reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

w wątku głównym rozgorzał temat szczepionek- temat zrobił ważny i dyskusja konkretna - ja myslę, że jest to na tyle ważny teamt, że warto utworzyc dla niego wątek- bo i tak za chwilę pojawi się nowy gorący temat i dyskusja o sczepieniach zostanie zalana lawiną kolejnych postów- a wiadomo ,że po porodzie rozmowa wróci - i pewnie w szerszym zakresie - mianowicie porad odnośnie zdrowia, leczenia itp.

dlatego utworzony został osobny temat na tego typu rozmowy

https://www.babyboom.pl/forum/luty-...emat-zdrowia-naszych-dzieci-46721/index4.html

Ostatnia edycja:
reklama
oj jakie tu dzisiaj ciezkie tamaty!!!!!!!
A ja mam pytanie do dziewczyn,ktore biora zelazo, czy zauwazylyscie ze zalatwiacie sie jakos inaczej (chodzi mi o kolor, bo ja jak zaczelam go lykac to, jest czarne a wczesniej tak nie bylo)? Czy to od zelaza tak sie dzieje??

A ja mam pytanie do dziewczyn,ktore biora zelazo, czy zauwazylyscie ze zalatwiacie sie jakos inaczej (chodzi mi o kolor, bo ja jak zaczelam go lykac to, jest czarne a wczesniej tak nie bylo)? Czy to od zelaza tak sie dzieje??
Zgadza się, to od żelaza.
Też się na początku przeraziłam :-)

No niestety to przez żelazo i nie jest przyjemne.

Ewitka no rzeczywiście pisałaś, że będziesz bez neta,ale jak to się mówi im większy brzuch tym mniejszy mózg:-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny a Wam gin od razu zlecił branie żelaza? ja teraz poszłam i miałam hemoglobinę 11,7 a on do mnie bez paniki, jak spadnie niżej będziemy się martwić. Jaki był Wasz wynik?

A TAK NA MARGINESIE ... KTÓRA SIĘ PIERWSZA SYPIE W LUTYM?

dziewczyny a Wam gin od razu zlecił branie żelaza? ja teraz poszłam i miałam hemoglobinę 11,7 a on do mnie bez paniki, jak spadnie niżej będziemy się martwić. Jaki był Wasz wynik?

Ja mam lekko poniżej normy i łykam femineral 2x dziennie, końskiej dawki jeszcze nie dostałam, jutro idę robić wyniki i się okaże czy to starcza czy zwiększyć trzeba będzie.

A tak w ogóle to pytanie która sypnie się jeszcze w styczniu :-)

ja mam lekko poniżej normy i łykam femineral 2x dziennie, końskiej dawki jeszcze nie dostałam, jutro idę robić wyniki i się okaże czy to starcza czy zwiększyć trzeba będzie.

A tak w ogóle to pytanie która sypnie się jeszcze w styczniu :-)

a poniżej normy to ile miałaś Gosiu?

no właśnie ...
a która sypnie się jeszcze w styczniu

właśnie dziewczyny to już niedługo będziemy się sypać wszystkie:-Dnajważniejsze żeby nie za wcześnie,ja już troszke mam stracha;-)ja mam termin na 19 to raczej styczen mnie nie złapie.

reklama
Ja mam hemoglobinę 10 a hematokryt (gęstość krwi) tylko 31, wiec wyniki kiepściutkie. Biorę żelazo 2x dziennie - Pregnamed żelazo, bioprzyswajalne, podobno dobrze się wchlania, kupki nawet nie są czarne i o dziwo nie mam problemów z zatwardzeniami, więc chyba cos w tym jest, a lekarz miał rację, że będzie OK. Ponadto biorę raz dziennie PregnaPlus z DHA i jodem. Niestety zaczął się sezon ubogi w witaminy, nawet zwykły człowiek powinien się wspomagać, więc teraz regularnie łykam.
A co do porodów, ja stawiam na któreś bliźniaki, że będą pierwsze, no i same zobaczycie ile będzie wśród nas styczniówek, a i marcówki też się trafią.

Do góry