reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

Asia no to może mi się ujawniło ale jak pooglądałam teraz zdjęcia w necie to tragedii nie ma ale zrobiła mi się sucha bardzo skóra i co rusz coś brzydkiego sie na niej zrobi ale na łokciach i kolanach jest ok więc to chyba nie to. Do dermatologa nie idę bo uwazam że to skończeni idioci ja mam łojotokowe zapalenie skóry głowy najpierw to 10 lat diagnozowali a potem leczenie polegalo na eksperymentowaniu co miesiąc przepisywali coś nowego i pytali czy działa:baffled:

reklama
Łojotokowe zapalenie to jedna z postaci AZS, ja mam na zmianę to i to zależy jaka pora roku. W głowe na łojotokowe wcieram cerkogel, w twarz kermuran plus oba na bazie mocznika.

Asia na twarzy nic nie mam a na głowie jak się nie stresuję to też ;-) ale jako nastolatka miałam ciągle bo wiadomo życie nastolatka to ciągły stres. Cerkogel jest ok ja jeszcze chwaliłam sobie emolium na ciemieniuchę ale za 3 razy droższe.

Asia, a masz dobrego dermatologa w Krakowie? Ja też mam ŁZS - na głowie jakoś się stonowało, głównie zostało w kącikach nosa, brwi i za uszami. Na czas ciąży wycofuje się zupełnie, a potem wraca dziadostwo...:/

To masz to co ja, ewa, identyko w tym samym miejscach mam łuszczącą suchą skórę. Ja mam w brwiach, na skroniach we włosach, za uszami, koło nosa. W sezonie pyłkowum "nadrywają" mi się uszy tak, że żywą skórę widać.
Ja chodziłam do Drexlera, drogi, bardzo oblegany i wszystkim ładuje antybiotyki, a teraz chodzę do dr. Korkosz z Centrum Atopia, ona jest też alergologiem.
Jeżeli masz to co ja i żadnego innego problemu to nie ma sensu iść napiszę Ci co mi zapisała, bo to nic na receptę i tylko kosmetologia.
Na czoło i suche plamy na twarzy kermuran plus i ja na kąciki nosa, cerkogel na suche miejsca z włosami, brwi, głowa. Dwa razy w tyg. szampon Pirolan, ja używam jeszcze szamponu Pfarmacerisa na łupież, zobaczymy czy pomoże jak nie to zaczniemy z farmakologią, ale na cuda nie liczę to takie dziadostwo co całe życie się ciągnie.
Ja byłam żeby mi jeszcze znamiona zobaczyła, bierze 80 zł.

O, dzięki! I to przy karmieniu wszystko można?
Zapiszę sobie też kontakt, bo mam parę pieprzyków koniecznie do usunięcia i chciałabym to przed kolejną ciążą załatwić albo przynajmniej wiedzieć, jak to wygląda itp.

Można, na pękającą skórę dłoni zapisała mi sterydową maść i kazała uważać przy dotykaniu dziecka ale tego nie wykupiłam i to było na receptę. To wszytko naturalne składniki głównie mocznik, tak mnie przynajmniej 3 razy zapewniała, a dermatoskopem mnie nie badała bo ja mam same tłuszczaki, a one nie są niebezpieczne więc nie wiem czy tam ma na wyposażeniu ale można poszukać gdzie ma swój gabinet na znanym lekarzu.

Co to są tłuszczaki??

Kurcze, kijowe godziny w tej atopii. Wtorek do południa :/ Nie wchodzi w grę. Nie mam z kim dzieci zostawić.

Na pewno przyjmuje jeszcze gdzie indziej, no u niej się w gabinecie z h siedzi. To taki rodzaj pieprzyka, wystające, czarne zazwyczaj, to ocenia dermatolog. Ja miałam podejrzenie zmian nowotworowych na takim pieprzyku na twarzy na środku policzka, niby niepozorny, a miałam wycinany 7 lat temu i mam bliznę.

reklama
Do góry