest tak duże, że lepiej je czuć, a że ma mniej miejca to chyba mniej się rusza

No i o to mi chodzi... wtedy własnie będziemy sobie wkręcać dopiero

nie można być przewrażliwionym ;-) bo to źle wpływa i na nas i na dzidziule ;-)

reklama
ale maluszek więcej czasu śpi ;) poczytaj sobie w necie ;) ja oglądałam kiedyś na TVN Style program " Mamo to ja " w ogole polecam , dużo fajnych rzeczy mówią ( i o noworodkach , i niemowlaczkach i potem o starszych ) więc można sobie poszukać czegoś dla siebie :) i tam lekarz się wypowiadał że dziecko jest aktywne najbardziej między 23 a 1 w nocy , przeważnie jak śpimy ;)
i dzidziul śpi też jak spacerujemy , sprzątamy ,chodzimy coś robimy ;) bo jest bujany w brzuszku i zasypia :) a jak potem zjemy ,odpoczywamy i kładziemy się do łóżka to przeważnie wtedy się uaktywnia ,ale jak każdy człowiek , ma gorsze dni i sobie odpoczywa więcej dlatego go nie czujemy :) no i oczywiście jeszcze maluszki nie są pokaźnych rozmiarów i czasami tak się chowają że nawet jak się ruszają to nie czujemy albo ruszają się jak coś robimy i nie skupiamy się na ruchach :) więc bez paniki ,proszę :* Mam nadzieje żę trochę pomogłam...

moja wczoraj w nocy tak szalała że szok :p a dzisiaj rano miałam wrażenie że nogami się odbija od jednej strony brzucha i głową puka z drugiej strony - jak na trampolinie :D

wczoraj położyłam przed snem rękę na brzuchu , i nagle czuje takie siup , i pupka pod ręką sie znalazła :D poklepałam , tatuś dał buziaka w pupkę córci i zaraz schowała zadek :p
a dzisiaj rano (5.30) jak się tatuś z dzidzią witał , to pogłaskał dwa razy brzuszek i zaraz mała popukała do niego :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry