reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

Haszi, dzięks:-) za info. Do mojego 65 to jeszcze dużo schudnąć muszę:szok::szok::szok::szok: póki co mam 75 H i jak nie kupię w Kraku to poproszę znajomych w anglii to mi kupią. wolałabym jednak znaleść ten jedyny krój:-D

Nigdy mi nie pasowało dobieranie przez panią ekspedientkę.Jak w ciąży byłam to kupowalam 75 D i tak naprawdę powinno być E ale nie było w sklepie a Pani mi proponuje 80 D. Powiedziałam jej co o tym myślę to patrzyła na mnie jak na wariatkę

Ostatnia edycja:
reklama
Haszi no własnie, ja dosc długo nie wiedziałam ze mozna kupić inna miske niz D:dry: i otwieraj ten sklep bo przynajmniej bede miała dobrze dobrany stanik:tak::-D

Hashi, to mi też policz, prosze, bo wolałabym jednak oddalić trochę perspektywę uszu spaniela:baffled: Chwilowo mam pod biustem, na bardzo dużym wdechu 75 cm, a w biuście równą setkę (po całonocnym karmieniu;-)). A przy okazji, skoro mamy tu eksperta od staników, to powiedz, jak to jest z tymi fiszbinami? Można nosić karmiąc, czy nie? Ja przyznaję, że parę razy na wyjścia biustonosz z fiszbinami włożyłam i choć był mało dobrany bo z czasów początków ciąży to i tak wyglądałam o niebo lepiej niż w tych niegdyś elastycznych ręcznikach do karmienia:-p

Dziewczyny powiedzcie ile taki maluch prawie 4-miesieczny powinien zjadać na dobe? Bo ja juz nie wiem, mój bobas jakby wciąz głodny.... gdzies wyczytałam ze powinien dostawac okolo 780ml na dobe, no ale dla mojego to raczej mało :tak: je jakies 6 razy na dobe, czasem 5 - ale 5x150ml mleczka, a raz na noc 180ml zagęszczone kaszką i... dalej sie wydaje byc głodny. On cały czas by chciał coś "ciągnąć" z flachy, daje mu rowniez herbatki i wode przegotowaną, ale to uspokaja go na godzinke...:baffled::baffled::baffled:

Ze sklepem to jeszcze długa droga bo najpierw chce troche posiedzieć z Tymciem, zresztą chetnie zalapała bym się na dotacje a do tego trzeba posiedzieć na wychowawczym :-) Ale jak tylko coś się wykluje to chętnie zaprosze koleżanki z BB :-D

surv
wychodzi mi 65 GG ale, że po karmieniu to powinnaś raczej celować w 65 H.
Jak byś trafiła na coś ścisłego to 75 FF (lub raczej 75G).
Niestety od miseczki G w dodatku przy 65 jest słaby wybór :(
Z luźnych staniczków 60 HH (J?) W europejskiej rozmiarówce wychodzi 65 L.

Zresztą co ja będe pisać:-p We Wrocku jest chyba najlepszy sklep z bra-fittingiem w Polsce "Milla" na Ruskiej 34 . Jeśli będe zakładała swój sklep to będe się wzorowała pewnie własnie na nim:-)

Co do fiszbin w karmnikach. Przekonanie o tym, że karmiące nie powinny nosić staników z fiszbinami wzięło się stąd, że rzeczywiście fiszbina w za małym staniku zawsze będzie wchodziła na pierś i uciskała i "przecinała" kanaliki mleczne i co może powodować zastoje.
W dobrze dopasowanym staniku fiszbina nie ma prawa wchodzić na pierś raczj je obejmuje i w związku z tym nie ma zagrożenia.
Ja chodze cały czas z fiszbinami i zastoju nie zarobilam a piersi są o niebo lepiej podtrzymane i wyglądaja estetycznie.

lemmonka to maluch rzeczywiście sporo je :happy2:

Haszi, sporo sporo je ten mój bobas, no ale moze dlatego że kawał chłopa z niego, bo sie duzy urodził hehe :-D no i siusia na okrągło i kupki robi regularnie wiec szybko robi sie głodny :tak: coraz bardziej jest ruchliwy wiec mam nadzieje ze zacznie spalać tłuszczyk i fałdzioszki troche sie zmniejszą :-D:-D:-D

Haszi no ja się zmierzyłam wychodzi mi na ścisku pod biustem 70 a w biuście 90
no i powiedz mi kochana jakich polskich marek używać bo angielskie to niezbyt łatwo dostać (choć właśnie mąż jedzie na rajd do anglii więc może mu podpowiem jakiś prezent dla mnie:-))

Hashi, dzięki! Masz, kurczę, imponującą wiedzę - rzeczywiście powinnaś ją wykorzystać praktycznie, zakładając sklep:tak: I dzięki za namiary na sklep we Wrocku, chyba rzeczywiście się tam przejdę....może nawet z Mikołajowym sponsorem:-)

reklama
Lemonnka Jedzenie u dzieciaków to indywidualna sprawa. Moje dziecię jak jadło tylko mleczko to dochodziło nawet do 300 ml a i to czasem mało było a jadła 4-5 razy na dobę. Fałdek nie ma u niej za dużo poza podbródkiem także gdzieś to spala.
Teraz daję zupki i kaszki i mleczka już jest troszkę mniej:-)

Do góry