reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

Ja to samo, po wizycie u fryzjera nie ma efektu... całe szczęście to koleżanka i miałam własną farbę, którą juz kiedyś nakładałam na ciemne włosy i ładnie mi rozjaśniła o 2 tony, a tym razem nic! skończyło się na podcięciu końców. Nie będę już eksperymentowała, bo wiadomo, że po ciąży i tak stracę pełno włosów, na razie będe się cieszyła moim ciemnym brązem...

reklama
chce kupić przez internet bluzke ciążową T-shirty ciążowe z nadrukami
jaki wybrać rozmiar by bluzka była dobra? bo raczej bluzki w rozmiarze S są na mnie dobre, z wyjątkiem tego że teraz zaczynają być przykrótkie przez rosnący brzuszek

Mala.di najlepiej zmierz się i porównaj z tabelą rozmiarów. Teoretycznie s powinna być dobra ale pewnie urósł Ci też biust więc sprawdź zwłaszcza ten wymiar bo M może okazac się lepsze ja kupuję bluzki większe bo akurat w ciąży wolę luźniejsze rzeczy za to spodnie i spódnice rozmiar ten sam.

No właśnie trzeba zmierzyć. Ale zwróć uwagę też na to, w którym miejscu zdejmowany jest dany wymiar. Ja np. kupiłam bluzkę ciążową, której rozmiar w biuście mierzony był w najszerszym miejscu czyli wychodził pod pachami. A tam gdzie faktycznie był biust był 5 cm. mniejszy. Warto zapytać wcześniej przed zakupem, jeśli nie ma tej informacji w opisie aukcji.

Ja smaruje się oliwką, taką zwykłą dla dzieci. Poleciła mi to koleżanka-nie miała ani jednego rozstępu. Puki co jestem bardzo zadowolona, a szczupła nie jestem i o rozstępy bardzo łatwo.

dziewczyny nie wiem jak sie do tego ustosunkowac ale w tutejszym miesieczniku dla ciezarnych przeczytalam ze bardzo wazne w ciazy jest picie ok 2l wody dziennie, poniewaz woda przy powstawaniu nowego zycia, uzupelnianiu wod plodowych i rozwoju malca jest kluczowa. Jesli nie bedziemy jej dostarczac to bedzie wysysana doslownie z naszego organizmu co wiaze sie z sucha luszczaca sie skora a co za tym idzie zmarszczki, rozstepy itp. Co o tym myslicie, bo wg mnie to make sense..

Ma sens, jak najbardziej.
A nie chce się Wam więcej pić? Bo zazwyczaj organizm sam się tego domaga :)
Jak się mało pije, to jest też większe ryzyko powstania infekcji np. w układzie moczowym.

A jak się będzie przy karmieniu chciało dopiero pić! Ja się czasem czułam jak po tygodniu na pustyni ;)

ja wypijam chyba conajmniej 3litry dziennie, tak mnie suszy. a mimo to mam mega wysuszoną skóre :p no ale na pewno nie możemy wypijać mniej niż 2 litry. przez niewystarczająco nawodniony organizm chyba też możemy czuć się osłabione, mnie też np boli głowa gdy mało pije

reklama
Macie może jakieś sposoby na bolące piersi. Od samego początku bardzo bolą mnie brodawki. Nie mogę chodzić ani w staniku bo mnie uciska. Boje się, że po porodzie będzie jeszcze gorzej i nie będę mogła karmić dzieciątka.

Do góry