reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

gratuluje dziewczynki efektów!!

u mnie po 2tyg -4kg.... jeszcze 14kg;-) cwicze codziennie oprócz niedzieli po ok 45min, mam trening na płycie interwałowy 30min to tego po 200 brzuszków... zapał mam nadal , dieta MZ pasuje mi jak najbardziej jedynie w piątek zjadłam dokładke palcków ziemniaczanych ale po 2h pojechałam 45min na orbim:-)

reklama
Sempe gratuluje super efektow i silnej woli.45 min cwiczen i 200 brzuchow:szok:skad wziac na to sily.No dobra ja chyba opuszczam ten watek bo oprocz gadania nie robie nic:zawstydzona/y:

Dziewczyny, jestem zalamana, Mam rozstep miesni podluznych prostych brzucha. Nie wiem czy to cos sie zejdzie. Na pewno wszystkie cwiczenia wykonywalam bez uzycia rak czy tam recznika zeby ulatwic zejscie miesni.
I to jest przyczyna mojego wywalonego brzucha. Jak jets ten obrazek przekrojowy to wlasnie tak czasami moj pepek wystaje. Wg mnie szczeline mam na 1,5 palca bo jeden ma luz a dwa to na sile moze i bym wepchnela miedzy miesnie.

tutaj link Rozstęp mięsnia prostego brzucha w ciąży i po ciąży – ćwiczenia | Fit360 - Fitness z głową!

czy na to robia jakies specjalne cwiczenia???
ja chyba musze zawiesic trening z ewka. troche mi szkoda bo ten tydzien wytrwale cwiczylam kazdego dnia.
no wlasnie moj brzuch wywala mimo ze widac zarysy miesni, tluszczu raczej na nim nie mam, tyle co warstwa skory, skora rozciagnieta ale po porodzie jest ok i skora na pewno potrzebuje czasu zeby sie zregenerowac.
Kurde, zalamalam sie i nie wiem, co dalej robic.

Mąż nie jest świadomy, a doktorka powiedziała, że młody jak zacznie siadać to wzmocni mięśnie i mu się zejdzie.

Pokah aż musiałam sprawdzić, u mnie niby nic nie czuję, ale ja mam duży dalej brzuch i może źle sprawdzam, w każdym razie jak mocno napnę, to po warstwie tłuszczu czuję normalnie mięśnie, więc chyba ok

moja mama tak ma, nawet nie wiedziałam że tak to się nazywa..
Ja mam ładny brzuch, tzn tłusty jak nie wiem;-) ale bez rozstępów itd, nie wiem od czego to zależy że akurat Pokah tobie sie zoribło takie coś... A poza ćwiczeniami istnieje jakiś sposób żeby to zniwelować? Jakoś chirurgicznie nie wiem czy to groźne może być?

chirurgicznie jak jest duze. ja mam teoretycznie male ale od razu po ciazy nie wiem czy to bylo wieksze
no i nie wiem czy cwiczeniami to utrwalam, czy niweluje
chyba zawiesze Ewke i bede robic tylko te cw na rozstep miesnia z netu, ktore znajde
no i musze sie umowic na wizyte do lekarza zeby fachowo okreslil czy w ogole jest sens cwiczyc czy tylko pod noz, na operacje sie raczej nie zdecyduje
irisson ja normalnie czuje dwa platy podluzne miesni i jak sie koncza i miedzy nie tuz nad pepkiem moge wlozyc palca i mam luz, mysle ze dwa palce bym wcisnela 'na sile' ale tego nie chce robic, czuje ze pomiedzy miesniami brzucha mam szpare
ta laska na filmie tez ma ale taka mala i wg mnie to ona wciska palca na sile, zeby pokazac gdzie to jest
ja wlasnie po porodzie mialam tak ze czasmai jak sie podnosilam czy jakos napinalam brzuch to mi sie robil taki kopczyk kreta z pepkiem na gorze jak na tym przekroju anatomicznym

Ostatnia edycja:
reklama
sprawdzilam brzuch mojego meza - on ma niewyczuwalna granice miedzy jednym platem a drugim
w zwiazku z tym ze zawieszam cwiczenia, ewentualnie bede robic brzuszki ze sciaganiem miesni, ale jakos tempo mi to idzie, chyba przejde na diete, tzn MŻ oraz eliminowanie slodyczy, czyli walka ze samym soba :(

Do góry