reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

Mi jeszcze brakuje 0,5kg do wagi sprzed ciazy. Na horyzoncie slodkosci brak, ale chyba wieczorem cos sie pojawi :)

reklama
Byłam dziś w poradni rehabilitacyjnej teściowej, mam ten rozstęp poprzeczny brzucha, ale nie duży. Lekarka i rehabilitantka powiedziały, że musiałam mieć wyrobione mięśnie brzucha bo to najczęściej przydarza się tym co regularnie ćwiczyli tu nastąpil jakiś naukowy wywód czemu:) Rzeczywiście był czas jak trenowałam trochę nawet 4 - 5 razy w tyg na ściance, że miałam kaloryfer.

Pokazała mi ćwiczenia i za 2 tyg idę na usg brzucha, bo to lubi iść w parze.

asia.85
czy mozesz podzielic sie cwieczeniami? z gory dziekuje!!!
ja tez mialam przed ciaza umiesniony brzuch, moze nie kaloryfer ale miesnia byly dosc ostro zarysowane a jak napinalam to byl mega twardy

Na razie takie, leże i wciągam brzuch tak jakbym chciała go wcisnąć w podłoge i takie serie, oddychać przy tym nosem, potem podkurczam nogi, daje jedną na kolano i lekko podnoszę głowę. Nie polecają żadnych pasów, wiązania bo to odwrotny skutek, jeszcze bardziej rozleniwia mięśnie.

Asia a czy zaniepokoiło Cię coś że to sprawdzałaś? W jaki sposób to zdiagnozowali? Robili usg czy organoleptycznie?

Zauważyłam, że mam płaski brzuch, a jak go napinam i się podciągam to robi się mały stożek i między mięśniami jest przerwa na dwa palce. W internecie jest jak to sprawdzić.

A ja dzisiaj stanęłam na wagę i wyszło, że od nowego roku mam 7kg mniej. Jak się taki spadek utrzyma, to w czerwcu będę szczuplejsza niż koedykolwiek :)

reklama
K& no to gratki:laugh2:A ja dzis stanelam na wage i przez te zaparcia przytylam kg mimo ze jadlam tak samo i codziennie cwiczylam.Wczoraj dluzej cwiczylam i mialam nadzieje ze rano ujrze dawna wage.Niestety poszla w gore 3 kreski wiec zlapalam dola bo tak sie staram,dzis mam mega zakwasy a tu lipa.No i pochlonelam od rana pewnie ze 3 tys kal w tym pol czekolady i ogromny kawal strucli serowej i paczka:zawstydzona/y:No i oczywiscie nie pominelam zadnego posilku:angry:
Jak wy macie plaskie brzuchy i rozstep miesni to jak ja mam ciagle taki wypukly jak bym byla w ciazy i mi nie ginie nadal kurna taka pilka to az boje sie gdziekolwiek z tym pojsc:baffled:

Do góry