reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam na początku weekendu
Jetem po wizycie, dzidziuś rośnie, wg USG dokładnie 16 tc czyli tak jak na początku ja sama wiedziałam, także dobrze, tylko łożysko mam strasznie nisko, przy szyjce, na tylnej ścianie macicy, ale gin stwierdził, że jeszcze ma czas aby przesunąć się do góry, oby.A teraz standard dużo leżeć, nie dźwigać, nie podnosić. A płci nie znam dzidzia ścisnęła nóżki i tyle.

A jak u Was łożysko jest umiejscowione, pocieszcie mnie trochę
I jeszcze jedno pytanko do kiedy macie brać duphaston, ja jeszcze 1 op czyli 10 dni.

reklama
Też dostałam teraz no-spe forte 2 razy po 1, dziękuję za uspokojenie już czytałam o tym ale też czytałam, że po zabiegach ginekologicznych, a ja przeszłam dwa, jest większe ryzyko łożyska przodującego. Ale wiem spokojnie, ale co wizytę mój lekarz zawsze coś znajdzie i powie co mnie stresuje (ciągle uspokaja, każe leżeć i ciągle przypomina, że to już 3 ciąża więc musimy być podwójnie czujni aby zakończyła się pozytywnie).
Lubię swojego gin mam do niego zaufanie, dba o swoje pacjentki, więc musi być dobrze.

A dlaczego relanium masz?

Też dostałam teraz no-spe forte 2 razy po 1, dziękuję za uspokojenie już czytałam o tym ale też czytałam, że po zabiegach ginekologicznych, a ja przeszłam dwa, jest większe ryzyko łożyska przodującego. Ale wiem spokojnie, ale co wizytę mój lekarz zawsze coś znajdzie i powie co mnie stresuje (ciągle uspokaja, każe leżeć i ciągle przypomina, że to już 3 ciąża więc musimy być podwójnie czujni aby zakończyła się pozytywnie).
Lubię swojego gin mam do niego zaufanie, dba o swoje pacjentki, więc musi być dobrze.

A dlaczego relanium masz?

w pierwszej ciazy mialam lozysko przodujace do 32 tyg ciazy, ja uwazalam na siebie, znaczy nic nie dziwgalam itp ale nie bylo potrzeby lezenia, 1 w 200 ciaz w II trymestrze ma lozysko nisko a 90% konczy sie pozytywnie, takze spokojnie
czemu bierzesz no-spe?

witam
u mnie kompa dalej braki wiec wpadłam tylko na chwilke by powiedziec, ze zyje i wszystko dobrze... dzidziuś się rusza, poczułam pierwsze ruchy dokładnie w 17 tyg. ciązy :) nic nie pocztyałam co u Was, ale pamietam o Was i tesknie... pojawie sie na dobre jak mi oddadzą laptopa z serwisu... trzymajcie sie zdrowo i pogłaszczcie brzuszki ode mnie

Witam, nie było mnie dwa dni.
Dziś miałam wizytę u lekarza, ale bez usg. Szyjka zamknięta, posłuchałam serduszka (150 uderzeń na minutę), wyniki dobre, żadnych infekcji.
Usg połówkowe 1 października.

Agunia
a Tobie czasem szwu na szyjce nie będą zakładali jak już masz rozwarcie?

reklama
Do góry