reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
agucha- właśnie chciałam powiedzieć, że to zapewne cisza przed burzą:-D
mój Brzdąc chyba będzie taka wierci dupka:-)bo jak się przewraca to aż mi oczy na wierzch wychodzą, przepycha się układa, a jak coś skomentuje to dostaje kopa i tak się kończy dyskusja...

reklama
a moja chyba popadła w błogi sen po tej glukozie :-D bo zaraz po wypiciu tak zaczeła walić że aż mi tchu brakowało :baffled:

A ja dzisiaj sie wybrałam pierwszy raz na ćwiczenia dla cięzarnych (było super! Jak widziałam siebie w lustrze fikającą, to nie mogłam przestać głupkowato się uśmiechać:-p) i tam pewne dwie mamusie, tj. 28 t.c. i 30t.c. powiedziały mi, że do 25tc mocno im dzidzie szalały, kopały, a teraz raczej się przeciągają i są spokojniejsze...

To jak my się teraz już nakręcamy, jak przez 2 godz nic nie czujemy, to co to bedzie potem:-(

nadalka , to stwierdzone że po glukozie maleństwo jest "zamulone" i nie kopie :tak: ale jak już daje czadu to bez obaw :rofl2:

moja sobie po podróży autobusem świrowała koziołki
później u mojej babci przy herbatce , dupkę wypięła i się kokosiła
a teraz sobie popukała kilka razy aż buch chodził :rofl2:

Mamcia ale z drugiej strony potem dziecko już jest tak duże, że lepiej je czuć, a że ma mniej miejca to chyba mniej się rusza

No i o to mi chodzi... wtedy własnie będziemy sobie wkręcać dopiero

nie można być przewrażliwionym ;-) bo to źle wpływa i na nas i na dzidziule ;-)

reklama
ale maluszek więcej czasu śpi ;) poczytaj sobie w necie ;) ja oglądałam kiedyś na TVN Style program " Mamo to ja " w ogole polecam , dużo fajnych rzeczy mówią ( i o noworodkach , i niemowlaczkach i potem o starszych ) więc można sobie poszukać czegoś dla siebie :) i tam lekarz się wypowiadał że dziecko jest aktywne najbardziej między 23 a 1 w nocy , przeważnie jak śpimy ;)
i dzidziul śpi też jak spacerujemy , sprzątamy ,chodzimy coś robimy ;) bo jest bujany w brzuszku i zasypia :) a jak potem zjemy ,odpoczywamy i kładziemy się do łóżka to przeważnie wtedy się uaktywnia ,ale jak każdy człowiek , ma gorsze dni i sobie odpoczywa więcej dlatego go nie czujemy :) no i oczywiście jeszcze maluszki nie są pokaźnych rozmiarów i czasami tak się chowają że nawet jak się ruszają to nie czujemy albo ruszają się jak coś robimy i nie skupiamy się na ruchach :) więc bez paniki ,proszę :* Mam nadzieje żę trochę pomogłam...

moja wczoraj w nocy tak szalała że szok :p a dzisiaj rano miałam wrażenie że nogami się odbija od jednej strony brzucha i głową puka z drugiej strony - jak na trampolinie :D

wczoraj położyłam przed snem rękę na brzuchu , i nagle czuje takie siup , i pupka pod ręką sie znalazła :D poklepałam , tatuś dał buziaka w pupkę córci i zaraz schowała zadek :p
a dzisiaj rano (5.30) jak się tatuś z dzidzią witał , to pogłaskał dwa razy brzuszek i zaraz mała popukała do niego :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry