Post i tak cie podziwiam,ze wstawalas w nocy i odciagalas,mimo tego,ze Ika spala i glodna nie byla.Oj ja tez myslalam,ze to bedzie duzo prostsze,przystawie dziecko do cyca,ono ladnie sie naje,ja nie bede musial mleka po nocach robic i jeszcze zaoszczedze,bo po co kupowac jak sie ma.Co wiecej,obawialam sie jak ja malego kiedys oducze od tego cycaA tu wytrzymalam niecale 2 m-ce,a ile nerwow mnie to kosztowalo i ile placzu dziecka,do tego zapalenie i zator w cycu.I tak samo sie glupio poczulam jak dalam butle,Maciek sie porzadnie najadl i od tej pory anioleczek,a ja sie glupia zastanawialam czemu to dziecko ciagle placze,a cyca wypluwa,chociaz jak nacisnelam to mleko jeszcze lecialo.A on po prostu byl glodny,ja tak odwlekalam podanie butli,a pozniej mialam wyrzuty sumienia,ze dziecko glodzilam:-(A teraz dziecko najedzone,zadowolone,ladnie rosnie,a to dla mnie najwazniejsze,wiec wcale nie zaluje,ze pzestalam karmic piersia.Mleko mi samo zniklo.
reklama
Post dla Ciebie wielki szacun za te wstawanieja jak mały przespał karmienie to spałam jak zabita
Madzia ja tez tak myślałam ze karmienie to tylko przystawianie i mleko samo popłynie a tu wcale nie prawda, teraz odciągam prawie po każdym karmieniu bo jak nie dociągne to mleka coraz mniej
Madzia ja tez tak myślałam ze karmienie to tylko przystawianie i mleko samo popłynie a tu wcale nie prawda, teraz odciągam prawie po każdym karmieniu bo jak nie dociągne to mleka coraz mniej
rudka
Mama lipcowa '08
dziewczyny mam moze niedyskretne pytanie odnosnie tego czy po skonczeniu karmienia piersi mogą sie zmniejszyc w porównaniu z tym co bylo przed ciaża??? ogladalam kiedys program na ten temat i teraz mysle o tym z przerazeniem bo nie mialam duzego rozmiaru, slyszalam od mamy ze jak sie nieumiejetnie skonczy karmic,cokolwiek to znaczy, to cycki maja nieladny kształt i sa mniejsze nie wiem czy mozna jakos temu zaradzic
rudka to czy piersi się zmniejszą czy pozostaną w takim rozmiarze jak przy karmieniu to sprawa indywidualna. U mnie przy pierwszym karmieniu bardzo urosły a potem zmalały odrobinkę ale u ciebie może być zupełnie inaczej.
Co do zmiany kształtu to mogą powstać tzw. "uszy spaniela" jeżeli piersi nie będą miały właściwego podtrzymania (tzn. obwodu pod biustem zaniżonego o 5-10 cm tak żeby ledwo się dało zapiąć).
Bardzo szkodliwa może też być za mała miseczka- wtedy "popłyną" pod pachy tworząc takie nieestetyczne wałeczki, mogą też się zdeformować w inny ciekawy sposób.
Co do zmiany kształtu to mogą powstać tzw. "uszy spaniela" jeżeli piersi nie będą miały właściwego podtrzymania (tzn. obwodu pod biustem zaniżonego o 5-10 cm tak żeby ledwo się dało zapiąć).
Bardzo szkodliwa może też być za mała miseczka- wtedy "popłyną" pod pachy tworząc takie nieestetyczne wałeczki, mogą też się zdeformować w inny ciekawy sposób.
rudka
Mama lipcowa '08
Haszi ale mnie rozbawiło porównanie uszy spaniela,choc smieszne to raczej nie jest....dzieki za rady, po karmieniu to na pewno beda mniejsze niz w jego trakcie,ale moga byc tez mniejsze niz wogle wczesniej byly przed ciazą.....dostalam krem na pielegnacje biustu mama perfecta i niby mozna go stosowac w czasie karmienia,ale jakos mam obawy ze maly bedzie to zjadal a zawsze to jakas chemia,wiec nie stosuje na razie nic
survivor26
Mamy lipcowe'08
Rudka, możesz stosować ten krem omijając brodawkę sutkową - z pewnym nakładem, żeby mały przypadkowo jak szeroko buzię rozdziawi, nie zlizał;-) Te kremy i tak dzialają niby na mięsie i sprężystość skóry czyli tę część piersi, którą nie karmisz. Inna sprawa, czy w ogóle dzialają - ja przyznaję, że stosuję je dość nieregularnie, ale przy takim przyroście rozmiarów, to jak skończę karmić to uszy spaniela czekają mnie raczej na pewno
beaa
Mamy lipcowe'08
Moje tez sie troszke zmniejszyly, chociaz rozmiar miseczki pozostal ten sam czyli C.
reklama
A u mnie po "kuracji stanikowej" jak na razie nic się nie zmniejszyło a nawet zyskały na jędrności baa rozstępy z poprzedniej ciąży się zmniejszyły (a nie używam żadnych kremów). Po Pysiu miałam katastrofalne uszy spaniela a teraz jestem z nich dość zadowolona:-) dlatego tak propaguje właściwy rozmiar. Naprawdę zmiany są niesamowite, ja kiedyś marzyłam o operacji plastycznej (teraz chce tylko nowe staniki ).
beaa miseczka c nic nie znaczy bez obwodu
Np. ja nosze jak stanik jest nierozciągliwy 70 G ale zwykle 65h lub 60J (rozmiarówka angielska). Teoretycznie (jakbym nie wiedziala, że luźny obwód nic nie podtrzymuje) mogla bym nosić 75F , 80 D a nawet 85 B.
Tu o doborze właściwego rozmiaru.
Stanikowo poradnikowo
Jak ktoś chce to mogę poprzeliczać wymiary na właściwe rozmiary w rozmiarówce angielskiej i polskiej.
beaa miseczka c nic nie znaczy bez obwodu
Np. ja nosze jak stanik jest nierozciągliwy 70 G ale zwykle 65h lub 60J (rozmiarówka angielska). Teoretycznie (jakbym nie wiedziala, że luźny obwód nic nie podtrzymuje) mogla bym nosić 75F , 80 D a nawet 85 B.
Tu o doborze właściwego rozmiaru.
Stanikowo poradnikowo
Jak ktoś chce to mogę poprzeliczać wymiary na właściwe rozmiary w rozmiarówce angielskiej i polskiej.
Ostatnia edycja:
Podziel się: