reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L4, zasiłki, urlopy wypoczynkowe, wychowawcze , macierzyńskie

u mnie naszczęście pracodawca wyliczył wszystko co do złotówki i nawetjakiś zwrot będziemy mieli za internet. Niestety rozliczyć razem się nie mogliśmy :wściekła/y: - bo małżeństwem jesteśmy pół roku podatkowego. Tak swoją drogą to czy ulga na dziecko (to chyba jakieś śmieszne 120zł ale ja tym złodziejom nic nie popuszczam) to w przyszłym roku będzie nam przysługiwała czy dopiero za dwa lata ?

reklama
A ja swojego pita z pracy jeszcze nie dostałam.

Mam jedno pytanie jeśli któraś z was jest zorientowana, apropos rozliczenia.
Moja teściowa ma syna, który w listopadzie 2006 skończył 18 lat i brała na niego rente rodzinną. Dostała pita na siebie do listopada i drugiego dostała na syna. Czy to znaczy że musi się rozliczyć ona jako samotnie wychowująca dziecko i jej syn też musi się rozliczyć za ten 1 miesiąc. Nie wiecie jak to jest?

Dzięki dziewczyny, zapomniałam o tej kwocie wolnej od podatku. W 2006 było to 2790 zł. A tego to na pewno nie przekroczył (niezłe rodzinne by było!!:-) )

Hej dziewczęta! :wściekła/y: Ale jestem dzisiaj wściekła:wściekła/y: . Wpłynęła wreszcie moja wypłata za luty. :wściekła/y: O zgrozo mniej niż w tamtym miesiącu o jakieś 550 zł. :wściekła/y:

Czy ustalając podstawę wymiaru zasiłku chorobowego uwzdlędnia sie też premie? Moje wynagrodzenie składa się z wynagrodzenia zasadniczego i premii regulaminowej.
Jak sobie policzyłam to doszłam do wniosku,że nie dość że nie wliczono mi premii to jeszcze dostałam tylko 80 % wynagrodzenia. Ależ jestem wściekła. :wściekła/y: Będę dzwonić w poniedziałek niech siękadry tłumaczą!!

Ewula,jesli sie nie myle,to uwzglednia sie wszystko,robi sie srednia z ostatnich 6 czy 12 miesiecy.u mnie w to wszystko wchodzily np.dyzury nocne i nadgodziny.jesli masz 80%,to tak jakby nie chorobowe ciazowe,a zwykle,przy kazdej innej chorobie.

Ja oczywiście znowu musiałam sie upominać o zaznaczenie na L4 symbolu B (ciąża), bo też miałabym 80%. Lekarka niby pyta sie o tydzień ciaży, a jak przyjdzie co do czego, to odstawia automat.
Evvula dopilnuj sobie tego, bo takie błędy zdarzają się bardzo często.

Co do podatków, to ja na szczęście nic nie muszę dopłacać, bo jestem tą szczęściarą, której już od 4 lat skarbówka zwraca kaskę w ramach ulgi budowlanej, która niestety niedługo sie skończy :-( No ale z drugiej strony za rok kończę spłacać kredyt, więc nie jest źle.

NO JA TEZ DOSTAŁAM DZISIAJ WYPŁATKE:tak:

O 80ZŁ.ALE TYO DLATEGO ZE MIESIAC KROTSZY,A I U MNIE WSZYSTKIE PREMIE SIE WLICZA:-)

reklama
Do góry