reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

to znów ja w tym temacie, napiszcie plz czy znacie coś na fb takie w stylu mami baby sale tylko z normalnymi ciuchami, nie-dziecięcymi, albo jakieś fb strony fajnych sklepów? chodzi mi raczej o "luźną" odzież, nie elegancką. muszę kupić sobie jakieś rzeczy tanio :p

reklama
A ja dziś przy okazji sczepienia Uli byłam u rehabilitantki w Praktyce mojej teściowej, dziecko się wybawiło z ciotkami na przyrządach;-), a mi oglądnęła ten rozstęp. Nie powiększa się ale też nie zmniejszył, bo nic nie ćwiczę. Założyła mi różowy plaster wzdłuż mięśnia taki jak noszą sportowcy, żeby poprawić wydolność mięśnia i go wzmocnić.

no w koncu zaczęłam od wczoraj na nowo:-)
waga 84... sporo plan na kwiecień.. to 6kg... mogę w koncu jesc nabiał jogurty pić soki wyciskane i jesc surowe warzywa!! więc na bank waga poleci jak z łuku:-D
do tego mam 2 treningi w tygodniu po 2h aerobic a potem od razu zumba...
mąż obiecał w koncu rozprawić się z orbim... więc licze na codzienne jazdy:-)

a Chodakowskiej nie mogę znieść.. nawet patrzec na nią nie mogę a tym bardziej słuchać... więcej nic nie powiem ale jestem jedną z nielicznych która ta osoba doprowadza mnie do szału za sam wyraz twarzy.... i te włosy :wściekła/y::wściekła/y:wrrrrrrrrrrrr

Aia jak tam przygotowania do półmaratonu? u nas w Poznaniu jest 7kwietnia i mąż leci:-)

Sempe trzymam mocno kciuki za ciebie. Uda się na pewno. Ja się cieszę o tyle że waga stoi mi w miejscu. Chociaż to był stan przed świętami, teraz nie wiem :) a Aia chyba jednak nie biega już ;)

Ostatnia edycja:
sempe, mnie też ona strasznie drażni, ale ja nie lubię w ogóle takich układów, ćwiczeń w domu, na salce itd. Jedyne co toleruje to spinning, a ta k to tylko sport na świeżym powietrzu albo siatkówka, ścianka, basen itd są dla mnie.

mnie się w takich ćwiczeniach typu Ewa i to co wkleiłam podoba to że bez żadnego sprzętu i bez wychodzenia z domu można ćwiczyć całe ciało, wyrzeźbić mięśnie, spalić kalorie, być bardziej sprawnym i mieć lepszą kondycję, przy ćwiczeniach zaangażowane są równocześnie wszystkie części ciała w zdrowy i bezpieczny sposób
to tzw. trening funkcjonalny - efekty ćwiczeń przydają się w życiu codziennym, w zwykłym funkcjonowaniu, podnoszeniu przedmiotów, wykonywaniu różnych prac
o na przykład taki artykuł opisujący Trening funkcjonalny | Fit360 – Fitness z głową!

kurde Karolina nie wiem, na allegro szukałam np jakiejś fajnej bluzy z kapturem i najtańsze są za 50zł... ja wiem że może to niedużo ale ja wolę za 10-20 kupić, za bluzkę to bym tak 5zł dała a najtańsze jakieś zwykłe bluzki które znalazłam w necie są za 20zł...
będę musiała albo pochodzić po ciuchaczach w bielsku albo jednak wydać więcej kasy, tylko że ja tej kasy nie mam... a przysięgam że nie mam co ubierać na siebie :( nawet po domu, jakiś czas temu wywaliłam wszystkie szmaty, a bluzki do chodzenia które już miały swoje lata przeznaczyłam na chodzenie po domu, i teraz w nich dziury pod pachami mam aż do pasa, kilka już musiałam wywalić, nie mam co ubrać do spania nawet...
znalazłam parę szmateksów internetowych ale nie znalazłam nic fajnego w nich

na tym mami-baby sale jest tego po prostu dużo, już nawet ne chodzi o samą cenę tylko o to że mam wybór i da radę znaleźć to co chcę, i są to np rzeczy porządne, firmowe, a z racji tego że używane to tańsze... pomyślałam że wolę kupić coś porządnego używanego niż nowe najtańsze i pewnie kiepskiej jakości... ale na razie i tak nie mam czym zapłacić więc mogę sobie pomarzyć o nowych ciuchach

przed świętami w panice poleciałam kupić coś co mogłabym na siebie ubrać, kupiłam długi sweter, ładny ale za duży bo nie było mniejszego rozmiaru a to był ostatni sklep i musiałam z czymś wyjść... dałam za niego 60zł i w sumie teraz jestem zła na ten za duży rozmiar :/

w ogóle jak myślę o wyjściu z domu do ludzi to łapię doła :( jak ja nawet po domu nie mam co włożyć :"(((

zresztą już się zniechęciłam do kupowania przez net, oglądam i oglądam i nie wiem jakiej to wszystko jakości, jak by leżało na mnie, nakupię szmat i będę mieć doła :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry