reklama
https://www.youtube.com/watch?v=9pBXmzQVt-0 u mnie w domu jest podobnie
Rowerek nudny? o la Boga, spinning to najbardziej pasjonujące zajęcia za jakie chodziłam, trenowałam narciarstwo, basen, biegałam, trenowałam tenisa stołowego, chodziłam an siłke, piltes, siatkówkę, ściankę, a nawet capoeire i NIC sie z tym nie równa.
kakakarolina
Fanka BB :)
Asia ja szczerze nienawidzę spiningu chodziłam przez jakiś czas i to były najnudniejsze zajęcia pod słońcem ale dużo nudnych rzeczy trenowałaś tenis stołowy, biegi siłka, pilates, basen same nudy
na capoeire i ściankę nie chodziłam to nie wiem
na capoeire i ściankę nie chodziłam to nie wiem
gosha_88
buahaha Asia z tego wszystkiego co wymieniłaś to rowerek najgorszy także co kto lubi.
Ja trenowałam 8 lat szermierkę, ale wtedy miałam kondyche a teraz pożal sie boże..... nie myślałam że kiedyś doprowadze sie do takiego stanu. Ćwiczę na tym orbitreku ale wielkiej poprawy jeśli chodzi o kondycje narazie nie widzę. Pewnie trzeba by coś wiecej włączyć, tylko ze ja już siły nie mam, dramat
Ja trenowałam 8 lat szermierkę, ale wtedy miałam kondyche a teraz pożal sie boże..... nie myślałam że kiedyś doprowadze sie do takiego stanu. Ćwiczę na tym orbitreku ale wielkiej poprawy jeśli chodzi o kondycje narazie nie widzę. Pewnie trzeba by coś wiecej włączyć, tylko ze ja już siły nie mam, dramat
Z tych wszystkich rzeczy spinning daje mi największy wycisk chodzę na siłe i wytrzymałość. Dostajemy taki wycisk, że pot jest pod rowerkiem, nie, że każdy sobie jedzie jak chce. Obciążenie narzuca trener, góra jest taka sama dla wszystkich, mam kontrolowane tętno dzięki temu efektywniej się męczę przy tym super muzyka, zgaszone światło, można zamknąć oczy wsłuchać się w oddech, poćwiczyć go, czuje wtedy każdy miesięń najczęściej w rytm U2 Wiadomo nie jest to co sport na świeżym powietrzu ale nie jest to nudne i jako spalać kalorii najlepsze na zime! Widziałam sporo osób co się w ogóle nie zmęczą, bo mąją złą pozycje na rowerku, złe obciążenie, buty. No dla nich to może być nudne bo tak sobie tylko pedałują h. Bardzo dużo zależy od trenera, raz chodziłam do takiej dziewczyny, że pożal się boże nic nie wiedziała na temat wydolności, tętna, ułożenia ramion, pozycji ciała, względem nóg - to była porażka.
Ostatnia edycja:
gosha_88
oj asia to prawda też co piszesz, jak tak sobie właśnie biegam na tym orbitreku, ale brakuje mi nadzoru trenera, kiedys chodziłam na siłkę i tam był trener taki dla wszystkich, to zawsze podszedł, poprawił, a teraz nie wiem czy dobrze ćwiczę, czy zanadto nie obciążam jakiś stawów, a czy moze powinnam szybvceij, może wolniej, i takie to gdybanie. A małżona jak proszę żeby popatrzył to się tylko gapi jak mi się tyłek telepie i twierdzi że jest super i weź tu rób coś
kakakarolina
Asia ja chodziłam na bardzo dobrze prowadzony spinning bo ja generalnie chodziłam do wszystkich największych fitnes klubów w katowicach za trenerami właśnie i przyznam że on był męczący ale porównywalny z tajbo (nie wiem jak się pisze ale to trening aerobowy z elementami boksu) i tu chodziło tylko 5 osób każdy wymiękał i to mi dawało dużo większą satysfakcję. Ja muszę mieć choreografię skomplikowaną żeby mi sie podobało
ach jak ja to uwielbiałam. Poszłabym ale musiałabym na 21 chodzić a u nas niestety nie ma. Późnym wieczorem i rano same beznadziejne zajęcia. No i chodziłam na dwie godziny pod rząd, żeby miało sens to choć 3 razy w tygodniu. NIe ma tak dobrze. Musi mi wystarczyć lepienie bałwana )
ach jak ja to uwielbiałam. Poszłabym ale musiałabym na 21 chodzić a u nas niestety nie ma. Późnym wieczorem i rano same beznadziejne zajęcia. No i chodziłam na dwie godziny pod rząd, żeby miało sens to choć 3 razy w tygodniu. NIe ma tak dobrze. Musi mi wystarczyć lepienie bałwana )
Ostatnia edycja:
reklama
ja z orbiego schodzę mokra, tempo mam takie, pierwsze 10min. nie mogę zejść poniżej 21km/h, potem 2min. ok. 18km/h, znowu 8min. powyżej 21km/h i tak każde 10minut, serio przy tych 40minutach co teraz robię jestem nieźle zmęczona, ale zadowolona, bo mi się poprawiła kondycja
Podziel się: