reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ja mysle Margoz ze powinnas wiedziec jak to jest jak masz juz dzieci w domu.Nie ma czegos takiego jak przerwa.Przynajmniej nie w moim domku.Caly czas cos.Nawet jak na kibelek pojde to zaraz towarzystwo sie zbiega bo akurat maja jakis problem typu bateria w zabawce sie zepsula lub brat powiedzial ze jestem glupi....
Jak jakims cudem uda sie nalesc moment to albo mezus cos chce albo psy chca na dwor.I do okola panie *******a.... Ciekawe co bedzie sie dzialo jak bede w szpitalu ??? Juz sie boje...

reklama
P.s. Pozatym golabki to nie taki wielki wyczyn.Przed swietami robilam pierogi 3 razy w 1 tygodniu bo co chwila z innym nadzieniem bo dzieci mialy ochote a ja nie potrafilam odmowic.Moze to nie dobrze no ale coz nieba bym dla nich uchylila gdybym tylko mogla.

Witam się z baaardzo zasypanego Białegostoku :)

Odnośnie mdłości to któraś z Was pytała skąd się one biorą, ja myślę że to dlatego iż żołądki mamy bardzo ściśnięte i chyba przełyk też się skraca - ja mam takie wrażenie, bo mi zazwyczaj po wypiciu wody i schyleniu się wszystko wraca, a i jak leżę zbyt nisko to mam to samo. Nie wymiotowałam jeszcze ale nie raz było blisko.

Ja dziś kupiłam na Sylwestra Piccolo ale mąż się obruszył bo on tego pić nie będzie, więc sobie kupi szampana z %. Co do alkoholu to zdarzyło mi się może z 5 razy w ciągu całej ciąży zrobić łyka piwa od męża. Myślę że to nie zaszkodziło małej, choć większej ilości bym nie zaryzykowała.

Dziś pojechałam na wizytę (na szczęście mąż był ze mną), pogoda naprawdę paskudna, wyniki mam ok - dostałam już skierowanie na badanie po 36 tc na jakiś wymaz z pochwy w kierunku jakiejś tam konkretnej bakterii (nie pamiętam nazwy -edit- chodzi o paciorkowce GBS) bo jeśli będzie to w czasie porodu muszą dać mi antybiotyki żeby dziecku nie zaszkodzić.

Potem pojechaliśmy do przeróbek krawieckich (takich gdzie szyją kożuchy - bo potrzebowaliśmy mocnej i dużej maszyny) i idąc z parkingu do budynku oczywiście poślizgnęłam się i upadłam na kolana i zdążyłam wyciągnąć ręce - więc spadłam na 4 łapy :) teraz się śmieje ale nie było mi do śmiechu bo mnie zabolał brzuszek - pewnie z napięcia - po paru chwilach już się otrząsnęłam i było ok. Uważajcie dziewczyny !!!!!

Buziaki

Ps. Właśnie idzie do mnie taki zestaw: Zestaw startowy Tommee Tippee 0% BPA wysyłka 0zł (1373083210) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Tez kupilam ten zestaw. Znalazlam go na Allegro ale mieszkam blisko Bielska i pojechalam sobie do sklepu. Jest bardzo fajny. i w super cenie.

a ja zwariowalam, postanowilam przed Nowym Rokiem uporzadowac wszystko w calym domu, dopiero teraz skonczylam kuchnie, duzo roboty, bo mamy spizarnie itd. ;-) ale warto bylo, bo teraz jest cudnie, paaadam! jutro tylko salon i bedzie milo wszedzie jak maly przyjdzie na swiat :tak:

dobranoc kochane!

Hej dziewczyny widze ze jeszcze razy dwa :-)
Pozdrawiam i zycze wszystkiego naj... w Nowym roku... Zdrowka to najwazniejsze i radosci z pociech obecnych i przyszlych...

Dzien dobry Dziewczynki!
Ja to nie wiem co sie ze mna dzieje, poszlam spac po polnocy a o 6 wstalam wyspana ;) Zaczelo sie od porannych mdlosci, maz sie smieje ze znow powtorka z rozrywki :/ Mam dzis w planach przygotowac jakies pysznosci, zostaniemy z mezem w domku, a na sama polnoc wyskoczymy do znajomych. NIe chce tak od razu isc do nich bo kregoslup to mi wysiada i wole polezec w domku
Dziewczynki uwazajcie z tymi upadkami, ja juz raz upadlam i pamietam jak sie wtedy strachu najadlam wiec chodze uwaznie, raczej staram sie po takim nie wychodzonym sniegu chodzic...
Karolina siostra powinna to zrobic dla Ciebie, pogadac z Toba czy masz cos przeciwko i wziac Twoje zdanie pod uwage, szkoda ze po pomoc przychodzi, a jak juz mogla by cos zrobic dla Was to nie... Ale nie bede Cie dolowac, glowa do gory, no coz i tacy ludzie sa... Duze buziaki dla CIebie i malej!
A wszystkim milego dnia zycze ;)

crazy mama, ja też mam smyka w domu rok starszego od twoich szkrabów, ale kurczę sił tyle nie mam co ty :))) dlatego Ci zazdroszczę tej werwy, ja jakiś flak w tej ciąży jestem i robię tylko to co muszę,
co noc mnie męczą te cholerne bóle nóg, jestem już u kresu wytrzymania, bo nic mi nie pomaga, lekarz co i rusz przepisuje jakieś tabletki, smarowania, pryskania, a one w ogóle nie działają... psychicznie idzie się wykończyć, bo spania prawie wcale nie ma :((
dziewczynki, życzę wam miłego Sylwestra, abyśmy w Nowy Rok weszły wszystkie w dwupaku :))

Hej dziewczyny widze ze jeszcze razy dwa :-)
Pozdrawiam i zycze wszystkiego naj... w Nowym roku... Zdrowka to najwazniejsze i radosci z pociech obecnych i przyszlych...

Akunia miło że zajrzałaś kochana;D Ja również Cię pozdrawiam i życzę Ci aby ten Nowy Rok był dla Ciebie Szczęśliwszy od tego i spełniły się wszystkie Twoje najskrytsze marzenia;-) :happy2:

reklama
crazy mama, ja też mam smyka w domu rok starszego od twoich szkrabów, ale kurczę sił tyle nie mam co ty :))) dlatego Ci zazdroszczę tej werwy, ja jakiś flak w tej ciąży jestem i robię tylko to co muszę,
co noc mnie męczą te cholerne bóle nóg, jestem już u kresu wytrzymania, bo nic mi nie pomaga, lekarz co i rusz przepisuje jakieś tabletki, smarowania, pryskania, a one w ogóle nie działają... psychicznie idzie się wykończyć, bo spania prawie wcale nie ma :((
dziewczynki, życzę wam miłego Sylwestra, abyśmy w Nowy Rok weszły wszystkie w dwupaku :))

Margoz, a próbowałaś spać z nogami lekko do góry? Jak mnie w nocy zaczynają boleć to zwykle to pomaga. Możesz sobie pod materac jakąś książkę włożyć, żeby był lekki skos, albo jakiś koc złożony ułożyć pod nogami. To nie musi być duża różnica wysokości.

Do góry