reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ja na szczęście wymiotowałam tylko raz i to po prenatalu, nie męczyły mnie też mdłości więc bardzo się cieszę i współczuję dziewczynom które przez to przechodzą.
A jeśli chodzi o ryby wędzone to też nie wiedziałam że nie można, raz chciało mi się makreli więc sama całą zjadłam.

reklama
ja też nie sądziłam że nie można jeść ryby wędzonej słyszałam tylko żeby nie jeść tego za dużo szczegółnie makreli i łososia wędzonego.

Witajcie
Ja tam jadłam rybę wędzoną i to makrelę. Córcię urodziłam zdrową i ja też żyję. Może nie w wielkich ilościach ale jak mnie naszło to zjadłąm całą na raz:-D

Cześć Dziewczyny!
Ja wczoraj zjadłam wielkiego usmażonego w panierce halibuta, pyyycha :) zawsze jadłam ryby z parowaru, ale wczoraj mnie naszło na smażoną rybkę. Z tego co wiem trzeba uważać z sushi, chociaż jeśli mamy pewność, że ryba jest świeża można spokojnie zjeść. Dlatego myślę, że nie zaszkodzi też ryba wędzona.
Co do książek to tak jak wcześniej obiecałam podaję co można poczytać, lekkie i przyjemne: Monika Szwaja, Irena Matuszkiewicz, Izabela Sowa.
Pogoda coraz lepsza, głowa przestała w końcu boleć:) Pozdrawiam

Witam w czwartkowy ranek(poludnie)!!!
Chcialam Was troszke uspokoic odnosnie tych rybek.Wczoraj poznym wieczorem siedzialam na google i szukalam artykulow na ten temat.Doczytalam sie ze mozemy jesc ryby pochodzenia morskiego a omijac rzeczne(ze wzgledu na ewentualne zawartosci rteci i innych paskudztw ktore sa w rzeczkach).Ryby morskie natomiast zawsze trzeba jesc przetworzone,nigdy nie na surowo.Jesli to was troszke uspokoi to super.

Anja gdzie wy mieszkacie?? Daleko od nas?? Jesli znasz troszke Pa to my obok stokow narciarskich Camelback.
Odnosnie jedzenia to dzieki za wsparcie.Tez jestem zdania ze wszystko z rozsadkiem bez popadania w nerwice,ktora szkodzi dziecku bardziej niz kawalek rybki ;)

troche daleko bo my na przedmiesciach Chicago

jesli chodzi o jedzenie w ciazy to tak jak z alkoholem nie ryzykuje, np sushi uwielbiam ale wiem ze moze zaszkodzic takze nie ryzykuje,
wedzona rybe to tylko z puszki bo wtedy nie ma zagrozenia ze moze byc listeria, albo mozna tez zrobic jakies dania z wiedzonej ryby gdzie sie zapieka itp
ogolnie sadze ze jedzenia jest tyle ze mozna sobie darowac to co wiemy ze moze w jakis sposob zaszkodzi
a jesli chodzi o to fat free, diet itp, to zdrowsze jest zwykle organiczne tylko wlasnie z umiarem

reklama
Hej dziewczyny.
Byłam u lekarza,od moich wtorkowych skurczy zrobiło mi sie centymetrowe rozwarcie:(
oczywiście lekarz opierdzielił mnie jak małą dziewczynke,za moje latanie itp.
Kurde ja nie mam możliwości nic nie robienia i nie łażenia przy 4 dzieci:(
Lekarz powiedział,że jeżeli tak dalej będzie to mnie położy w szpitalu i wtedy nic nie będę robić,bo będzie miał mnie pod kontrolą.Następna wizyta za 3 tyg.

Do góry