Niezmiennie podziwiam Was ćwiczące i dietujące, ja za Wami to jestem w daleki lesie, do Ewy miłością nie pałam ale widzę jakieś światełko w tunelu, po pierwszej ciąży dostałam od męża buty wtedy hicior robiące piękną pupę i uda podczas chodzenia (oczywiście mąż nie taki kochający i troskliwy jak się może wydawać tylko zdecydowanie wolał mnie przedciążową hehe) i wygrzebałam je z zaświatów i 3 godz spacer za mną, oj będą jutro zakwasy ;-) niby nic ale dla mnie to już postęp a hasło z modelkami cały czas mam w głowie :-)
reklama
Olga, pisałaś, że masz ten rozstęp mięśni poprzecznych co ja, tak? nie możesz przy tym rozstępie robić klasycznych ćwiczeń na mięsień brzucha a la Weider, wręcz jest to zakazane bo bardziej Ci się szczelina powiększy i jeszcze przepuklina wyskoczy.
Olga RaQ
Fanka BB :)
czy ja wiem czy mam rozstęp? pisałam tylko że też mi się robi taki szpic jak napnę brzuch, ale już dawno tego nie mam mam już prawie płaski brzuch jeśli chodzi o mięśnie, tylko "osełka" sadełka jeszcze na nich ale spokojnie, nie spieszy się, pomału zniknie
Natalia w przedszkolu, pojechali z tatą, Hania zeżarła mnóstwo kaszki i śpi, ja załączam muzę i biorę się za ćwiczenia a wieczorem jak się uda to pójdę na trening interwałowy do klubu mojej koleżanki który otworzyła w poniedziałek ))
kupiłam dziś "Sens", pobieżnie widziałam że są tam artykuły o aktywności fizycznej, jak przeczytam to powiem czy warto kupić to czasopismo
a no i wymyśliłam sposób na śniadanie zaraz po wstaniu, nigdy nie mogłam się przemóc żeby coś zjeść - więc do garnuszka nalewam maślankę, do tego banan, i wsypuję różne otręby, płatki zbożowe, zarodki pszenne, wszystko blenduję i wypijam całe naraz - szybko i bez wysiłku i jak zdrowo
ok lecę się poruszać
Natalia w przedszkolu, pojechali z tatą, Hania zeżarła mnóstwo kaszki i śpi, ja załączam muzę i biorę się za ćwiczenia a wieczorem jak się uda to pójdę na trening interwałowy do klubu mojej koleżanki który otworzyła w poniedziałek ))
kupiłam dziś "Sens", pobieżnie widziałam że są tam artykuły o aktywności fizycznej, jak przeczytam to powiem czy warto kupić to czasopismo
a no i wymyśliłam sposób na śniadanie zaraz po wstaniu, nigdy nie mogłam się przemóc żeby coś zjeść - więc do garnuszka nalewam maślankę, do tego banan, i wsypuję różne otręby, płatki zbożowe, zarodki pszenne, wszystko blenduję i wypijam całe naraz - szybko i bez wysiłku i jak zdrowo
ok lecę się poruszać
Olga RaQ
kurde asia nie strasz mnie, ja mam nadzieję że pod tym sadełkiem nic złego z mięśniami nie ma, chyba bym się zorientowała??
jestem w połowie ćwiczeń, jadę dalej
a śniadanie dobre, nie? no i jak poćwiczę to zaraz mi się chce sprzątać i gotować, już myślę co będę robić jak skończę, to naprawdę działa
edit: nie dało mi to spokoju i w połowie ćwiczeń na brzuch rzuciłam się do google szukać o tym rozstępie, wyczytałam jak to zbadać, i na szczęście nie mam żadnego rozstępu moja kresa biała w miejscu w którym powinna być najszersza ma może pół cm no i pisze że problem dotyczy głównie osób które miały przed ciążą słabe mięśnie brzucha i korpusu (choć to nie jedyne czynniki), ale ja akurat te mięśnie zawsze miałam silne więc na szczęście wszystko u mnie OK ))
idę kończyć te brzuszki więc
jestem w połowie ćwiczeń, jadę dalej
a śniadanie dobre, nie? no i jak poćwiczę to zaraz mi się chce sprzątać i gotować, już myślę co będę robić jak skończę, to naprawdę działa
edit: nie dało mi to spokoju i w połowie ćwiczeń na brzuch rzuciłam się do google szukać o tym rozstępie, wyczytałam jak to zbadać, i na szczęście nie mam żadnego rozstępu moja kresa biała w miejscu w którym powinna być najszersza ma może pół cm no i pisze że problem dotyczy głównie osób które miały przed ciążą słabe mięśnie brzucha i korpusu (choć to nie jedyne czynniki), ale ja akurat te mięśnie zawsze miałam silne więc na szczęście wszystko u mnie OK ))
idę kończyć te brzuszki więc
Ostatnia edycja:
Olga, to super, ale w necie są błędne wiadomości. Jak pisałam ja miałam kaloryfer jak trenowałam wspinaczkę i rehabilitantka mi mówiła, że to spotyka głównie instruktorki fitness, bo mięśnie w ciąży wcześniej napięte maksymalnie się rozleniwiają i jak puszczą to na dobre. Jak ktoś nie ma mięśni to nie ma co puszczać.
