reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

Nie ma za co , to mi sprawia przyjemność.
pabla Zawsze lepiej wiedzieć od czego zacząć więc dawaj wymiary :)
Jeśli się wybierasz do 6 zmysłu (bo chyba o niego chodzi) to tam jest bardzo fachowa obsługa :-) obmierzą cie, zagonią do przymierzalni :-D i wątpię, że wyjdziesz z pustymi rękami.:rofl2:

reklama
Haszi - moje imponujące wymiary - pod biustem mierzone ciasno 77-78 cm, biust około 88 cm.
a nie wiem czy to 6 zmysł - calkiem możliwe.

pabla Wychodzi mi bardzo przyjemnie 70 D i w angielskim i w polskim. Możesz też próbować 65 E no i oczywiście ciut mniejszych lub większych miseczek.
W sklepie na pewno coś znajdą, będą cie widzieć to łatwiej im będzie doradzić.

Kurcze, co za rozmiarówka, do tej pory B a teraz D lub E:-):-D przyjemnie brzmi:-) dzięki Haszi za pomoc, będzie mi łatwiej w sklepie rozmawiać.

Haszi bardzo dziekuję jestes WIELKA!!!!!! otwieraj swoj biznes-taką wiedzę trzeba spieniężyc...:-)

Haszi ja tez bardzo dziekuje, tylko u mnie skok z rozmiaru miseczki B-C do rozmiaru J to dla mnie strasznie brzmi i gdzie takie kupic:szok::szok::szok:

Dziewczyny to jest wiedza którą powinna posiadać każda z nas :)

nea
no cóż, przeskok spory ale tez przeskok z obwodem w dól też :)
Zresztą rozmiar polski podaje tak naprawdę jako ciekawostkę bo mało firm szyje powyżej E ale z tego co czytam sporo jest na etapie projektowym lub testów więc bądźmy dobrej myśli :)
Niestety chyba w twojej okolicy pozostaje wyprawa do Wa-wy albo internet.
Dziewczyny coś pisały, że angielskie staniczki z metkami zdarzają się w lumpeksach a tych jest wszędzie sporo.

Ehh kolejna porcja informacji (jeśli ktokolwiek to czyta) która może pomóc naszym biustom nie stać się "uszami spaniela".

Rozmiarówka. Podstawowa jest europejska (polska).
W niej mamy teoretycznie (bo niektore w natórze nie występują) miseczki AA, A, B, C, D, E, F, G, H itd
Pomiedzy kolejnymi miseczkami jest 2 cm w obwodzie u biuscie.
W angielskim sa to miseczki AAA, AA, A, B, C, DD, E (EE nie ma z niewyjaśnionych przyczyn), F, FF, G,GG, H, HH, J, JJ, itd.
Pomiędzy miseczkami śa 2 cale roznicy czyli okolo 2,5 cm.
Napisze może wiecej kiedy indziej bo maly sie obudzil i pojękuje ;)

reklama
Do góry