reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Laktacja, karmienie itp

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
rena - i jak kubus na dopajaniu ??? mam nadzieje ze lepiej :)

a tak z ciekawosci pytam - ile razy karmicie dzieciaczki w ciagu doby ? bo u nas wychodzi az 8 - pomimo  tego ze mala w nocy je tylko raz - o 4 a potem juz o 7 rano kiedy i tak trzeba wstawac wyprawic chlopcow do pracy/przedszkola :)
w ciagu dnia jemy co 2 godizny i dlatego tak duzo ;D

reklama
Oliwka je 7 razy: o 8, 11, 14, 17, 20, 24, 4 - bardzo regularnie! no i jak sa upały to daje jej wodę

Szczerze powiem, ze nie potrafię policzyć ile razy jemy. Czasem Mały tylko sobie popije 2 minutki, tak jak by chciał ugasić pragnienie. W nocy je raz a konkretnie ok 3 albo 4 i później ok 6 albo 7, ale już mniej, następny duży piosiłek je ok 11. A reszta dnia to róznie. Ale tak mniej więcej co 2 godzinki.

U nas też nie ma jeszcze określonych godzin. Niestety... Je co 2, 3 godziny. Czasem po pół godzinie krzyczy, że jest głodny. Marzę aby mu się w końcu to uregulowało.

u nas tez jest bardzo roznie,Wiki je o roznych godzinach,budzi i zasypia sie tez o innych wiec kazdy dzien inny i nie mozna nic nigdy zaplanowac.Przewaznie mleko je 7 razy + cos do picia kilka razy wiec wychodzi z 10-11 karmien:) no ale tylko 7 to mleko.wlasnie sie obudzila,to pa

Ja w ciągu dnia karmię Karolkę też różnie, czasem co godzine a czasem co 3 ::) ale za to wieczór i noc są w miarę unormowane, po wieczornej kąpieli ok. 20-21, później 3-4 w nocy a kolejne już rano ok.6-7 :)

u nas mniej więcej od paru dni jest to 6,9,12,15,18,21 - Maja przesypia całą noc, co bardzo mnie cieszy :)

faktycznie kosmi - masz fajnie :) ale ja tez nie narzekam z jedna pobudka ok 4 :) z miuchalem mialam w nocy kilka karmien ...

reklama
Kubuś je 6 razy w ciągu doby, od tygodnia jest już tylko na butli niestety musiałam zrezygnować z karmienia mam problemy z nerkami i muszę brać leki niedozwolone w czasie karmienia piersią :(

Kosmi ale masz dobrze :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry