reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam się w sobote troche pozno, ale zlapalo mnie choróbsko:( Tyle uważałam, całą jesień nic i teraz mnie dopadło:( Najgorzej, że głowa pęka i gardło drapie ale cóż trzeba sobie radzić jakimiś domowymi sposobami;/
Używała któraś z was w ciąży gargarin? Bo ja to kupiłam dzisiaj i się zastanawiam czy jest dobre....

Miłego wieczorku życzę!

reklama
Takie wizje już mi jakiś czas temu do głowy przyszły. Normalnie boję się kąpać ;-)

A ja miałam dziś ciężką noc. Wczorajsza pizza dała się we znaki (oj, długo już nie tknę) i brzuch bolał pół nocy.
A dzień mija pod znakiem filmowym. Takie słodkie lenistwo.

przepraszam ze sie wtracam... ale chcialam cos napisac apropo tego prysznica... dzisiaj tez o tym myslalam i tak sie wlasie zastanawialam co to bedzie jak mi odejda wody pod prysznicem a ja nie bede miala nawet o tym pojecia :( moze ejst jakis sposob zeby to sprawdzic?

I apropo pizzy...mam dokladnie to samo jak zjem cos troche bardziej ciezkostrawnego...cala noc potem nie moge spac bo ciagle mnie brzuch boli i sie budze :( ostatnio to nawet sie po 3-4 godziny bo ciagle mi nie wygodnie w lozku :-D

Witam się w sobote troche pozno, ale zlapalo mnie choróbsko:( Tyle uważałam, całą jesień nic i teraz mnie dopadło:( Najgorzej, że głowa pęka i gardło drapie ale cóż trzeba sobie radzić jakimiś domowymi sposobami;/
Używała któraś z was w ciąży gargarin? Bo ja to kupiłam dzisiaj i się zastanawiam czy jest dobre....

Miłego wieczorku życzę!

wiesz co jest dobre na rzeziebienie? Syrop *spam*...jest specjalnie dla kobiet w ciazy. Mi bardzo pomaga:) uzywam od czasu kiedy zaczely sie takie mrozy i z przeziebienia dosc szybko wychodze...no i w smaku nie jest taki zly ;-)

mnie odeszły wody przy pierwszym porodzie, o północy obudziło mnie takie pyknięcie, jakby mi w kroku zawór się odkorkował :) i polała się dosć duża ilość wody
ale teraz też fiksuję, co będzie jak mi się to przydarzy na przykład w szkole syna, jak go będę odbierać, w sklepie czy gdziekolwiek w tłumie hehehe, już bym wolała pod prysznicem :)))
odnośnie ubranek, to ja też miałam dwie prali, z jasnymi i kolorowymi, na r.56 mam chyba ze 3 bodziaki i 2 pajace, a tak głównie na 62 i trochę na 68, myślę że starczy

smiesznie by musialo to wyladac: stoisz w kolejce do kasy w sklepie a obok cb nagle mokra plama :-D boze, ja bym chyba pekla ze wstydu, bo mimo ze to naturalne ze odchodza wodzy to i tak jakos tak dziwnie przy wszystkich...:zawstydzona/y:

przepraszam ze sie wtracam... ale chcialam cos napisac apropo tego prysznica... dzisiaj tez o tym myslalam i tak sie wlasie zastanawialam co to bedzie jak mi odejda wody pod prysznicem a ja nie bede miala nawet o tym pojecia :( moze ejst jakis sposob zeby to sprawdzic?

I apropo pizzy...mam dokladnie to samo jak zjem cos troche bardziej ciezkostrawnego...cala noc potem nie moge spac bo ciagle mnie brzuch boli i sie budze :( ostatnio to nawet sie po 3-4 godziny bo ciagle mi nie wygodnie w lozku :-D

No właśnie, może ktoś pocieszy, że mimo prysznica, będzie to odczuwalne.
Powiem Wam, że ja kilka razy w nocy sprawdzam wilgotność swojej bielizny :eek: Osiwieję do reszty jak nic.

smiesznie by musialo to wyladac: stoisz w kolejce do kasy w sklepie a obok cb nagle mokra plama :-D boze, ja bym chyba pekla ze wstydu, bo mimo ze to naturalne ze odchodza wodzy to i tak jakos tak dziwnie przy wszystkich...:zawstydzona/y:

Podobno wody częściej się sączą, niż odchodzą dużym chluśnięciem. No i w pozycji stojącej ich odchodzenie w taki sposób podobno też ogranicza główka dziecka, która działa jak naturalny "korek".
Ja bardziej się boję, że zaczną mi się sączyć, a ja wezmę to za zwiększoną ilość wydzieliny i nie zauważę.
Gdzieś czytałam, żeby w razie wątpliwości wąchać to co nam cieknie do majtek, bo wody mają słodkawy zapach ;) Ale nie wiem ile w tym prawdy.

reklama
Podobno wody częściej się sączą, niż odchodzą dużym chluśnięciem. No i w pozycji stojącej ich odchodzenie w taki sposób podobno też ogranicza główka dziecka, która działa jak naturalny "korek".
Ja bardziej się boję, że zaczną mi się sączyć, a ja wezmę to za zwiększoną ilość wydzieliny i nie zauważę.
Gdzieś czytałam, żeby w razie wątpliwości wąchać to co nam cieknie do majtek, bo wody mają słodkawy zapach ;) Ale nie wiem ile w tym prawdy.

qrde - ja już pisałam , że gatki mam mokrawe i raczej to mocz nie jest (choć czasem tez bywa - zwłaszcza przy kichaniu;)
cm mam już mniej ( w porównaniu do badania sprzed m-ca) , ale na razie dobra norma, więc lekarz powiedział , że jest ok.

a w sumie jak odróżnic słodkawy zapach?? można to przyrównac do czegoś znanego?

w temacie dnia- zaczął mnie rwac lewy półdupek jakby mi sie biodro wychaczyło - to chyba po tych tescowych schodach co je dzis zaliczyc musiałam :((((

Do góry