dzięki krupko za radę. masz racje. to juz musze pisac do nich. tylko nie wiem czy musze brac tewraz urlop, ktory mi przysługuje czy co? a jesli nie chce? jak mam napisac to pisemkko? ze prosze o udzielenie mi urlopu wychowawczego? i wtracic, ze wypoczynkowego tez czy jak? pomocy.
reklama
dzięki krupko za radę. masz racje. to juz musze pisac do nich. tylko nie wiem czy musze brac tewraz urlop, ktory mi przysługuje czy co? a jesli nie chce? jak mam napisac to pisemkko? ze prosze o udzielenie mi urlopu wychowawczego? i wtracic, ze wypoczynkowego tez czy jak? pomocy.
szerlock - najpierw wybierz nalezny wypoczynkowy - to dostaniesz za niego kase jakby jeszcze pracowala, a potem bezposrednio idz na wychowawczy, jesli wezmiesz wypoczynkowy po wychowawczym to dostaniesz go w zmniejszonym wymiarze - o ok. 1/4 mniej
wzor pisemka pisala gdzies wczesniej chyba ewula
mojemu mezowi generali wycenilo dzidzie na cale 400 pln a moj zaklad mimo ubezpieczenia grupowego nie mial opcji "dziecko", bo nie przypuszczali ze ktoras sie w koncu zdecyduje - a zdecywalala sie ta - ktora najmniej obstawiali
Gaal
Fanka BB :)
mi się kończy macierzyński 26 września, więc ja 24 składam wniosek o urlop wypoczynkowy, potem jeszcze muszę wykorzystać 2 dni opieki i dopiero piszę wniosek o wychowawczy.
Piszę we wniosku, że 3 lata, ale z ewentualną możliwością powrotu wcześniej.
wcale mi się nie chce tego robić, iść do pracy, bleee;-)
Piszę we wniosku, że 3 lata, ale z ewentualną możliwością powrotu wcześniej.
wcale mi się nie chce tego robić, iść do pracy, bleee;-)
Ja dostałam z PZU 1300 zł i to bardzo szybko od momentu złożenia wniosku. Aż bylam zaskoczona.
nam wypłacili od ręki
krupka
Entuzjast(k)a
Ja wszystko załatwiłam w jednym wniosku. Wysłałam maila z prośbą o urlop zaległy, tegoroczny, 2 dni opieki i wychowawczy. Nie napisałam jeszcze tylko do kiedy chce ten wychowawczy. Muszę sie zdecydować w ciągu najbliższego m-ca.
A ja nie wiem, bo nie wiem co się dzieke, gdybym znowu zaszła w ciąże i chciałabym iść na zwolnienie, a byłabym na wychowawczym. Oczywiście chodzi o to, zeby dostawać kaskę ;-) Wie któraś jak to zrobić? Pewnie najprościej byłoby przerwać wychowawczy, ale jakoś mi tak dziwnie, wolałabym, aby on się skończył i wtedy pójść na zwolnienie.
A może jest jakieś inne rozwiązanie?
A ja nie wiem, bo nie wiem co się dzieke, gdybym znowu zaszła w ciąże i chciałabym iść na zwolnienie, a byłabym na wychowawczym. Oczywiście chodzi o to, zeby dostawać kaskę ;-) Wie któraś jak to zrobić? Pewnie najprościej byłoby przerwać wychowawczy, ale jakoś mi tak dziwnie, wolałabym, aby on się skończył i wtedy pójść na zwolnienie.
Ja wszystko załatwiłam w jednym wniosku. Wysłałam maila z prośbą o urlop zaległy, tegoroczny, 2 dni opieki i wychowawczy. Nie napisałam jeszcze tylko do kiedy chce ten wychowawczy. Muszę sie zdecydować w ciągu najbliższego m-ca.
musialabys zajść i przedłożyc chorobowe,zanim zaczniesz wychowawczy,bo jak zaczniesz,to duupa blada
Mamy majowe tak jak ja sa zapewne na urlopie wypoczynkowym.
Kolezanka podpowiedziala mi ze nalezy nam sie oprocz tego urlop okol. w ilosci 2 dni za urodzenie dziecka o czym nie wszyscy wiedza. u mnie w zakładzie o tym nie mowili. kazali tylko, wraz z podaniem o wypoczynkowy, napisac podanie o 2 dni opieki nad dzieckiem. a jak jest u Was ? wiedzialyscie, ze to nam sie nalezy bez zadnego ale ????
Kolezanka podpowiedziala mi ze nalezy nam sie oprocz tego urlop okol. w ilosci 2 dni za urodzenie dziecka o czym nie wszyscy wiedza. u mnie w zakładzie o tym nie mowili. kazali tylko, wraz z podaniem o wypoczynkowy, napisac podanie o 2 dni opieki nad dzieckiem. a jak jest u Was ? wiedzialyscie, ze to nam sie nalezy bez zadnego ale ????
reklama
o opiece na dzieckiem - wiedzialam i mam juz przyznanaMamy majowe tak jak ja sa zapewne na urlopie wypoczynkowym.
ale jestes pewno co do tego okolicznosciowego - przeciez my mamy 6 tyg. macierzyskiego, a okolicznosciowy na dziecko dostaje ale ojcice
Podziel się: