reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

Dzięki !:zawstydzona/y: Ja już tak mam , że jak w coś wejde to od razu po uszy.
surv
pewnie, że z mikołajem :] Może jeden kupi dla ciebie a drugi dla siebie...;-)
renia
gratulujemy! Zostałas wybrana do ekspresowego powiększenia biustu z 75C dooooo <werble> 65 G (polskie). I to za free;-)
Wbrew pozorom angielskie staniczki w dopasowanych rozmiarach są lepiej dostępne od polskich. ( Wiem , że sklepy z angielskimi na śląsku są w Katowicach Tychach i jeszcze gdzieś, później dowiem się gdzie konkretnie to napisze bo teraz mam tylko kilak minutek) Polscy producenci zwykle szyją je strasznie rozciągliwe.
Przykład: kupiłam jeszcze przed "uświadomieniem" Samanthe 75G. Jak ja położe i zmierzę to co prawda ma 75 cm ale już jak ją rozciągnie to ma 90 cm w obwodzie:szok: Nie mówiąc juz o tym jak trudno znależć 65 bo 60 to już mission inpossible.

W dodatku sprzedawczynie w zwykłych sklepach są wredne. Ileż ja razy słyszałam "przecież pani nie ma 70" (a chodzę nawet w 60) albo H to strasznie wielka miska, nie na panią (pytałam kontrolnie bo wiem, że większych i tak nigdzie nie mają) i zwyczajnie trzeba się zwykle wykłucić, żeby podały to co chcemy :crazy:
Z angielskich 65 (30) E lub 60(28) FF. Jak mąż będzie kupował to proponuje Masquerade (są boskie ale lepiej brać sciślejsze czyli 60) np takie :
http://www.dopasowana.pl/search.php?firm=1216850231〈=pol&counter=1

Z informacji Na początku lepiej nie kupować za dużo staniczków z powodu istnienia tzw. "migracji". Otuż po pewnym czasie noszenia dobrego staniczka piersi maja tendencje do "rośnięcia" w obwodzie a obwod pod do zmniejszania się.
Jest to spowodowane tym, że fizbiny "zagarniają" do miseczek tkankę wypchnietą w okolice pach, pod obwód itp. Dlatego bardzo ważne jest też prawidowe zakładanie biustonosza (na początku warto sie pochylić i wtedy zapinać staniczek) i wygarnianie do miseczek piersi spod pach. Jak rozmiar się ustali to juz można poszaleć:-). To tyle bo musze uciekać ale jak jesteście nadal zainteresowane to chetnie popisze więcej.

reklama
Haszi jesli to nie byłby problem dla Ciebie sprawdzisz tez moje wymiary? 77cm pod biustem i 92cm w biuscie, nosiłam standardowo 75B przed ciążą a teraz Nawe 75C są za małe i mam problem z doborem stanika, najwygodniej jest mi teraz chodzic bez stanika bo dlugo mnie one uwierały ale to chyba niezdrowo dla ich kształtu,dzieki z góry

Dzieki Haszi.
Ja pirewszy raz w zyciu dobralam sobie stanik do karmienia. Mialam dwa biale, a byl mi potrzebny czarny, na poczatku nie chcialam z fiszbinami ale jak przymierzylam to odrazu go kupilam:tak:Jestem z niego zadowolona ma ladne koronki i odpinane klapki do karminia.Niestety nie pamietam jaki rozmiar kupowalam.:-(

Haszi normalnie imponująca wiedza w zakresie cyckowych wygód
jak możesz sie dowiedzieć o tych sklepach na śląsku to chętnie się tam wybiorę
a męża wysyłam do nexta na zakupki - głównie dla Tymka ale niech i matce kupi staniczek
dzięki rozmiarówce ang już będzie mu łatwiej;-)

Sklepy na śląsku:Katowice:- 6zmysł Pasaż Hotelu Monopol ul dworcowa 5 "wejście od Dyrekcyjnej, wchodzi się do pasażu (jak do siłowni), mijając sklepiki dochodzi się korytarzykiem do stolików kawiarnianych i na prawo do góry po schodkach - piszę tak szczegółowo, bo nie tak łatwo trafić :)" - marki Freya i Fantasie, obsługa ok.
- Al. Korfantego 2 -marka Panache w tym coś z Masquarade:-),obsługa ok
Bytom ul Dworcowa (podobno ciężko znaleźć) słaby wybór ale Mają KrisLine Gaie i KrisLine nic to specjalnego ale bywają wieksze rozmiary, sprzedawczyni raczej nie doradzi ale nie przegoni;-)
Tychy - DH Senator Jana Pawła II obsługa ok
Niestety wszedzie ceny niezbyt niskie :( najtaniej jak zwykle na necie ale tam cięzko dobrać ( chociaż można zawsze kupic kilka i zwrócić w ciągu 10 dni niepasujące wtedy oddają kasę)
dorka no i ekstra jak trafilaś na dobry karmnik od razu sie lepiej karmi, nie :-)
nea 75 FF / 70 GG i okolice tych miseczek, niestety zawsze trzeba pomierzyć żeby trafić
polskie 75J Co do sklepu to z tego co widzę najbliżej masz chyba coś w Białystoku galerii Alfa ale polskie modele i chyba rozmiarówka ciut za niska. No i w Wa-wie.
rudka Z checia sprawdzam :-) wychodzi mi 70DD w angielskim i 70 F w polskim ale jeżeli 75C ma za małą miskę to powinnaś szukać raczej 70E lub nawet F (ang.) i 70G (pol.) ale to wszystko zależy od staniczka. Czy nie mierzyłaś się czasem w ciasnym staniczku, wtedy pomiar wychodzi mniejszy, albo może za luźno pod biustem?

Właśnie co do staniczków. Ehh ponieważ my sie rożnimy więc one też muszą. I tak staniczki można podzielić na mało i dużo-miseczkowce. Wtedy kupując staniczek musimy wziąć miseczkę o rozmiar większa lub mniejszą przy tym samym obwodzie.

Są tez szeroko-fiszbinowce (Panache, CurvyKate) i wąsko-fiszbinowce (Freya, Fantasie). Jednym pasują te pierwsze innym te drugie przy czym wiekszej liczbie dziewczyn pasują wąsko ale w czasie karmienia są polecane szerokofiszbinowce (niestety troche gorzej zbierają). Ale to wszystko różni się pomiędzy modelami bo Panache tez czasem potrafi mieć wąskie fiszbiny. Ogólnie biorąc im szerszy mamy front w stosunku do baczków tym szersza powinna być fiszbina.

No i są jeszcze kroje.... ehh ale tego dużo. Fullcup- pelna zabudowana miska, half-cup, trochę niżej zabudowany, balkonik- specyficzny kształt, zwykle pionowe pszeszycia, pluge- krój do głębokich dekoltów, są też kroje do zadań spejalnych- ogromnych imprezowych dekoltów, bez ramiączek (tylko do G) itp.

Ostatnia edycja:
Dziś się dowiedziałam że w Fashion House w Piasecznie jest sklep z Freya i tam podobno jest super babka która bardzo dobrze doradza wybór staników. Wybieram sie tam niedługo to chyba sobie zakupię. Dziś sie zmierzę i będę Cię prosiła Haszi o zinterpretowanie moich wymiarów:-)

reklama
Do góry