reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

reklama
Beaa dzięki za linka, no moja siostra mieszka w Nottingham, jak bedzie dzwonic to musze jej powiedziec zeby poszukała takiego sklepu
No i bedzie mierzyc na siebie bo mamy podobne biusty:-Dale poszukam czegos w necie u nas , bo ja potrzebuje takie pełne miski, jak juz cos znajde to kupie przez siostre:-D

Dawajcie wymiary, dawajcie. Mi takie dobieranie akurat sprawia frajdę, bo staniczki to od jakiegoś czasu moja mała mania;-).
Myślę nawet, czy by się nie przebranżowić i sklepu nie założyć. Zawsze to na miejscu w mieście i nie zabierało by tyle czasu co moja poprzednia praca. Jakoś mi pasuje takie babskie mniej stresujące zajęcie.

Freye są fajne i ładniutkie ale ja tam marze o staniczkach Masquerade które są przepiękne ale produkowane tylko do G :-(
Równie śliczne będą polskie Effuniaki jak tylko ruszy sprzedaż. I tam nie będzie ograniczeń dt. rozmiaru :-)

Haszi co za wiedza
jestem pod wrażeniem
no ja chyba tak jak beaa zawsze 75C noszę i nigdy bym nie pomyślała, że należy się tak ściskać

renia właśnie o to chodzi, że 90% kobiet nosi niewłaściwy rozmiar. Sprzedawczynie wciskają nas w to co maja na stanie, wręcz zastraszają i szantarzują "nienormalnoscią"
Przez to większość kobiet jest niezadowolonych z wlasnego ciała. Na tym zyskuja juz tylko chirurdzy plastyczni.

Wg. ankiety która ostatnio była przeprowadzana na kilku forach, najpopularniejszym rozmiarem po "uświadomieniu" okazuje się 65 FF ale rozrzut rozmiarowy jest naprawde spory a tak popularne 75 B tak naprawde pasuje raczej na faceta :-).
Przeciez moje 65HH to naprawde nie jest ogromny biust, ciut obfitszy ale raczej normalny tyle, że pod biustem jestem dość szczupła.(sorry, że tak skacze z tymi moimi rozmiarami ale to naprawde zależy od stanika :p) Szkoda, że juz troche niżej, w okolicy brzucha, gwałtownie się poszerzam.:baffled:

Haszi super ze umiesz sobie idealnie biustonosz dobrac:tak: ja akurat nie lubie kupowania stanikow bo niestety za wiele do nich nie mam co wlozyc:baffled:;-)Moj rozmiar 75 b

Haszi, zakładaj sklep i sprowadzaj normalne rozmiary, będziemy u Ciebie kupować.:-):-):-):-). Poważnie, to jest bardzo dobry pomysł, jeszcze jak umiesz dobierać to git. Jak ja założyłam pierwwszy raz dobrze dobrany biustonosz to poczułam się jak w niebie. Wkońcu coś co dobrze leży:-D
Ja zawsze miałam problem z kupieniem stanika bo mi wszystkie latały w obwodzie i mnie to osobiście przeszkadzało.:-) Potem koleżanka wybrała się do sklepu (słynnego) w Warszawie i kupiła sobie biutsonosz i okazało się że zamiast 75 b ma 70 D:szok: . To jest taki sklep gdzie laska właśnie dobiera Ci właściwy rozmiar i przede wszystkim tam takie rozmiary są:-). W Kraku niestety takiego nie ma:no:
Musiałam nosić 70 choć pasował mi 65 D ale nigdzie nie można było dostać:-).
Obecnie mam takie wymiary jak Dorka:-):-):-):-) i musze się wybrać na poszukiwanie do sklepów:-D bo przez internet to ciężko, mam szeroki rozstaw biustu i nie każdy mi pasuje.

reklama
Przecież wszystkie jesteśmy wyjątkowe :-) a nie standardowe. Każda ma inną budowę, wymiary, proporcje więc jakim cudem mamy się zmieścić raptem w 20 wymiarach (od 75 do 95 A do D). W rozmiarówce angielskiej jest ich ponad 150 !!!

super, że już coś kombinujesz w tym kierunku,i wychodzi :] większość z nas podejrzewa, że cos z tym stanikiem jest nie tak ale jak tu nabrać pewności kiedy powyżej D praktycznie nie sprzedają ?
W Krk podobno szersza rozmiarówka jest w Intimo4you ul. Wysłuchów 3. Nie wiem jak tam teraz z dobieraniem przez obsługę ale na pewno Freye, Panache i inne cuda można poprzymierzać no i 65 powinni mieć.

Ostatnia edycja:
Do góry