reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L4, zasiłki, urlopy wypoczynkowe, wychowawcze , macierzyńskie

ja zadnej dokumentacji(ksero )od gina nie dostałam wiec jakby co to niech on sie martwi.
Ja dokumenmty do zusu przesyłam poczta w poniedziałek.:tak:

reklama
Ja do wniosku do ZUS-u dołączyłam ksero karty ciąży :tak: (sama z siebie ;-) ). Gin mi nic nie kserował, bo poinformował mnie że żadnej dodatkowej dokumentacji ZUS nie potrzebuje :confused: . A jak będą coś chcieli to sami się zwrócą :tak:

no to ja dołączyłam kopie karty, która prpwadzi lekarz. Lekarz sam z siebie mi dał, ale myślę, że jak będzie im potrzebna to sami się zwrócą do lekarza.

dzięki kobitki za informację. Po prostu zostawię to tak jak jest, a jak coś będą chcieli, to pewnie zwrócą się do gina.

Teraz już wiem że na wychowawczy moge iśc, tylko kasa to mi sie nie należy

A czy zasiłek rehabilitacyjny dostane, bez względu na to ile zarabiamy ?

ja z innej beczki-policzylam sobie pita i wlos mi sie zjerzyl-gdybym byla sama,to musialabym wyniesc w zebach cztery kafle :szok: Bogu dzieki jako mezatce przysluguje mi rozliczenie z mezem i podatek nalezny do zaplacenia redukuje mi sie o polowe.Piotr jest zbulwersowany.ja tez,bo mialam w tym roku czterech pracodawcow i kazdy z nich liczyl podatki,jakby to byla pierwsza praca,czyli 19% -530,08. stad ta gigantyczna niedoplata.moze gdybym miala tylko jednego pracodawce,to wyszloby cos groszowego do doplaty lub odbioru.no,to czekam do 27 lub 30 kwietnia-nie bede sie spieszyc z wyniesieniem w zebach kasy skarbowce,taka nadgorliwa to ja nie jestem.

No betka - ja tez jestem w tym roku w szoku... Za czasow studenckich kiedy to pracowalam dorywczo dostawlam zwrot, w zeszlym roku wyszlam na zero :eek: (no - tak naprawde to mialam dostac zlotowke - tak mi wyszlo...) a w tym roku z nedznymi zarobkami nauczycielki mam do doplaty ponad 24zl - niby malo, ale dla mnei to i tak jakis skandal... :wściekła/y:

reklama
No i jak się dziwić pracodawcom, że tak niechętnie zatrudniają dziś na umowę o pracę? Wiecie ile oni muszą co m-c zanosić pieniążków do Państwa?

Do góry