wielomatka
Fanka BB :)
Wiadomo, zwolnienie to jeden z kontrowersyjnych tematów, obok karmienia piersią można powiedzieć wiodący
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Teoretycznie masz rację ale jednak pod koniec ciąży pojawiają się takie dolegliwości jak zmęczenie, lekkie skurcze czy ból pleców i czasami ciężko wysiedzieć te 8 godzin za biurkiem. Patrząc na to, że większość kobiet ledwo zrobi test i już idzie na L4 to uważam, że nie ma nic złego w L4 w 8-9 miesiącu ciąży z powodu zmęczenia.Żeby odpocząć to można wziąć urlop a nie chorobowe.
Pracuję częściowo zdalnie ale problemem jest siedzenie, bo sądzę, że głowa boli mnie właśnie od tego, a w domu nie mam platformy do pracy na stojąco więc często lepiej mi iść do biura. Też mam intensywna pracę, z tym, że mnie to kompletnie nie stresuje. Login zawsze mogę napisać...
Mnie utrącono pierwsze miejsce na konkursie wspinaczkowym, bo ciąża. Zakazano mi też rowera. Zakaz jazdy olałam i żyje.Ja w pierwszej ciąży zostałam namówiona przez lekarza na ZL i „polegiwanie” bo jakoby skracała mi się szyjka. Okazało się, że to jakieś zalecenia z d* za przeproszeniem i nie miało to sensu. To był najgorszy okres mojej ciąży. Drugi raz nie dam sobie tego zrobić.
I super wszystko w granicach zdrowego rozsądku - rower nie jest niebezpieczny, ale upadek czy stłuczka potencjalnie tak. Dlatego to kwestia tego, jak się czujesz też biorąc pod uwagę takie potencjalne ryzyko...Mnie utrącono pierwsze miejsce na konkursie wspinaczkowym, bo ciąża. Zakazano mi też rowera. Zakaz jazdy olałam i żyje.
Ginekolog oczywiście.Kto ci zakazał jeździć na rowerze?