reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam się w sobote troche pozno, ale zlapalo mnie choróbsko:( Tyle uważałam, całą jesień nic i teraz mnie dopadło:( Najgorzej, że głowa pęka i gardło drapie ale cóż trzeba sobie radzić jakimiś domowymi sposobami;/
Używała któraś z was w ciąży gargarin? Bo ja to kupiłam dzisiaj i się zastanawiam czy jest dobre....

Miłego wieczorku życzę!

reklama
Takie wizje już mi jakiś czas temu do głowy przyszły. Normalnie boję się kąpać ;-)

A ja miałam dziś ciężką noc. Wczorajsza pizza dała się we znaki (oj, długo już nie tknę) i brzuch bolał pół nocy.
A dzień mija pod znakiem filmowym. Takie słodkie lenistwo.

przepraszam ze sie wtracam... ale chcialam cos napisac apropo tego prysznica... dzisiaj tez o tym myslalam i tak sie wlasie zastanawialam co to bedzie jak mi odejda wody pod prysznicem a ja nie bede miala nawet o tym pojecia :( moze ejst jakis sposob zeby to sprawdzic?

I apropo pizzy...mam dokladnie to samo jak zjem cos troche bardziej ciezkostrawnego...cala noc potem nie moge spac bo ciagle mnie brzuch boli i sie budze :( ostatnio to nawet sie po 3-4 godziny bo ciagle mi nie wygodnie w lozku :-D

Witam się w sobote troche pozno, ale zlapalo mnie choróbsko:( Tyle uważałam, całą jesień nic i teraz mnie dopadło:( Najgorzej, że głowa pęka i gardło drapie ale cóż trzeba sobie radzić jakimiś domowymi sposobami;/
Używała któraś z was w ciąży gargarin? Bo ja to kupiłam dzisiaj i się zastanawiam czy jest dobre....

Miłego wieczorku życzę!

wiesz co jest dobre na rzeziebienie? Syrop *spam*...jest specjalnie dla kobiet w ciazy. Mi bardzo pomaga:) uzywam od czasu kiedy zaczely sie takie mrozy i z przeziebienia dosc szybko wychodze...no i w smaku nie jest taki zly ;-)

mnie odeszły wody przy pierwszym porodzie, o północy obudziło mnie takie pyknięcie, jakby mi w kroku zawór się odkorkował :) i polała się dosć duża ilość wody
ale teraz też fiksuję, co będzie jak mi się to przydarzy na przykład w szkole syna, jak go będę odbierać, w sklepie czy gdziekolwiek w tłumie hehehe, już bym wolała pod prysznicem :)))
odnośnie ubranek, to ja też miałam dwie prali, z jasnymi i kolorowymi, na r.56 mam chyba ze 3 bodziaki i 2 pajace, a tak głównie na 62 i trochę na 68, myślę że starczy

smiesznie by musialo to wyladac: stoisz w kolejce do kasy w sklepie a obok cb nagle mokra plama :-D boze, ja bym chyba pekla ze wstydu, bo mimo ze to naturalne ze odchodza wodzy to i tak jakos tak dziwnie przy wszystkich...:zawstydzona/y:

przepraszam ze sie wtracam... ale chcialam cos napisac apropo tego prysznica... dzisiaj tez o tym myslalam i tak sie wlasie zastanawialam co to bedzie jak mi odejda wody pod prysznicem a ja nie bede miala nawet o tym pojecia :( moze ejst jakis sposob zeby to sprawdzic?

I apropo pizzy...mam dokladnie to samo jak zjem cos troche bardziej ciezkostrawnego...cala noc potem nie moge spac bo ciagle mnie brzuch boli i sie budze :( ostatnio to nawet sie po 3-4 godziny bo ciagle mi nie wygodnie w lozku :-D

No właśnie, może ktoś pocieszy, że mimo prysznica, będzie to odczuwalne.
Powiem Wam, że ja kilka razy w nocy sprawdzam wilgotność swojej bielizny :eek: Osiwieję do reszty jak nic.

smiesznie by musialo to wyladac: stoisz w kolejce do kasy w sklepie a obok cb nagle mokra plama :-D boze, ja bym chyba pekla ze wstydu, bo mimo ze to naturalne ze odchodza wodzy to i tak jakos tak dziwnie przy wszystkich...:zawstydzona/y:

Podobno wody częściej się sączą, niż odchodzą dużym chluśnięciem. No i w pozycji stojącej ich odchodzenie w taki sposób podobno też ogranicza główka dziecka, która działa jak naturalny "korek".
Ja bardziej się boję, że zaczną mi się sączyć, a ja wezmę to za zwiększoną ilość wydzieliny i nie zauważę.
Gdzieś czytałam, żeby w razie wątpliwości wąchać to co nam cieknie do majtek, bo wody mają słodkawy zapach ;) Ale nie wiem ile w tym prawdy.

reklama
Podobno wody częściej się sączą, niż odchodzą dużym chluśnięciem. No i w pozycji stojącej ich odchodzenie w taki sposób podobno też ogranicza główka dziecka, która działa jak naturalny "korek".
Ja bardziej się boję, że zaczną mi się sączyć, a ja wezmę to za zwiększoną ilość wydzieliny i nie zauważę.
Gdzieś czytałam, żeby w razie wątpliwości wąchać to co nam cieknie do majtek, bo wody mają słodkawy zapach ;) Ale nie wiem ile w tym prawdy.

qrde - ja już pisałam , że gatki mam mokrawe i raczej to mocz nie jest (choć czasem tez bywa - zwłaszcza przy kichaniu;)
cm mam już mniej ( w porównaniu do badania sprzed m-ca) , ale na razie dobra norma, więc lekarz powiedział , że jest ok.

a w sumie jak odróżnic słodkawy zapach?? można to przyrównac do czegoś znanego?

w temacie dnia- zaczął mnie rwac lewy półdupek jakby mi sie biodro wychaczyło - to chyba po tych tescowych schodach co je dzis zaliczyc musiałam :((((

Do góry