reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam się z rana,
Karolek przyznał na chwilę ufff...więc mogę zjeść śniadanko spokojnie. Noc w miarę spokojna, choć mały często się budził a koło 4:00 już położyłam go w naszym łóżku gdyż nie miałam sił wstawać kolejny raz.
Moja Ola ma koleczki i kupiłam Sab Simplex niemiecki - słyszałyście o tym ? Polecił mi to mój brat bo dla jego synka nic innego nie pomagało. Mojej małej pomogło co prawda ale nie jest idealnie. Kupka jest albo raz dziennie albo co 1,5 dnia więc nie za często. Karmię cyckiem i trzymam dietę bo bardzo cierpiała gdy jadłam większość rzeczy. Teraz bardzo uważam na wszystko co jem. Pokarmu mam dużo i mała ładnie przybiera na wadze.
jtaudul, ja słyszałam od wielu osób że Sab jest rewelacyjny, ja jeszcze nie muszę go używać....ale nie chcę krakać. Położna mi mówiła, że kolki nie występują przez "złe" odżywianie matki...
Witam z rana:-)
Też dziś mam wizytę w przychodni i jestem bardzo ciekawa ile synek waży,bo jak go noszę to wydaje się,że ok 6 kg juz ma:tak:
Kacper miał wczoraj dobry dzień,prawie nie płakał,tylko jadł i spał(na spacerze 2 godz i po jeszcze 3 godz w domu,w końcu sama go zbudziłam).Kąpanie o 19.30,mleko i spać do 5 rana,wtedy znowu mleko i dalej śpi:-) Wszyscy co widzieli Kacpra na spacerze mówią,że wygląda jak 3 miesięczny niemowlak:tak: A siostra zakonna,która uczy religii moje dzieci,to stwierdziła nawet ,że wygląda jak 8 msc(no ale ona się nie zna,bo i skąd);-)
Miłego poranka mamuśki życzę,aby dzieciaczki które dają Wam popalić,dały Wam i trochę odpocząć.
A tym najbardziej zmęczonym życzę dużo cierpliwości,bo chyba to najważniejsze:tak::happy:

agunia31, to ten Twój Synek jakiś wielkolud będzie :-D. Ojj i dzięki za życzenia dla zmęczonych bo to się mnie w 100% tyczy, wczoraj przed snem to się wypłakałam mężowi, bo już nie daje rady walczyć ze zmęczeniem a to dopiero początek...

reklama
Witam sie
My tez dzis do pediatry i na usg bioderek, zobaczymy czy pieluchowanie cos pomaga. Mala jeszcze dosypia, jak zawsze spioszek jeden, a ja mam czas na sniadanko i mycie.
jtaudul ja juz pisalam ze polecam sab simplex, mialam jednak info o tym z czech, moj brat go stosowal maly nigdy nie mial kolki
ja tez wspolczuje mamusiom, trzeba miec nerwy ze stali zeby wytrzymac takie maurdzenie albo placz. I najgorsze ze nie wiadomo o co chodzi. Moja ma coraz to nowe nawyki i zanim sie naucze to tez musze sie pomeczyc troszke. Ostatnio ciagnie mocno smoczka czasem i napina sie az cala czerwona jest - odkrylam ze wtedy chce sie jej jesc i wkurza sie ze ze smoczka nie leci... ale badz tu madrym i zgadnij od razu. Dzis juz z kupka lepiej moze to zasluga wypitej przeze mnie herbatki koperkowej...
Milego dnia mamusie i buziaki

Ewusia - najlepszego dla Zuzi :)

witamy wtorkowo:)

dzis Viki przespala prawie cala noc- karmilam ją jakos przed polnocą- a na kolejne jak sie obudzila to za oknem juz świtalo- o ktorej teraz slonko wstaje:confused:

a potem przed ósmą - i dalej sobie spi- choc pomalu zaczyna mruczeć:)

ooo- nawet zaczeła głośniej - więc nie popiszę ;)

miłego dzionka:)

Ostatnia edycja:
no i jakieś paskudztwo mnie dopadło :(
mam stan podgorączkowy 37 do tego czuję się jakbym przeszła przez maszynkę do mięsa i jest mi strasznie niedobrze :(
do lakarza pojdę dopiero jutro jak nic się nie zmieni:(
co mogłabym wziąść? Ibuprom? albo coś potradźcie :zawstydzona/y:
mam tylko nadzieję że nie przejdzie nic na mała :(

no i jakieś paskudztwo mnie dopadło :(
mam stan podgorączkowy 37 do tego czuję się jakbym przeszła przez maszynkę do mięsa i jest mi strasznie niedobrze :(
do lakarza pojdę dopiero jutro jak nic się nie zmieni:(
co mogłabym wziąść? Ibuprom? albo coś potradźcie :zawstydzona/y:
mam tylko nadzieję że nie przejdzie nic na mała :(

Lizyy0209
na małą nie przejdzie, bo wytwarzasz podczas choroby przeciwciała, które mała pobiera podczas karmienia :tak:
Dużo zdrówka!!!

Witam Dziewczynki!

Zaglądam do Was, ale juz czasu na pisanie brak. Stas jest bardzo absorbujacy, czasami nie mam jak sie wykąpac :( Wczoraj juz bylo apogeum. Wstal o 11 a usnal o 24 :( caly dzien marudzil i plakal... Nocki w sumie nam sie unormowaly, budzi sie o 2-3, a potem o 6, je i zazwyczaj usypia. Kolki niestety jeszcze nas męcza :(
No i moj klocek wazy 5150 :)
Zgadzam sie z Wami, ze te szczesliwe mamusie w pelnym makijazu i fryzurze z czasopism dla mlodych mam nijak ma sie do rzeczywistosci :(

Pozdrawiam Was Wszystkie bardzo mocno!

Ale się╚ pogoda zepsuła. Idziecie dziś na spacer? U nas wieje.

Lizzy, współczuję. Rad nie daję, bo przy karmieniu, to się nie znam. A może póki co zadzwoń do lekarza.

reklama
aż mi się dzisiaj łezka uroniła ze szczęścia, jak mi mała posłała uśmiech na całą gębę :-)
Pierwszy świadomy uśmiech dla mamusi :-):-):-):-)

Do góry