reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

Olga dzięki jeszcze raz:) w przyszłym tygodniu zaczne masaże tym żelem z bańką i zobaczymy czy będą postępy:) Miałam pisać powodzenia u fryzjera,ale już pewnie po jesteś:)jak wyszła zmiana?

Nie dziwie się skąd ten nadmiar skóry na brzuchu, stanęłam dziś na wage u znajomej( nasza nie działa),a tam 4kg mniej niż przed ciążą.

A co do włosów ,też mam ochotę na duuuużą zmianę,ale jeszcze nie wiem jaką;)

reklama
niestety, wszystkim zainteresowanym oznajmiam że nie idę, miałam iść na 19.45 - jednak u fryzjera Gabrysia stało się coś w domu, musiał odwołać wszystkie klientki, jutro ma pod znakiem zapytania a mieli jakieś ślubne rzeczy i w ogóle młyn tak jak dziś, nie wiem kiedy pójdę, jakoś w przyszłym tygodniu... :p aaaaa! tyle stresu na nic ;)

Gosha no masz całkowitą rację. Przytyłam 17 i mam rozstępy, mimo że się smarowałam na potęgę, a przed ciążą też miałam zapasik tłuszczyku na brzuchu. I co. Mam masakrę generalnie. Chyba ze 20 roztępów z każdej strony od pępka na lewo i prawo. Ponoć laser pomaga i to jeszcze najlepiej zrobić w fazie kiedy są jeszcze czerwone, a nie białe. Ja mam jeszcze czerwone, ale kasy nie mam na te lasery i poza tym to chyba to muszę olać i tyle. Niestety u żadnej z moich koleżanek czy znajomych nie widziałam takich rozstępów jak ja mam, mimo że tyły i po 30 kilo. Jakoś mnie pechowo dopadło. Tak jak mówisz, nie powinno to to robić wrażenia bo na to się nie ma wpływu, ale jednak robi wrażenie jak widzisz laskę z 4 miesięcznym dzieckiem na plaży co ma figurę 15 latki nie mówiąc już o tym, że rozstępu ani śladu. A szczupła i wydawałoby się że rozstępy właśnie być powinny na tym chudym naciągniętym na kościach biodrowych brzuchu. A tu nic.

Marta ja mam od ud po cycki rozstępy, mnie tak załatwiło wielowodzie z Laurką, do tego mam strasznie głębokie i szerokie, u mnie lasery by miały 50% powodzenia, czyli może by zmniejszyły trochę rozstępy, albo w ogóle nie dałby efektu, teraz jakbym schudła z 15 kg, a zostałaby mi wisząca skóra, to plastyka brzucha i by mi wycieli brzydactwa :rofl2: no ale to 12tys., ból jak po cc, do tego muszę w końcu schudnąć, więc nie realne :-p
kocham je miłością bezwzględną bo są częścią mnie, tak jak zmarszczki na twarzy od uśmiechu, mam nadzieję, że na starość, będę mieć ich mnóstwo :-)

Marta ja mam od ud po cycki rozstępy, mnie tak załatwiło wielowodzie z Laurką, do tego mam strasznie głębokie i szerokie, u mnie lasery by miały 50% powodzenia, czyli może by zmniejszyły trochę rozstępy, albo w ogóle nie dałby efektu, :-)

Irisson pewnie laser by Ci nie do końca pomógł, to prawda. Ale słyszłałaś może o frakcyjnej radiofrekwencji mikroigłowej? Weź sobie to zgooguj. Ja dużo się naczytałam na ten temat i nawet już wypytałam lekarza jak to w moim przypadku miałoby wyglądać. generalnie metoda jest skuteczniejsza niż laser bo laser dociera jedynie na 2 mm w głąb skóry, a rf mikroigłowa potrafi aż do 3,5 mm. I do tego podgrzewa skórę dopiero na tej głębokości, a więc w rozstępie a nie obok niego, czy nad nim. Laser natomiast powoduje przegrzanie też w wyższych partiach skóry. Trochę to kosztuje, ale teraz biorę udział w konkursie, w którym do wygrania są dwie serie zabiegów u dr Wasiluka i liczę po cichu, że może wygram jedną z nich. Poczytaj o tej metodzie, wydaje mi się, że naprawdę warto.

Marta, gosia, rozstępy to genetyka, ja się niczym nie smarowałam i nawet nie wiem jak rozstępy wyglądają ale też myślę o laserze ale na swoją bliznę po wycięciu pieprzyka na twarzy (podejrzenie czerniaka) i przebarwienia po trądziku ale na to podobno akurat laser pomaga tylko nie mam kasy, a ja będe mieć to w pierwszej kolejności aparat na zęby.

Ja przed ciążami miałam rozstępy na pośladkach więc w ciązy się smarowałam i oklepywałam i odpukać nic nowego nie wyszło, tylko o udach zapomniałam i powyłaziły własnie tam, więc w 2 ciąży już cała się smarowałam i było oki, po ciązy zaprzestałam i co i oczywiście zrobiły się nowe yyyyy.
Asia a na bliznę możesz spróbować sutricon plastry silikonowe (są przeźroczyste więc nie będzie widać) chwile tylko używałam na bliznę po cc ale działają nieźle.

reklama
malinka, daj namiary na te plastry ale ja już używałam wiele rzeczy, a blizna ma lat 7. Sama jestem sobie winna, bo dzień po zabiegu poszłam na trening na ściankę i mi chyba szwy poluzowały.

Do góry