reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Laktacja, karmienie itp

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Rena2 Szkoda ze musiałaś całkiem zrezygnować z karmienia piersią.Ale najawżniejsze jest teraz to abyś Ty nie miała problemu z nerkami.A maluszek niech rośnie zdrowo.

reklama
Natalka je 6-7 razy, ok 4, 7, 10, 13, 15, 18 i ok 20-21. Z tymi ostatnimi dwoma karmieniami to mam mały problemik, bo kąpię ją około 20 potem masażyk, cycuszek i lulu,wtedy nie ma problemu z zaśnięciem. Ale karmiąc o 18 nie wiem jak ją przetrzymać do tej 20, po godzinie robi się juz marudzaco-śpiąca, a ja nie chciałabym jej usypiać, bo szczerze obie się namęczymy, a po 15 minutach spania(bo zasypianie czasam trwa i trwa :( muszę ja budzić bo jak pozwole na to by sama sie obudziła, to z kąpieli nici, bo wtedy to już bedzie pora jedzonka i wrzask na całego. Czy macie jakieś sposoby na przetrzymanie marudki? Mata, leżaczek, chodzenie, bujanie, gadanie, leżenie na brzuszku zaliczone,więc co jeszcze robicie ze swymi bobaskami by je czymś zająć?

Ja jak chce przetrzymac troszke mala to w momencie kiedy jeszcze jest na wpol przytomna klade ja do lozeczka, co u nas wiaze sie z okropnym wrzaskiem, no i oczywiscie sen odchodzi juz daleko daleko ;)
Ale jak juz przysnie to koniec - nic nie dziala aby ja obudzic

margarett - moze poprzesuwaj troche karmienia zeby to przedosatnie bylo kolo 19 :) u mnie tak jest, potem kapiel po 20 i jedzenie ok 20:30

Idzia- tez tak myslałam, zeby jej nie kłaśc, ale czy nie wydaje Ci sie, że to za mała przerwa między karmieniami, o 19 a potem znów o 20,30?

Nie wiem jak Twoj maluszek, ale jak ja karmie Viki na godzine przed kapiela, to po kapieli tlyko sobie dopelnia brzuszek - nie je juz tyle co zwykle. Zazwyczaj pociagnie z 5 minutek i palulu

margarett - widze ze masz podejscie jak moja mama (bez urazy :) ) - "czemu tak czesto ja karmisz ? " - a mi to nie przeszkadza ... bo albo jest tak jak pisze priscilla - albo odwrotnie - o 19 sobie tylko troche pociumka a potem przed spaniem je tyle co trzeba

ja karmię o 17 a potem o 18 daję odrobinke wody żeby się napiła w te upały 9w chłodne dni nie ma takiej potrzeby) i Oliwka zasypa na godzinkę potem sama się budzi i kąpiemy się o 19:30 a o 20 kolacja. jak widzę że mała coś by zjadła to daje cyca na bardzo kruciutko - często to kwestia kilku łyków. Ale na szczęście tylko raz zdażyło mi sie ze Oliwka po karmieniu o 17 zasnęła snem nocnym i nie było szans na obudzenie - czekałam cierpliwie aż zgłodnieje, stało się to o 22 wtedy ją raz, dwa wykąpałam i mała po jedzonku poszła spać dalej.

Mam pytanko, może głupie, to wybaczcie. Czy używacie już kubków niekapków? Ja ma taki, co jest od 3go miesiąca, bo chce podawać Natalce herbatke na brzuszek. Pytanie natomiast brzmi: jak się myje ten dziubek? :) Czy to można jakoś rozebrać?

reklama
margarett-ja swojej daje herbatki w normalnej butli, mysle ze jeszcze za mala na kubki.a tak wypija herbatke bez problemu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry