reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

LAKTATORY

efunia po pierwsze miałam wielkie problemy z "przyssaniem się" laktatora do piersi, ciągle dostawało sie powietrze a poza tym przynajmniej w moim przypadku, ta wkładka masujaca zdała sie psu na budę. Żeby odciagnąć taka ilośc mleczka jaką odciagałam recznie to bym chyba musiała z laktatorem cała noc siedzieć :mad:, poza tym jak juz leciało to bolało a jak zasysało delikatniej, to nic nie leciało. Może byłby dobry dla mamusi której mleko wali z piersi ale u mnie nie sprawdził sie ani ani. Co do pozostałych to nie pamietam jakie miałam, bo to było 8 lat temu. ;)

reklama
ja używam ręcznego laktatora canpol babies i jestem z nigo zadowolona! podobno to podróbka aventu... kosztował około 80zł!

cześć dziewczyny!

robię już ostatnie zakupy do wyprawki. Właśnie zastanawiam się nad laktatorem, dzięki wam uniknęłam kupna laktatora lakta (tłokowego - niby polecanego). Widzę że najbardziej chwalicie sobie avent, ale dla mnie to troszkę dużo kaski. Pomyślałam więc o canpolowym premium. Efuniu - jak tam? jesteś zadowolona z niego? Zdążyłaś już go przetestować? Będę wdzieczna za informacje!

pozdrawiam!

Jako, że moja córcia jest wcześniakiem - droga do naturalnego karmienia była nam wybrukowana :( wypróbowałam wiele laktatorów - Avent Isis oceniam na 6 , dzięki niemu udało mi się karmić Julkę piersią przez... 3,5 roku :) 2 miesiące temu kupiłam dla bratowej Avent Isis Via i jest z niego bardzo zadowolona.
Podaję wam link do www.bobomarket.pl tam mają teraz laktator Avent Isis w promocji i rzeczywiście nie kupi się nowego taniej...

Ja miałam duże problemy z karmieniem na początku. Nawały, zapalenia piersi. Miałam laktator Avent Isis i pomimo nawału nie mogłam wycisnąć nim ani kropli. Ściągałam po nocach ręcznie pokarm. Potem kupiłam Medele Minielectric która jest fantastyczna. Teraz odciągam pokarm i mroże. To duzy wydatek (nowa ok.300 zł.) Ja kupiłam używaną na 150zł.
Ściagąnie jest szybkie, łatwe i przyjemne.

a

To chyba zależy tez od tego, ile sie ma pokarmu i czy duzo sie odcąga. Ja miaam właśnie lakte, którą tu wszyscy krytykują i u mnie sie sprawdziła. Ale ja miałam tyle mleka, że mogłabym wykarmic pięcioraczki.

Pokarmu to ja tez miałam ogrom - piersi do pasa. Ale ręcznym za nic w świecie nie dało się ściągać. Nie wiem od czego to zależy.
a

reklama
Witam Wszystkich!

Mam do sprzedania laktator avent za 70 zł, /kosztował ok 200 zł/. Jest w dobrym stanie, mam oryginalne opakowanie, części zapasowe i instrukcje.Polecam go wszystkim, przydal mi się w szpitalu kiedy moja mała po urodzeniu leżała w inkubatorze/co 3 godz. musiałam odciągac pokarm i zanosić jej/ odciąganie trwało kilka minut, w nocy mogłam się spokojnie wyspać:)
W domu też bardzo się przydał, w nocy kiedy byłam wykończona po ciężkim dniu odciągałam pokarm wieczorkiem i maż wstawał,podgrzewał do i podawał małej/mogłam sobie pospać/ :)
Nie używałam go długo /kilka miesięcy/, ponieważ skończył mi się pokarm:(

Pozdrawiam Wszystkie Mamki:):)

Do góry