reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Mysia, zastanawiam się dlaczego tak Ci lekarka zaproponowała..Ja na Twoim miejscu też bym się nie zgodziła, mam często dość,ale to od dzidziusia powinno zależeć a nie ode mnie.. No, chyba że termin by był już przekroczony. Ale w takiej sytuacji to nie,nie, tym bardziej że tak jak piszesz - wywoływany bardziej boli.. A jakie masz już rozwarcie i od jakiego czasu? Ja jutro mam wizytę to może i mi coś tam się już ruszyło.. A to prawdą może być, że jak się czuje takie bóle rozciągające, coś w stylu na miesiączkę to wtedy możliwe, że ta szyjka się otwiera?

Becioo - to może i u Ciebie się coś zacznie, jak od rana sporo tych skurczybyków ;) u mnie wszystko ucichło..

anusia bardzo sie ciesze ze sie udalo humorek poprawic!

mysiu pieknie zrobilas! Bo wiadomo kazda z nas chcialaby miec juz swoja dzidzie, ale ja np wywolywania boje sie jak ognia, i to jest jedyna rzecz ktora sklania mnie do popedzania mojej malej, zeby nie doszlo do wywolywania, dlatego wspolczuje Rutkosi ze ja tak mecza (nie mam zadnych wiesci... :()

Beciu mam to samo, jak tylko wstane z kanapy boli mnie brzuszek, co chwile biegam do toalety, brzuszek twardy prawie bez przerwy... ale na tym sie konczy :(

Dziewczynki mozliwe ze moja dzidzis sie obrocila... Bo czuje jej pupe po prawej strony - od dlugiego czasu byla po lewej a kopie tak po lewej ponizej pepka... no i czuje ja glownie jak ryje sie glowka - to strasznie boli :(

No ja doslownie zglupialam jak to uslyszalam. Opisywalam Wam jakie mam jaja z terminem, ze jest on blizej nieokreslony, ale podobno ten z pierwszego USG jest najpewniejszy, a on jest na 23.02. Naprawde nie rozumiem PO JAKI GRZYB mieli by mi wywolywac. Co prawda byla taka opcja, jak mialam to porazenie nerwow miedzyzebrowych (wskazanie ortopedy), bo nie moglam zazyc lekow, ale teraz-dzieki Ci Boże-to sie uspokoilo, wiec nic sie nie dzieje. A zrezta dla Dziecka kobieta jest w stanie naprawde przezyc wszystko. Teraz wzglednie naprawde czuje sie dobrze (jak na kobiete w 9-tym mc). Nie slyszalam nigdy wczesniej o takich praktykach. Ale tak jak mowie-NIE MA OPCJI!

anusiak: Mam rozwarcie na jakies 3 cm. "Luzny palec", a palec to 2 cm, wiec tak to sobie policzylam :-) A takie bole jak Ty opisujesz mialam wlasnie i od tamtego czasu sie rozwarcie zrobilo. Z tym rozwarciem chodze juz jakis tydzien.

niestety mój cały optymizm poranny się skończył bo prędko nie urodzę :wściekła/y:
za to widziałam 2 dziewczyny ze szkoły rodzenia co już z dziećmi wychodziły do domu i o mało co sie nie poryczałam :-(

hej,
a ja..cóz z tego ze czuje sie tak dobrze ze mogłabym tańczyć..jak Dorianek wstał chory..
Byliśmy juz u lekarza, zapalenie gardla...ale po lekarstwach jest jak nowy.. nawet rozrabiał juz , a teraz spi.
Ale jestem dobrej mysli :) on malo choruje a jak juz to przechodzi błyskawicznie,
zawsze unikam antybiotyków ,ale z gardłem chyba niema żartów i chyba dam mu na wieczór te paskudztwo...

3-majcie sie zdrowiutko

lizzy nie denerwuj siebie i dzidzi, w koncu urodzisz! Ciesz sie brzuszkiem i chwilami wolnego dla siebie. Wiem jak to denerwuje, szczegolnie jak cos boli i dolega, ale czasem jak sie tak denerwujemy to blokujemy porod wiec lepiej sie odprezyc, skupic uwage na czyms innym, znalezc jakis cel, wmowic sobie ze urodzi sie np za 3 tyg i mamy jeszcze sporo czasu wiec nie ma co o tym myslec.... przepraszam ze sie tak wymadrzam, wiem dobrze ze latwo nie jest... ale staram sie jakos pomoc Ci zebys nie przejmowala sie :*:*:*

ja właśnie popijam herbatkę z liści malin, ciekawe czy coś z tego będzie, w końcu dziś powinna być moja kolej ;)

lizzy - głowa do góry! Maluchy uczą nas już cierpliwości :) nie dajmy się :)

reklama
Do góry