reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ładne piersi

ojej, ja jestem 10 dni przed terminem i moje piersiki wyglądają tragicznie, z rozmiaru przed ciążą 70 D lub 75 C (w zależności od firmy) urosły mi teraz do rozmiaru 80 C, mam wokół brodawek promieniście rozchodzące się rozstępy, w które codziennie wieczorem mąż wklepuje krem musteli i troszkę zbladły albo i nawet się spłyciły... Jestem ciekawa co nawał pokarmu po porodzie zrobi z moimi piersiami...

reklama
misia_q mysle ze powinnaś juz teraz spać - moze juz spisz - w staniku, takim bawełnianym. Będzie ci trzymał piersi, dobre zwłaszcza dla dużych. Wiadomo, ze siła grawitacji jest nieubłagana. Noś stanik tez przez cały czas kiedy bedziesz karmić. Ja duzych piersi nie miałam a i tak nosiłam bo połozna mi tak poradziła. Uchronisz piersi przed tendencją do obwisania. Pozdrawiam i zycze szybkiego i "w miarę" bezbolesnego rozwiązania. Buzki.

ja mam taki bawełniany stanik,bardzo fajny :) a stanik trzeba nosić bo ja jak na początku nie zakładałam(pierwsze dni w szpitalu)to mleczko leciało mi strasznie,w staniku już nie tak bardzo :) no i tzreba zainwestować we wkladki :)

a masaż gorąvo-zimną wodą robiłam jak jeszcze mieszkaliśmy u teściów bo była wanna! ;D klękałam przy wannie i tylko piersi były zmoczone a teraz mam prysznic i niechybnie cała byłabym pod obstrzałem ;) a tego bym nie wytrzymała ;) i na razie masuję się nawilżającym kremem st.ives.

U mnie nie jest źle, ale: 1. jeszcze karmię, 2. też mam mały biust.
Prysznice naprzemienne biorę (czytałam, że powinny być ciepło-zimne, ale nigdy gorące!) i smaruję się zwykłą oliwą z oliwek extra vergin. Rozstępy minimlne, ledwo widoczne (a na brzuchu mam, że ho ho :()

Jeszcze zanim zaszlam w ciaze na forum kafeterii znalazlam jakis magiczny opis masazu piersi, chodzilo bardziej o to zeby je lekko powiekszyc niz ujedrnic. Smialam sie z tego, ale mialam duzo czasu wiec codziennie go stosowalam. Przez okres trzech miesiecy naprawde sumiennie, pozniej sporadycznie i z czystym sumieniem moge powiedziec ze dziala. Chodzi o to ze poprzez odpowiednia stymulacje pobudza sie gruczoly. Nie pamietam dokladnie co konkretnie sie dzieje takiego ze piersi sa pelniejsze, ale wiem ze wlasnie najlepsze efekty sa u mam ktore karmily piersia. Jesli dam rade poszukam tego watku i podam linka jeszcze dzis.

No cóż... Moje nie były ładne nigdy, nawet w liceum mogłam pomarzyć o jędrności, to przynajmniej po skończonym karmieniu nie będe miała czego żałować ;). Już chyba gorzej nie może być niż było. Skarpetki z piaskiem... :(

reklama
Hej dziewczyny, nie wiedziałam nawet że jest taki fajny wątek...
Chyba każda z nas ma ten problem, ale ja bym nie dramatyzowała, po pierwszym dziecku też jędrnosć poszła w siną dal, ale wytrwałosć pozwoliła mi odzyskać forme i teraz też sie nie poddaje.
Właśnie od 3 dni stosuje balsam do biustu Yves Rocher spa i przy okazji wmasowuje go robiąc masaż, dobrze jest też nosić dobry stanik, taki podtrzymujący mocno no i w nocy coś obcisłego, byle nie lużną koszulke...
Byłam w SEPHORA i tam jest jaiś super spray, który po kuracj 1 m-ca unosi i ujedrnia biust DROGI!!!, ale jak nic nie poskutkuje, to może sie skuszę, zawsze to taniej i bezpieczniej niż implanty ;), latem spałam w mokrym staniku, to super działa, ale teraz sie nie da!
Napiszę o efektach balsamu, który używam, jak wklepię cały, no i musze zacząc z tymi prysznicami, ale ja też jestem zmarzluch...

Do góry