reklama
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Mnie wstępnie ma powiedzieć na USG tuz przed Sylwestrem.
Szkoda, że w Krakowie takiego spotkania nie organizują :-(
Ale mnie synek dziś rano rozczulił. Spytał się, czy siostrzyczka się rusza, odpowiedziałam, że nie, że pewnie teraz śpi, to ten na to żebym ją obudziła, czyli, żebym wstała z łózka i położyła się z powrotem :-). Kiedyś położyłam mu rączkę jak mała kopała i chyba mu się to spodobało :-)
Szkoda, że w Krakowie takiego spotkania nie organizują :-(
Ale mnie synek dziś rano rozczulił. Spytał się, czy siostrzyczka się rusza, odpowiedziałam, że nie, że pewnie teraz śpi, to ten na to żebym ją obudziła, czyli, żebym wstała z łózka i położyła się z powrotem :-). Kiedyś położyłam mu rączkę jak mała kopała i chyba mu się to spodobało :-)
Ostatnia edycja:
majusia221
Fanka BB :)
sunshine ja też nie biorę, żadnych witamin, czytałam gdzieś, że jeżeli wyniki są dobre to nie ma sensu karmić się sztucznymi witaminami, wyniki mam dobre wiec mam nadzieję, ze nie robię krzywdy dzidziusiowi, zwłaszcza, że po witaminach źle się czułam. Na początku brałam prenatal, ale, źle się po nim czułam, mdliło mnie więc przestałam, teraz kupiłam feminatal i brałam przez jakiś czas ale przestałam bo po nim tez nie czułam się rewelacyjnie. Bierze któraś z was centrum materna? słyszałam, że po nich tyje się na potęgę i jestem ciekawa czy to prawda.
Byłam dzisiaj na wizycie u okulisty, u tej kobitki do której chodziłam od dziecka, i bardzo się zdziwiła, że lekarz u którego byłam niedawno wypisał mi przy mojej wadzie wzroku zaświadczenie, ze nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego. Wypisała mi zaświadczenie do cc ewentualnie do skrócenia drugiej fazy porodu, muszę pogadać z moją ginekolożką co ona na to, cesarki się boję, tak samo jak porodu kleszczowego czy próżnociągu no i jestem w kropce.
Byłam dzisiaj na wizycie u okulisty, u tej kobitki do której chodziłam od dziecka, i bardzo się zdziwiła, że lekarz u którego byłam niedawno wypisał mi przy mojej wadzie wzroku zaświadczenie, ze nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego. Wypisała mi zaświadczenie do cc ewentualnie do skrócenia drugiej fazy porodu, muszę pogadać z moją ginekolożką co ona na to, cesarki się boję, tak samo jak porodu kleszczowego czy próżnociągu no i jestem w kropce.
Ostatnia edycja:
ligotka: Ja dzis weszlam na maila i okazalo sie, ze wygralam aukcje, o ktorej w ogole sobie zapomnialam, bo zalicytowalam raz i juz pozniej nie. I jak sie okazalo kupilam ogrodniczki jeansowe z rozowymi wszywkami (sliczne) za... 3 zł!!!
Wiec wiecej mnie bedzie kosztowala przesylka
A co do zelaza, to mi lekrka przepisala, jak mialam wyniki bardzo blisko normy, ale jednak ponizej, bo powiedziala, ze im dziecko wieksze, tym wyniki beda sie pogarszac, wiec ne ma na co czekac, bo "terapia" zelazem trwa dlugo, zanim pojawia sie wyniki.
No i "dwojeczke" robi sie na czarno :-)
Wczoraj pisalam na odpowiednim watku, ze potrzebuje sprawdzonej listy rzeczy na wyprawke, ale nie dostalam odp. Moze tutaj ktos poratuje, bo wlasnie sie wybieram
Wiec wiecej mnie bedzie kosztowala przesylka
A co do zelaza, to mi lekrka przepisala, jak mialam wyniki bardzo blisko normy, ale jednak ponizej, bo powiedziala, ze im dziecko wieksze, tym wyniki beda sie pogarszac, wiec ne ma na co czekac, bo "terapia" zelazem trwa dlugo, zanim pojawia sie wyniki.
