reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

GosiaLew, mojej małej na ból brzuszka pomaga właśnie ciepła, i to nawet dobrze ciepła kąpiel, rozluźnia się i nawet 2 razy zaraz po wyjęciu z wanienki sfajdała mi się od razu w ręcznik :))) ale przynajmniej potem spokój z brzuszkiem jest :)
dzisiaj też trochę ponarzekała, ale na razie śpi, odpukać

Becioo, trzymam kciuki, żeby to już było dzisiaj :)

reklama
Becioo, Agunia i Nixie- trzymam kciuki za Was i Wasze maleństwa:)

U nas na razie spokój z kolkami (oby tak dalej), czasami mała się pręży po jedzeniu ale szybko jej przechodzi. Wystarczy, że wezmę ją na chwilę na ręce i jest ok. Zasypia też sama w łóżeczku (czasami najpierw sobie poleży ale nie płacze), a w nocy to po prostu błyskawicznie. Położna środowiskowa mówiła, że takie małe dzieci po jedzeniu mają ataki jelitowe, że się wtedy prężą i czasami płaczą ale że to przechodzi po pewnym czasie (jak już jelita zaczynają działać tak jak trzeba). I że pomaga im na to ssanie (niekoniecznie mleka), więc może spróbujcie smoczek dać?

Kurde muszę z synem do szpitala jechać,bo ta jego stopa dalej spuchnięta jest:-( Potem córkę odebrać,no i jeszcze na wizytę wieczorem:tak: To może moje bieganie małego wygoni z brzucha;-)

jutro termin a tu dalej cisza i nic się nie dzieje :(
śniły mi się dziś laktatory elektryczne (od paru dni intensywnie poszukuję,więc pewnie dlatego), które mnie goniły a ja próbowałam przed nimi uciec ale w końcu ten z aventu mnie dopadł i boleśnie odciągał mi pokarm a potem śniła mi się cesarka, ale chyba mnie na żywca cieli bo aż mnie R obudził bo stękałam i jęczałam.. eh mam nadzieję, że jak urodzę to moja zryta psycha wróci na normalniejszy tor.. chyba, że wtedy kupki będą mnie atakowały i inne smoczki itp :)
mimo pięknego słoneczka na niebie mróz fatalny.. eh i tak życzę wam miłego dzionka, szybkich porodów i grzecznych maluszków :*

ja sie poddałam .. juz mi sie nie chce na tej piłce bujać.. herbatka sie kończy...
Za godzinkę jade na KTG dla świętego spokoju.
Teraz juz będę czekać spokojnie.. ale do 23 bo nie chce zeby moje dziecko było numerologiczną 3trójką..(24.02)
prędzej łyknę ten olejek rycynowy niz moje dziecko ma mieć charakter po swojej babci...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
niby w to nie wierze a tak bardzo sie boje podobieństw...

reklama
ja sie poddałam .. juz mi sie nie chce na tej piłce bujać.. herbatka sie kończy...
Za godzinkę jade na KTG dla świętego spokoju.
Teraz juz będę czekać spokojnie.. ale do 23 bo nie chce zeby moje dziecko było numerologiczną 3trójką..(24.02)
prędzej łyknę ten olejek rycynowy niz moje dziecko ma mieć charakter po swojej babci...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
niby w to nie wierze a tak bardzo sie boje podobieństw...
A ta trójka to taka zła?
Bo ja to właśnie chcę 24 :-)

Do góry