reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L4, zasiłki, urlopy wypoczynkowe, wychowawcze , macierzyńskie

becikowe z urzędu miasta dostaje sie gdy dochod netto na odobę w rodzinie nie przekracza 1004 zł. my sie niestety nie łapiemy. i od wrzesnie mozna składac zaświadczenie o dochodach za 2006 rok. tu tez klapa.

ja niestety na wychowawczym dostawac kasy nie będę. i jest mi wszystko jedno czy bede na wych czy nie,. jak bede to jedynie dlatego zeby wkurzyc pracodawce. sama nie wiem co robic. nie chce byc złosliwa.

reklama
Mam pytanko czy z PZU coś się dostaje za urodzenie dziecka?
To zależy. Taka opcja czasami zawarta jest w droższych pakietach ubezpieczenia grupowego. Wtedy jakiś określony procent sumy ubezpieczenia się należy i nieważne czy się jest matką czy ojcem. Nie orientuję się czy ubezpieczenia indywidualne mają to w swoim zakresie, ale raczej wątpię. Jeżeli jesteś ubezpieczona w PZU sprawdź po prostu w warunki umowy. Jeżeli to ubezpieczenie grupowe, umowa do wglądu powinna być u pracodawcy.

szerlock, ale dzięki wychowawczemu jesteś ubezpieczona, więc mozesz korzystać z naszej ukochanej służby zdrowia, no i liczy Ci się do lat pracy - a to też ważne. Ja na Twoim miejscu nie rezygnowałabym z tego co Ci się należy.

dzięki za wyjaśnienia joanko :tak:

MamoQ-z PZU moj mąż dostał 1000zł,a ja 760zl.on ma grupowe ubezpieczenie wynegocjowane przez duży zakład pracy,a ja mam indywidualne kontynuowane (mój stary zaklad padł trzy lata temu) i dlatego te różnice.grunt,że dostaliśmy :tak:

Dzieki Betka w poniedziałek będę do nich dzwonić, bo jestem ubezpieczona grupowo i to na duża stawkę w PZU, szkoda żeby ta kasa przepadła jak się np należy.;-)

nie stresuj się kobieto :-D nic Ci nie przepadnie-jak byłam po moja kase,to pytalam,ile czasu po urodzeniu można wybierać pieniądze za uroszenie dziecka i powiedzieli,że do trzech lat ja bylam około drugiego miesiąca zycia dziecka i myślałam,że mnie opitolą,że za późno.

reklama
Do góry