reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Wlasnie zadzwonili do mnie z pracy ze nie musze przychodzic !!! To mial byc moj ostatni dzien przed urlopem macierzynskim.

Oficjalnie dolaczam zatem do grona lutowek siedzacych w domu i czekajacych na malenstwo. Nastepny raz do pracy pojde za jakis rok. Ciesze sie jak dziecko:-)

reklama
polis Gratulacje! I zazdroszcze tego calego roczku, ja jakos we wrzesniu bede musiala wrocic do pracy :(
Anija u nas takiej tradycji nie ma z ta bielizna, ale chyba ja wprowadze - zawsze to powod zeby kupic sobie cos nowego :D

Kochane Mamuśki życzę Wam udanego i szczęśliwego Nowego Roku oby spełniły się wszystkie Wasze najskrytsze marzenia i porody były bezbolesne:-) i żeby szybciutko zleciał Nam czas do tulenia naszych szkrabów a przede wszystkim żeby maluszki były zdrowiutkie:tak:

Margoz, a próbowałaś spać z nogami lekko do góry? Jak mnie w nocy zaczynają boleć to zwykle to pomaga. Możesz sobie pod materac jakąś książkę włożyć, żeby był lekki skos, albo jakiś koc złożony ułożyć pod nogami. To nie musi być duża różnica wysokości.
próbowałam, ale wtedy bardziej na wznak muszę lezec, a nie poleżę, bo mi się słabo robi
normalnie jak nie urok to sraczka
muszę się przemęczyć jeszcze trochę

Chciałam wszystkim Wam Kochane Lutóweczki życzyć wszystkiego naj, naj, naj w Nowym Roku, a przede wszystkim zdrowych i wspaniałych Dzieciaczków :-):-):-)

Szczęśliwego Nowego Roku!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM 2011 ROKU:-):-):-) SZCZĘŚLIWYCH ROZWIĄZAŃ I SPEŁNIENIA MARZEŃ:-):-):-)
Ja już też mam wolne w pracy, z czego się bardzo cieszę:tak: Dziś wieczorem idziemy do znajomych, ponieważ jak mały się urodzi, to już nie będzie tak łatwo wyjść;-) Ja chyba skuszę się na piwo bezalkoholowe wieczorem;-) Miłego wieczoru:-):-):-)

i ja życzę Wam udanych sylwestrowych imprez ,
szczęśliwego nowego Roku !!!
łagodnych porodów i zdrowych maluszków!!!

polis Gratulacje! I zazdroszcze tego calego roczku, ja jakos we wrzesniu bede musiala wrocic do pracy :(
Anija u nas takiej tradycji nie ma z ta bielizna, ale chyba ja wprowadze - zawsze to powod zeby kupic sobie cos nowego :D

Ktos mi ja kiedys powiedzial i starsznie mi sie spodobala ta tradycja. To po to by nowy rok byl swierzy i czysty i nie taki jak stare majtki ;)

reklama
czesc dziewczyny

a ja mam jeszcze pytanie o to cc. Po samym zabiegu dostane dziecko do karmienia?? Wiem, że najlepiej przystawić je w ciagu pierwszych 2 godzin. A czy po cc dają dzidzie??

Nie wiem jak po cc jest w polsce.W moim przypadku chlopaki urodzili sie o 3:31 i 3:33 po poludniu .Pokazali mi ich przez kilka sekund na sali operacyjnej a potem zobaczylam ich dopiero nastepnego dnia o 6 rano.Chcialam ich zobaczyc w nocy jak mnie przewiezli z pooperacyjnego na poporodowy oddzial ale pielegniarki stwierdzily ze teraz to ja mam spac a nie dziecmi sie zajmowac i jeszcze sie zdaze nimi nacieszyc.Poniewaz bylam cala obolala to nie klocilam sie z nimi i czekalam do rana.
Teraz czekam na decyzje mojego lekarza (7 stycznia)czy bede mogla rodzic sn czy tylko ta nieszczesna cesarka mi pozostanie.Nie chce byc znowu cieta.Jedyne co wiem to ze moj porod nie moze trwac dluzej niz 6 godzin bo i tak beda ciac zeby nic nie peklo z przepracowania od skurczy :(

Do góry