Kaasiutka
Fanka BB :)
Witam
Ja juz po wizycie. Nie przytylam ani grama, ale to w sumie ok, bo wage "wyjsciowa" mialam 80 kg :-)
Jakas infekcja sie wkradla, wiec dostalam tabletki dowcipne.
Oprocz tego ok, ale w sumie to martwi mnie jedno: mi wychodzi, ze to 14w5d, dzis z USG wyszlo 15w5d. Martwi mnie jednak to, ze jak lekarka zmierzyla sama glowke, to widzialam, ze wyszlo jej 17w i kilka dni. Powiedziala, ze "duze dziecko bedzie" i to wszystko... Pozniej powiedziala ze nie ma zastrzezen, ale mam wrazenie, ze zbagatelizowala cos, co mnie teraz martwi Co sadzicie na ten temat?
A co do spodni, to zamowilam dzis na probe na allegro spodnie jeansy za 38 zl. Jakos nie chce mi sie wiezyc w ich jakosc, ale kobieta wszystkie komentarze ma pozytywne. Jak tylko dostane spodenki to napisze co i jak i wkleje link do strony.
Buziaki
MYSIU, nie martw się niepotrzebnie, USG mają 7 dniową tolerancję błędu, dlatego nawet data porodu jest plus/minus 6-7.
Ja w pierwszej ciąży miałam też taki przypadek, kość udowa była do przodu o całe trzy tygodnie, aniżeli wiek ciąży. Tak jak mówiła, duże dziecko będzie! Ciesz się i głaskaj brzusio!
Dziewczyny, w drugiej ciąży szybciej czuje się ruchy i chyba to prawda, bo coś od kilku dni sukcesywnie mnie puka z lewej strony podbrzusza