reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

ANIK78 pisze:
Pytia, nasz Krystianek zachowuje się tak samo jak Jaś głównie nad ranem i po kilkunastu minutach robi śliczną mega kupę i jest już później dobrze. Dzisiaj wyczytałam w magazynie "Dziecko", że takie zachowanie maluszków (czyli wypuszcznie brodawki) jest spowodowane tym, że mogą nie chcieć jeść gęstego pokarmu, a chcą się przez chwilkę napić mleczka i wtedy należy maluszka przystawić na moment do drugiej piersi. Pytia, może spróbuj??

ale numer! nie czytałam "Dziecka", ale właśnie tak zaczęłam robić - zmieniać pierś jak zawiodły inne metody i działało - nie skojarzyłam, że jest gorąco, duszno i mojej małej chce się po prostu pić...

reklama
Cześc dziewczyny, ja gościnnie z lipcówek :-) poradźcie doświadczone kolezanki jaka koszulka najlepsza do karmienia taka z otworkami na cyce czy klasyczna rozpinana.

No i do porodu lepszy szlafrok długi czy krótki czy to bez znaczenia, kobieta w sklepie mnie strasznie na krótki namawiała ale nie wiem sama Ale o co chodzi? Z góry dziekuje za podpowiedź :-)

ka@siek ja polecam rozpinana,z otworkami nie mialam ale slyszalam ze wylaza cycuszki.radze zaopatrzyc sie we wkladki laktacyjne jeszcze.co do szlafroka nie wiem nie mialam-nie znosze

Ja też nie noszę ale do szpitala słyszałam, że trzeba wziąć. A wkładki już mam, dostałam w spadku od kumpeli, której zostało całe opakowanie chyba 20 szt. ciekawe na ile to starczy, pewnie góra 2 dni :)

k@siek pisze:
Cześc dziewczyny, ja gościnnie z lipcówek :-) poradźcie doświadczone kolezanki jaka koszulka najlepsza do karmienia taka z otworkami na cyce czy klasyczna rozpinana.

No i do porodu lepszy szlafrok długi czy krótki czy to bez znaczenia, kobieta w sklepie mnie strasznie na krótki namawiała ale nie wiem sama Ale o co chodzi? Z góry dziekuje za podpowiedź :-)
K@asiek, ja mialam rozpinana,ale dziewczyna ktoral ezala obok mnie miala taka z otworami i powiem ze miala lepiej.Chodzi o te pierwsze dni kiedy brodawki tak cholernie bola ze idzie ci wyc z bolu.Ja w te pierwsze dni nie mialam nawet cyckonosza,bo dotyk jakiegokolwiek ubranka strasznie draznilo mi brodawki.Zeby wywietrzyc je,musialam rozpinac koszulke,natomiast babka z sasiedniego lozka miala o wiele lepiej.Tak ze musisz sama zadecydowac.Poza tym ja w pierwsze dni nie mialam pokarmu,wiec wkladek tez nie potrzebowalam az do powrotu do domku.A jezeli chodzi o szlafroczku,to lepiej chyba krotki,bo przeciez lato bedzie i dosyc cieplo..

Kasiek - kup jedną rozpinana, a drugą z otworkami na piersi ;D ja miałam rozpinane, więc nie wiem jak to jest z tymi z otworkami
kup sobie biustonosz do karmienia, do szpitala wzięłam zwykłe i dla mam karmiących i te drugie wygrały ;)

k@siek pisze:

Ja kupiłam jedną z otworkami a drugą rozpinaną i stwierdzam, że wygodniejsza była mimo wszystko rozpinana :)
Co do szlafroka, miałam - ale przydał się już na oddziale noworodkowym (nie podczas porodu) kiedy szłam pod prysznic czy do toalety. A to czy długi czy krótki to chyba od Ciebie zależy, w którym Tobie będzie wygodniej. Ja po prostu wzięłam ten, którego używam w domu :)

Kupilam koszulke z otworami i rozpinana. Z otworami okazala sie beznadziejna, wyrzucone pieniadze, niewygodna, ciezko bylo wyjac piers bo material sie platal a po praniu calkiem stracila ksztalt.Polecam zwykla koszulke na guziki.
W szpitalu uzywalam szpitalnych koszulek bo mieli bardzo ladne i wygodne zapinane na ramiomach i pod pachami na zatrzaski.

K@siek ja miałam jedną koszulę z rozcięciami na piersiach a jedną zapinaną. Muszę przyznać, że ta z rozcięciami przydała się na kilka pierwszych dni po porodzie gdy mleko jeszcze nie ciekło strumieniami a miałam pogryzione brodawki. Ja nie należę do osób wstydliwych więc po prostu chodziłam dzień i noc w tej koszuli z cyckami na wierzchu aby mi się wietrzyły. Ale w momencie gdy pokarmu było już więcej i musiałam zakładać stanik do karmienia to już nie ma znaczenia jaka to będzie koszula - i ja na zmianę używałam raz tej a raz tej. Aż i tak wreszcie wskoczyłam w piżamkę  ;D

Pozdrawiam

reklama
Dzięki dziewczyny, kochane jesteście chyba kupię po jednej z obu patentów... a tej dziurawej bacznie przed zakupem się przyjrzę bo nie chce świecić cycami Jeszcze raz dziękuję Wam bardzo:)
Pozdrawiam Was i Wasze Skarby

Do góry