reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

a może to nerki po prostu?

rachell- ja na szczęście nie mam w tej ciąży problemów z uzębieniem, ale wiem ,że na krwawiące dziąsła dobre są płukanki z szałwii i kory dębu...sama od jakiegoś czasu używam szczoteczek elektrycznych, które doskonale usuwają kamień i od tego czasu nie mam problemów z zębami - w ciąży tylko w jednym maleńka próchnica mi się wdała , ale tak mała ,że dentystka nawet chciała to zignorować...tak więc polecam szczoteczki na baterie - najlepiej chyba zielona oral-b (z niebieskim włosiem)

Szczoteczki elektrycznej używam od dawna (jak byłam w szpitalu, to miałam tylko zwykłą i miałam paskudne uczucie, że nie doczyściłam odpowiednio). Na kontroli byłam we wrześniu (było ok), za tydzień mam następną. Chyba mi się tam wszystko dodatkowo uwrażliwiło, bo nawet mój ząb, który dotkliwie reaguje na zimne/ciepłe/słodkie też daje popalić bardziej niż zazwyczaj. Muszę tej szałwii spróbować. Na razie walczyłam Meridolem, ale chyba nie dał rady - a może dał, bo byłoby gorzej ;-)

Mysia, ja tam próbuję zadziałać ze zwykłymi poduszkami. Podkładam gdzie się da.
Ale jakbyś chciała się skusić na taką specjalną, to tu kupisz za mniej niż 100 http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-i-do-karmienia-3w1-s-i1386197728.html

Ostatnia edycja:
reklama
witam
co do dat.. nam sie fajna data ślubu ułożyła 08.11.08 .. no a termin porodu taki z obliczeń według tabelek ,
to mam miec na 18ego lutego a w ten dzień zawsze mamy rocznice bycia razem
bo tak romantycznie kiedys po walentynkach zostaliśmy parą :)
8 to dla mnie chyba szczęśliwa liczba.. a jakby sie uprzeć to Dorianek urodził sie 17ego 1+7 to 8
ale to juz takie naciąganie :p

Ja wam życzę miłego dzionka i żebyście nie musiały mieć powodów do obaw, mam nadzieje ze wszystkie urodzimy zdrowe dzieciaczki obojętnie w jakich terminach.

Rachell: Dzieki za linka, jak cos to tam zamowie.
Chyba nie nerki, bo nerki bolalyby mnie ciagle, a to tylko przy ruchu. Ewidentnie miesnie czuje :-(

Poduszki (taka długa - Motherhood) używam od 5 miesiąca. Jest super, przesypiam spokojnie całą noc (oprócz wstawania na siusiu - co 1,5 - 2 h, bo jestem na antybiotykach, problemy z układem moczowym) Dziś spałam prawie do 10.
Co do krwawiących dziąseł polecam parodontax. Też miałam problemy, ale po kilkunastu dniach zupełnie przeszło. Używam 2xdziennie.
Pozdrawiam :)

Witam

Mnie skurcze dopadły, wczoraj wieczorem i w nocy też aż po nospę wstałam i dziś rano też się skurczybyk pojawił. Dawno tego bólu nie czułam. A najgorsze jest to, że promieniowało też z krzyża. Ważne, że po nospie przechodzi i nie są regularne.
Jeszcze wczoraj mnie tak rwa kulszowa dopadło, że ledwo chodziłam. Na razie odpuściła po nocy i dobrze, bo idę niedługo na zakupy.

Ruktosia czekamy na wieści

w sprawie krwawiących dziaseł, to polecam Listerine do płukania, fajnie ściąga i na pewno zmniejsza krwawienie, albo Dentosept z apteki na bazie ziół, mi często krwawią i dentystka polecała
miednica też mnie pobolewa, szczególnie w nocy, ja myślę że dlatego, że wszystko się rozszerza
a ostatnio jak wstaje to czuje jakbym miała wielkie głazy w brzuchu do noszenia, taki ciężar jakiś, czyżby mała okazała się jednak nie taka drobna?:))

O matko dopiero wstalam . Dziewczyny ja spie ostatnio jak zabita-juz dawno mi sie tak dobrzez nie spalo jak przez ostatnie dni. Mezulek wychodzi z domu przed 9 a ja mam wtedy cale lozko dla siebie i dosypiam. Chyba sobie robie zapasy na po porodzie:-p

Moja kuzynka ma dzis cesarke. Cala ciaze lezala, saczyly jej sie wody i jeszcze inne komplikacje. Mowila zeby chociaz do 27 tc donosila a tu prosze 39 tc a ona jeszcze w dwupaku.

Mam nadzieje ze u Rutkosi w porzadku. Ja tam na nastepnego lutowego dzieciaczka moge czekac-wazne zeby wszystkie byly zdrowe.

Lece do wanny i cos wszamac bo maz zaraz na lunch przyjedzie a ja w pizamie:-p

widzę, że Rutkosia nic nie pisała jeszcze

dziewczyny a jak sobie bedziemy info przekazywać macie numery do wszystkich bo ja nie mam do nikogo a tu na otwartym nie chce pisac to moze któras z was by mi podała swoj to podesle gdyby cos sie u mnie działo - ja swój chetnie na PW tez wyslę

reklama
Do góry