Olga RaQ
acha, rozumiem no, tak piszą, na trzech stronach znalazłam że jak przed ciążą mięśnie są słabe to się rozłażą, ale gdyby tak było to byłoby to chyba dość powszechne - bo np. patrząc statystycznie na przykładzie moich koleżanek - większość nie robi nic w sensie sportu. ja miałam od czasu do czasu "zrywy" aktywności i wiem że nigdy z mięśniami nie miałam problemu, zawsze dawały radę i ładnie się ciało napinało zaraz po ćwiczeniu
w każdym razie mam nadzieję że to badanie które się wykonuje jest opisane poprawnie, mięśnie napięłam i czułam wyrażnie palcami gdzie one są i jaka jest między nimi szczelina, u mnie nie ma jej prawie wcale, krawędzie lewej i prawej połowy mięśni stykają się ze sobą więc mogę ćwiczyć swoją drogą dla pewności jak dotrę do tego klubu to poproszę koleżankę - trenerkę aby też mnie obmacała. oby to wypaliło M ma być wcześniej w domu dziś
w każdym razie mam nadzieję że to badanie które się wykonuje jest opisane poprawnie, mięśnie napięłam i czułam wyrażnie palcami gdzie one są i jaka jest między nimi szczelina, u mnie nie ma jej prawie wcale, krawędzie lewej i prawej połowy mięśni stykają się ze sobą więc mogę ćwiczyć swoją drogą dla pewności jak dotrę do tego klubu to poproszę koleżankę - trenerkę aby też mnie obmacała. oby to wypaliło M ma być wcześniej w domu dziś
Olga RaQ
idę na TMT - trening interwałowy cokolwiek to jest - mam nadzieję że wyjdę żywa stamtąd idę na 19, zaraz wychodzę
reklama
Olga RaQ
wróciłam... dostałam w dupsko solidnie tymi interwałami, nikt w ogóle na nie nie przyszedł, moja kumpela Kinga była dziś tylko dla mnie od razu wzięła mnie w obroty, większość ćwiczyła ze mną, ona to ma formę... a potem stała nade mną jak Osmin i się darła: dawaj! dasz radę! ale w końcu nie dałam już rady, to mi kazała się położyć i robiłam brzuszki a ona pilnowała żeby było jak najbardziej efektywnie, teraz czuję się super ale na interwały już nie pójdę pójdę na cardio slim
ojej Aia, ja Ci powiem że nie było łatwo wziąć się za siebie, do tego ja mam fajnie bo nie mam żadnej nadwagi, tylko trochę tłuszczyku na brzuchu, tyłku, biodrach, i jeszcze mam tak że ledwo co porobię to wychodzi mi rzeźba że ho ho, od razu widzę efekty i to motywuje... ale najważniejsze jest dla mnie to że mam super samopoczucie, dużo energii i mniej się denerwuję (właściwie to wcale, nic mnie nie ruszy). i przede wszystkim dlatego to robię. zresztą to kolejny mój "zryw", pewnie za tydzień czy dwa mi przejdzie
ojej Aia, ja Ci powiem że nie było łatwo wziąć się za siebie, do tego ja mam fajnie bo nie mam żadnej nadwagi, tylko trochę tłuszczyku na brzuchu, tyłku, biodrach, i jeszcze mam tak że ledwo co porobię to wychodzi mi rzeźba że ho ho, od razu widzę efekty i to motywuje... ale najważniejsze jest dla mnie to że mam super samopoczucie, dużo energii i mniej się denerwuję (właściwie to wcale, nic mnie nie ruszy). i przede wszystkim dlatego to robię. zresztą to kolejny mój "zryw", pewnie za tydzień czy dwa mi przejdzie
Podziel się: