reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Viki, sprytne, momentalnie wyczaiłam, jak powtórzyłam liczbę a literki były inne, więc stwierdziłam, że głupi komputer się pomylił :-D

Ostatnia edycja:
vikiigus, fajna zabawa :) pośmialiśmy się szczególnie przy pytaniach o zwięrzątka :))))
karolinka, ja się nie dziwę, że spać nie możesz, ja sama mam problemy związane z ciążą, ale u Ciebie dochodzą jeszcze te wszystkie myśli, tęsknoty i obawy.... mam nadzieję, że będzie coraz lepiej z Twoim samopoczuciem, może staraj się poczytać w nocy jakąś nudną książkę, żeby oderwać myśli i wywołać senność

Witam się babeczki z rana

widzę, że ostra dyskusja o wodach - kurcze ja za pierwszym razem miałam przebijany pęcherz to też nie mam pojęcia jak to będzie i jak troche poczytałam to się przeraziłam ze tez się nie zorientuje :(

Co do ciuszków też prasuję - sama nie chodzę w pogniecionych to czemu maluszek miałby chodzić;-) poza tym tez wydają mi się miększe wtedy

Witam niedzielnie.

Trochę mnie przeziębienie dopadło. Kupiłam *spam*, mam nadzieję, że pomoże a jak nie to i tak we wtorek mam lekarza.

Ja na pewno ciuszki wszystkie prasuje, bo wysoka temperatura zabija też zarazki a poza tym nie lubię niewyprasowanych rzeczy.

Odnośnie porodu to jeszcze nie panikuję, bo to nic nie da a wątpię żebym pominęła oznaki porodu już na tym etapie. Póki co łapią mnie skurcze w nocy, ale ciągle pojedyncze na szczęście, muszę jeszcze te 4 tygodnie wytrzymać. Potem mogę rodzić.

Moje noce są straszne, dziś np. do 6 rano wstawałam 4 razy do łazienki, młody jakiś w nocy był bardzo aktywny, wiec też spać nie mogłam na żadnym boku praktycznie, chyba się jakoś tak dziwnie ułożył, że mu przeszkadzało. I jeszcze znowu jakiś nacisk na kręgosłup, bo potem mnie biodra też bolały. No i potem jak usnęłam to spałam do 11. Dzisiejsza noc to masakra, choć nie każda taka jest.

Witam sie :)

Ja standardowo pol nocy nie spalam, ze wzglwdu na te miesnie (czy zebra-ja juz sama nie wiem co mnie boli) :-(
No ale coz, wstalam i wlasnie piore pierwsza pralke ubranek :-) Kurde, duzo tego jest, chyba ze 3 razy bede prac :-) (ale to nie tylko ten najmniejszy rozmiar, jak wrzucalam to nawet 68 tam bylo)
Ja piore to wszystko w 30 stopniach, wiec prasowanie obowiazkowo bedzie, zeby pozabijac wszystkie bakterie i zeby zmiekczyc. Juz sie smieje, ze podzielimy to na 3 czesci i ja bede prasowac troche, maz troche i jeszcze moja mama, bo by mi chyba pekl kregoslup :-)

A i ja dzis tez siedze w domu, zeby do konca ten kaszel zaleczyc i kombinuje jak tu zrobic, zeby wrzucic do puszki WOŚP, chyba bede musiala kogos poprosic zeby wrzucil :-)

Kluje mnie dla odmiany w posladku (tak w srodku, troche blizej wew str ud), nie promieniuje nigdzie, wiec to chyba nie rwa. Macie cos takiego, co to moze byc?

Witam się i ja niedzielnie:)
Co do spania to nawet się wyspałam ale niestety lewa strona głowy cały czas obolała i policzek taki jakiś odrętwiały mam i bolą te dziąsła cały czas:-( brzuszek też mnie boli i tak ciąży że szok... Normalnie czuję się jak stara babuszka która ciągle narzeka że tu ją boli tu ją strzyka:/ Ale już niedużo czasu zostało także nie ma co marudzić:tak:
Wczoraj pogadałam sobie z koleżanką z ktorą nie widziałam się kupę czasu i okazało się że w ciąży jest i bliźniaki będzie mieć :-) Termin ma na lipiec :-)
Ja też nie wychodzę dzisiaj z domu bo nie dość że ślisko to boję się o tego powiększonego węzła po lewej stronie szyji żeby nie daj Boże jeszcze zaziębić:/ Męża do sklepu wysłałam to wspomoże WOŚP przy okazji ;D Lecę poleniuchować troszkę buziaki mamuśki:-D

a ja się przeszłam na spacer i zgubiłam męża portfel, a w nim było 60 zł, niby nie duża kwota, ale mi szkoda... pocieszam się, że dokumentów nie było.... wsadziłam do kieszeni i chyba mi wypadł, jak się wracałam to już nie było, pewnie ktoś podniósł i się ucieszył
ubranka tez prasuję, bo nie lubię pogniecionych, ale takie małe to nawet sprawia mi przyjemność :)))
w nocy to może bym lepiej spała, tylko ten ból nóg mi nie daje, nawet już wstawanie na siuśki mi nie przeszkadza

Mi się dziś super spało :) Tylko mąż zaczął śpiewać przy robieniu śniadania o 7.30 i mnie obudził wrrr.... Myślałam, że zamorduję ;)

reklama
Ja dzisiaj spałam tak sobie. O 6 mz się nawet obudził bo go głowa bolała i jak nigdy wstał po tabletkę, musiała go mocno boleć. Ale potem usnęliśmy i wstalismy dopiero o 10:30. O 12 sniadanko jeszcze jedliśmy a potem poszliśmy na spacer, tyle, że jak się szykowalismy to świeciło słoneczko a potem zaszło. Ale jest tak fajnie ciepło, że wcale mi się do domu nie chciało wracać. Nawet nie bolało mnie mocno jak chodziłam. Zaraz skombinuje jakis obiad a potem jedziemy do moich rodziców bo mamuska chruścików napiekła:))

Mnie też od wczoraj łapią jakies skurcze w pośladku, ale prawym. Ja tak miałam często na początku ciązy. Potem minęło a teraz znowu. Ale to nie boli tylko czasem jak złapię to aż mnie łamię w pół.

Do góry