reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Dziewczynki od 2 dni odchodzi mi czop sluzowy ale wlasnie teraz zauwazylam wsrod tego sluzu krew (taki "glut" krwi) sorry za obrazowy opis... :zawstydzona/y: Myslicie ze to czesc tego czopa?

na pewno! nie martw się!

Ligotko, a co to znaczy OCT? chodzi o oksytocynę? Ciekawa jestem jak ona nie działa to w jaki sposób będą indukowali? Jakie są inne sposoby?
Trzymam kciuki za Rutkosię!

Dziś jest dzień mojego terminu!!! Mój synke dał mi pospać do 9.20 - SZOK! nigdy tyle nie spał ;) pierwszy raz się wyspałam od kilku miesięcy :)))
Mogę rodzić! ale chyba się nie zanosi...niestety...

Witam sie w poniedziałek:) siedze troszeczke jak na szpilkach bo dzisija czeka mnie wizyta u lekarza i jestem ciekawa co mi fajnego powie;)
Milego dnia !

hej :)
ja też dołączam do tych czekających na wizytę, ale ja mam dop jutro, już nie mogę się doczekać. Mi wszystkie dolegliwości przedporodowe uleciały gdzieś, czuję się jak bym z 7mym miesiącu była a nie w 9tym.. Humorek też mi się poprawił, dzięki Ligotko, film i kolacyjka plus dwie tabliczki czekolady troszkę pomogły :) ale w niedziele była kontynuacja dupnego humoru, nawet się u teściowej poryczałam.. Dobrze, że mam ją spoko i pocieszała mnie. Łóżeczko też rozłożyliśmy, co na pozytywną poprawę humoru mi wpłynęło więc jest już ok. Kupiliśmy wczoraj pieluchy i inne ostatnie akcesoria więc już mogę rodzić. Gdyby jeszcze jakieś oznaki były.. Termin z usg z 12 tc mam na 18.02 a z ost @ na 22.02 więc jeszcze w sumie 2 tygodnie. . A jak przenoszę to mogę być w ciąży jeszcze miesiąc w sumie.. Oj nieee, nie wytrzymałabym już ;-/

Od wczoraj was nie czytałam, więc nie wiem co tam nowego, ale z tego co widzę na górze tej strony to Rutkosia jeszcze w dwupaku ??? Kurcze to ile ona już biedna w tym szpitalu siedzi ??!!

A ja coś od rana mam sporo bóli przepowiadających...niby nic strasznego ale męczące są i nic się nie da robić bo brzuch twardy i się stawia....
Ciekawe jak tam Rutkosia...

Witam :)
Wrocilam juz ze szpitala. Rozwarcie takie samo jak bylo, KTG ladne. Waga 3500 g :-)
I powiem Wam, ze zaskoczyla mnie lekarka, bo mowi ze mam byc na kolejnym KTG w srode i mam sie zastanowic, bo jak chce juz urodzic to moga mnie polozyc w szpitalu w srode wlasnie, podac kroplowke na wywolanie i mozna rodzic. Mam sie zastanowic. Ja juz na wstepie powiedzialam, ze "dziekuje bardzo". Po pierwsze po co wywolywac, jak nawet termin jeszcze nie minal, wszystko jest ok. A pozatym porod wywolywany na sile boli podobno jak jasna cholera. Zaskoczona jestem tym wszystkim, ALE NA PEWNO NIE SKORZYSTAM!
A pozatym jak tam sie ladnie wszystko juz otwiera, to moze samo za niedlugo przyjdzie :-) Rozumiecie cos z tego? Bo ja nie bardzo :no:

reklama
Witam :)
Wrocilam juz ze szpitala. Rozwarcie takie samo jak bylo, KTG ladne. Waga 3500 g :-)
I powiem Wam, ze zaskoczyla mnie lekarka, bo mowi ze mam byc na kolejnym KTG w srode i mam sie zastanowic, bo jak chce juz urodzic to moga mnie polozyc w szpitalu w srode wlasnie, podac kroplowke na wywolanie i mozna rodzic. Mam sie zastanowic. Ja juz na wstepie powiedzialam, ze "dziekuje bardzo". Po pierwsze po co wywolywac, jak nawet termin jeszcze nie minal, wszystko jest ok. A pozatym porod wywolywany na sile boli podobno jak jasna cholera. Zaskoczona jestem tym wszystkim, ALE NA PEWNO NIE SKORZYSTAM!
A pozatym jak tam sie ladnie wszystko juz otwiera, to moze samo za niedlugo przyjdzie :-) Rozumiecie cos z tego? Bo ja nie bardzo :no:

mysia88, bardzo dobrze,że się nie zgodziłaś. Też mi się wydaje bez sensowne aby wywoływać skoro wszystko jest ok i masz jeszcze troszeczkę czasu do terminu...co za lekarze!? Nie przejmuj się i czekaj aż Gabrysia sama zdecyduje,że chce wyjść na świat :tak:. Trzymam za Was kciuki ;-)

Do góry