reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L4, zasiłki, urlopy wypoczynkowe, wychowawcze , macierzyńskie

W niedzielę skończyło się moje zwolnienie lekarskie. I dzisiaj lekarz mi zaproponował, że nie będzie mi wystwiał zwolnienia na tydzień tylko w okresie połogu wystawi mi zwolnienie na 2 tygodnie :tak: .
Zgodziłam się, bo wtedy będę o co najmniej tydzień dłużej w domu z maluszkiem. Ale teraz mam wątpliwości :eek: . Nie wiem chyba nie potrzebnie się martwię, bo chyba lekarz wie co robi :dry:
Nie wiecie jak to jest z macierzyńskim, czy zwolnienie lekarskie przerywa urlop macierzyński? :confused:

reklama
To już oszaleć można z tym ZUS-em :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: .

A jeżeli dostałabym zwolnienie lekarskie (nawet po 8 tygodniach połogu) to finansowo w ogóle bym nie straciła. Jestem w tej szczęśliwej sytuacji, że u mnie w pracy wszystkie zwolnienia płatne są w 100% :-)
Jedynie koszt zwolnienia zostałby przerzucony z ZUSu na pracodawcę :tak:

Wkurza mnie ten ZUS jak choroba :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

sk...stwo to wszystko! :no::wściekła/y: zabierać potrafią, a jak się człowiekowi należy, to wielkie wojny ludzię muszą toczyc, żeby odzyskać, to co się należy :wściekła/y:
mi zwolnienie skończyło się 11 kwietnia, a od 8 kwietnia mam przyznane świadczenie rehabilitacyjne, aż do 22 czerwca 2007- lekarz już mi też nic nie wystawiał nowego:dry:

Moje zwolnienie kończy się 20 kwietnia. Lekarz powiedział, że jak do tego czsau nie urodzę to mam przyjechać po kolejne, chyba do terminu porodu.

Mi się kończy zwolnienie 25.04.07 planowane rozwiązanie to 24 maj a z usg 17 maj. Po przeczytaniu artykułu który Krupka zamiesciła nie zamierzam sie na coś takiego zgadzać. Chyba ze bedzie to wymagało kłótni z moim lekrzem, trudno najwyzej wróce do pracy i wtedy dopiero im namieszam bo ciekawe co zrobią z dziewczyną która mnie zastępuje. To byłoby tak jakbym miała z jakiegos głupiego powodu krótszy macierzyński bez sensu.:wściekła/y:

to ostatnie zwolnienie jest tylko do wyznaczonego terminu. ja mam niby na 7 maja, ale dostane do 6. konczy mi sie własnie teraz w czwartek. a jesli okaze sie ze przenosze to trzeba bedzie kombinowac jakeis grypy, zeby nie brac macierzynskiego bez sensu skoro dzidzi nie ma jeszcze

reklama
ja na ostatniej wizycie dostalam od 12 kwietnia do 10 maja,choc lekarka nie przewiduje,zebym do tego 10 maja dotrwala w dwupaku.a swiadczenei rehabilitacyjne przyznali mi na 3 miesiace,czyli jesli od 13 marca,to do 13 czerwca.

Do góry