Wczoraj pisalam na odpowiednim watku, ze potrzebuje sprawdzonej listy rzeczy na wyprawke, ale nie dostalam odp. Moze tutaj ktos poratuje, bo wlasnie sie wybieram
ligotka:
ja pisałam , że anemia może być nie tylko od niedoboru żelaza...warto dokładniej przesledzić wyniki, żeby sie niepotrzebnie nie faszerowac...ale to tylko moje zdanie - no nie - na szczęście mojego lekarza tez
maran-atha
wstawiłam dla Ciebie w odpowiednim watku
nixie
hehe..no nie wiem co tego mojego tak bierze na fochy.. chyba ma ostatnio troche za duzo bo pisze prace
i jeszcze nauka do tego... A Dorianek to łobuz straszny jest i mężuś traci cierpliwość ...
bo ogólnie to nie mamy żadnych poważnych powodów do kłótni.. na szczęście
A powiem wam ciekawostkę ze w pierwszej ciąży tak to przezywał ze brzuch rósł mu szybciej niz mój i to nie było związane z jakąś zmianą żywienia tylko chyba z hormonami (później zrzucił te kilogramy ) , a teraz tez przezywa ale juz całkiem normalnie.
i jeszcze nauka do tego... A Dorianek to łobuz straszny jest i mężuś traci cierpliwość ...
bo ogólnie to nie mamy żadnych poważnych powodów do kłótni.. na szczęście
A powiem wam ciekawostkę ze w pierwszej ciąży tak to przezywał ze brzuch rósł mu szybciej niz mój i to nie było związane z jakąś zmianą żywienia tylko chyba z hormonami (później zrzucił te kilogramy ) , a teraz tez przezywa ale juz całkiem normalnie.
sunshine79
Majusia ja czekam teraz na wyniki ale tez zawsze mialam dobre, tak jak ty zle sie czulam po suplementach wiec nie bralam przez pare miesiecy. Ale teraz od 2 dni znow zaczelam brac, tak sobie pomyslalam ze dzidzia zabiera mi witaminki bo rosnie coraz szybciej. Jak nie bede brac to dziecku nie zaszkodze bo dobrze sie odzywiam ale nie wiem czy sobie nie zaszkodze Biore Pregnacare Plus with omega3. Zobaczymy jak dlugo wytrzymam
Nixie ja ogladalam kiedys program o mezczyznach ktorym podczas gdy kobieta jest w ciazy rosnie brzuszek i sa mniej agresywni bo zmniejsza sie poziom testosteronu :-)
Nixie ja ogladalam kiedys program o mezczyznach ktorym podczas gdy kobieta jest w ciazy rosnie brzuszek i sa mniej agresywni bo zmniejsza sie poziom testosteronu :-)
reklama
majusia ja przez pierwsze 90 dni ciąży brałam Centrum Materna i bardzo sobie chwaliłam - nie przytyłam ani 1 kg to jakieś brednie wyssane z palca - od kiedy po witaminach się tyje ??!!
Teraz biorę Feminatal N bo są tańsze od materny a wyniki dalej mam dobre. Ani po jednych ani po drugich witaminach nie czułam dyskomfortu.
Dla mnie to jakieś strasznie dziwne rzeczy że można źle się czuć po witaminach, ale może ja akurat mam to szczęście i przyswajam je bardzo dobrze.
Teraz biorę Feminatal N bo są tańsze od materny a wyniki dalej mam dobre. Ani po jednych ani po drugich witaminach nie czułam dyskomfortu.
Dla mnie to jakieś strasznie dziwne rzeczy że można źle się czuć po witaminach, ale może ja akurat mam to szczęście i przyswajam je bardzo dobrze.
Podziel się: