reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

ja niczym nie dopajam :) zauważyłam w te cieplejsze dni, że pokarm jest żadszy, czyli myslę, że jest do napicia się. Tak nam też mówili w SR.

reklama
Dzieczyny a co to jest ten Plantex, czy to są jakieś zioła?? Pytam, bo dermatolog prosiła odstawić herbatkę koperkową i podawać wodę przegotowaną.

Anik, Plantex niestety też zawiera koperek.

Ja na razie niczym nie dopajałam. Pediatra mówiła mi, żeby na razie tego nie robić. Teoretycznie do ukończenia 6 miesiąca życia dziecku nie jest potrzebne nic prócz mleka matki. Zauważyłam, że w ciepłe dni Jaś pije troszkę częściej. No i zmieniam mu teraz piersi przy jedym karmieniu pije z obu, w ten sposób napija się więcej rzadszego pokarmu i gasi w ten sposób pragnienie.

ja tez podaje czasem herbatki Hippa na trawienie, czasem plantex. Co do wody mineralnej, to ktorac z dziewczyn kiedys wyslala likn w ktorym bylo opisane o produktach polecanych przez Instytut Matki i Dziecka, i miedzy innymi opisali wode mineralna Zywiec Zdroj, badania wykazaly, ze (ponoc) nieprzegotowana zawiera wiecej bakterii niz kranowa, i najpierw trzeba ja przegotowac a dopiero poznije mozna podac dziecku. Jak znajde ten link to Wam wysle.

dla tak malych dzieci zawsze trezba wode mineralna przegotowac-kazda
a o zywcu czytalam czytalam-i o tych obiadkach w sloiczkach dla dzieci

izka-mummy-to-be pisze:

Coś mi tu nie pasuje.
Jeszcze na studiach uczyłam się, że nadmiar witaminy C jest z organizmu wydalany.
A kamicę nerkową powoduje nadmiar wit. D
(tak mi powiedziała lekarka, kidy podałam przez przypadek Darii zwiększoną jej ilość)
Ciekawe, który fachowiec jest sponsorowany i przez jakie firmy :mad:

reklama
Ja od wczoraj znowu poję się Karmi, bo mleczka coś znowu mniej. Na jedno karmienie Jaś domaga się obu piersi ::)

Do góry