reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Laski miała któraś tak ? Antykoncepcja

Moja ciocia zaszła z wkładka 🫣 Po limeticu miałam 2 x okres w miesiącu, juz po odstawieniu. W sumie do teraz mam bo nie jest normalne żeby mieć co 20/21 dni miesiączkę
Okres w końcu ci się powinien unormować mi dopiero po pół roku zaczęło się coś unormować a tak to w cały świat. Mi raz ginekolog mówił o tej wkładce ale jakos się cykalam, że może być z tym dyskomfort albo jeszcze wypadnie i zrezygnowałam

reklama
Dziewczyny dużo zdrówka życzę. A co do antykoncepcji hormonalnej to mało kto mówi o dużym ryzyku zakrzepicy, ginekolodzy przepisują normalnie jak syrop na kaszel
Niestety, ja również trafiałam na lekarzy którzy przepisywali mi tabletki anty mając świadomość, że choruję na migreny z aurą. Zaczęłam je brać po pierwszym porodzie. Czułam się tak źle, że nie byłam w stanie opiekować się dzieckiem. Jeden, drugi, trzeci telefon do lekarza i słyszałam ciągle to samo - "Przejdzie, organizm się musi przyzwyczaić". W końcu odstawiłam bo nie mogłam normalnie funkcjonować. Bóle głowy, migreny i płacz towarzyszyły mi przez kilka tygodni. Później próbowałam jeszcze innych tabletek, początek był podobny, ale dużo szybciej minęły te objawy. Oczywiście znów myślałam, że tak ma być bo organizm się przyzwyczaja. Dopiero po kilku latach wertując internet w poszukiwaniu informacji o wkładkach czy plastrach (nie chciałam się już bawić w tabletki) dowiedziałam się, że przy mojej chorobie w ogóle nie powinnam przyjmować antykoncepcji hormonalnej ;) Przypomnę - każdy lekarz wiedział, że choruję na migreny i żaden nie zaproponował czegoś innego.

Okres w końcu ci się powinien unormować mi dopiero po pół roku zaczęło się coś unormować a tak to w cały świat. Mi raz ginekolog mówił o tej wkładce ale jakos się cykalam, że może być z tym dyskomfort albo jeszcze wypadnie i zrezygnowałam
Zobaczymy jak to w praktyce będzie bo wiem, że organizm musi się uspokoić

Ja ogólnie po tabletkach belara, limetic i jakąś nazwa wróciłam do limeticu i to był błąd

Jak głupia słuchałam swojej ginekolog. Już do Niej nie chodzę.
Jak poszłam do innego ganinetu to lekarz się za głowę złapał i powiedział, że hormonalnie mnie wykończyła 🤐
I weź tu słuchaj lekarzy jak pierwsi by człowieka wykończyli masakra

Niestety, ja również trafiałam na lekarzy którzy przepisywali mi tabletki anty mając świadomość, że choruję na migreny z aurą. Zaczęłam je brać po pierwszym porodzie. Czułam się tak źle, że nie byłam w stanie opiekować się dzieckiem. Jeden, drugi, trzeci telefon do lekarza i słyszałam ciągle to samo - "Przejdzie, organizm się musi przyzwyczaić". W końcu odstawiłam bo nie mogłam normalnie funkcjonować. Bóle głowy, migreny i płacz towarzyszyły mi przez kilka tygodni. Później próbowałam jeszcze innych tabletek, początek był podobny, ale dużo szybciej minęły te objawy. Oczywiście znów myślałam, że tak ma być bo organizm się przyzwyczaja. Dopiero po kilku latach wertując internet w poszukiwaniu informacji o wkładkach czy plastrach (nie chciałam się już bawić w tabletki) dowiedziałam się, że przy mojej chorobie w ogóle nie powinnam przyjmować antykoncepcji hormonalnej ;) Przypomnę - każdy lekarz wiedział, że choruję na migreny i żaden nie zaproponował czegoś innego.
Dla lekarzy lepiej jak się leki wykupi. Oni chyba z tego profity mają jakieś.

reklama
Do góry