reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Czesc dziewczyny.
A mnie dzisiaj znowu w nocy złapał skurcz łydki, tym razem lewej, nawet teraz boli mnie mięsien jak napne. Kurcze już któryś raz ostatnio. Mam pytanie do dziewczyn które biorą Asmag. Ja biorę 4x1 tabletkę a wy jak często? Zastanawiam się, czy to już nie jest może za mało skoro łapią mnie te skurcze.
Ja mam Asmag 20mg jonów.

reklama
DorissŁna skurcze jak cię złapią to dobra rada moja jest taka, żeby wyprostować szybko nogę, nawet na leżąco i palce próbować przyciągnąć do siebie, żeby pięta była z przodu. Przechodzi od razu, mi to mąż pokazał i czasem sam mi naciska na pietę jak nie mam sił. Albo można stanąć na prostym i się lekko pochylić, ale lepiej na leżąco. Ja łykam też dużo magnezu, ale magneb6 i jednak skurcze się zdarzają.

Ewitka coś nie widać Cię ostatnio?

Ja to mam ostatnio problem ze spaniem też, bo się budzę co chwilę, bo mi coś drętwieje, cierpnie, boli, szczególnie kończyny i włącza mi się ssanie w nocy a ja przecież nie będę podjadała, bo nie mogę ze względu na cukrzycę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam sie czwartkowo, co do skórczy łydek to niedawno miałam było to okropne uczucie,trwało to umnie około tygodnia pomagały właśnie codzienne masaże i częste naciąganie nóg,:tak: co do witamin to biore tylko feminital mama. obowiązkowe szczepienia będziemy wykonywać,chociaż jak poczytałam to są za i przeciw,każdy musi sam zdecydowac co jest najlesze dla swojego dziecka.:tak: u mnie całą noc był straszny wiatr, problemy z zasypianie dalej mam zanim usne to sto razy zmienie pozycje:szok:a synek najbardziej kopie jak mama się położy:-),teraz grzecznie śpi i już mi brakuje kopniaczka z rana:tak:mój m pojechał rankiem do Berlina kupowac auto i bardzo się martwie bo to kawał drogi ale jak on coś sobie wymyśli to mi ręce opadaja:tak: miłego dnia dziewczyny ja zmykam na spacerek.

Witam.
Codziennie Was czytam, ale nie mam weny pisac.
Pogoda taka sobie, strasznie ciemno i szaro, a ja musze na uczelnie jechac. Ale mi sie nie chce! Juz niedlugo sesja, ja nie wiem jak to bedzie, a trzeba wszystko zaliczyc w pierwszym terminie, bo poprawka to akurat w terminie porodu. Hehe :-)
A... No i jeszcze sie nie chwalilam, ale 20.12 o 8.00 zdaje egzamin na prawo jazdy :-)
Trzymajcie kciuki za nas :-)

Czesc dziewczyny.
A mnie dzisiaj znowu w nocy złapał skurcz łydki, tym razem lewej, nawet teraz boli mnie mięsien jak napne. Kurcze już któryś raz ostatnio. Mam pytanie do dziewczyn które biorą Asmag. Ja biorę 4x1 tabletkę a wy jak często? Zastanawiam się, czy to już nie jest może za mało skoro łapią mnie te skurcze.
Ja mam Asmag 20mg jonów.

ja biorę taką samą dawkę, i też mam problem ze skurczami, ale dodatkowo mam magnez w witaminach więc nie wiem, czy jeszcze więcej prochów w siebie ładować

JA tez raczej bede szczepic, nawet sie jeszcze nie interesowalam tym

Ja nie biore zadnych witamin, 3 dni temu mialam pobierana krew mam nadzieje ze wyniki sa dobre :) Jakby cos to beda dzwonic. Nie mam zadnych skurczy i dzidzia zdrowo rosnie :) pewnie mam dobra diete :-) Bede chyba brac przy karmieniu bo wtedy dzidzia duzo wyciaga ...

DorissŁ: Ja zazwam mega dawke chyba, bo 3x2 tabl-Asmag Forte-wiec jeszcze mocniejszy. Mialam to zapisane chyba w 24 tyg ze wzgledu na twardneinie brzuszka i skurcze macicy i teraz jest ok. Robilam wtedy poziom magnezu z krwi i mialam na dolnej granicy normy, a wtedy zazywalalm 2x1 zwykly Asmag.
A skurczy lydek nie mialam nigdy na szczescie :)

reklama
GosiuLew tak właśnie robie jak mnie słapie skurcz. Na razie zdarzyło się to kilka razy i to nad ranem, złapało mnie na śpiocha wiec tylko prostowanie nogi pomogło. Ale dzisiaj to nawet czuje ból łydki jak chodze.
mysia88 czyli mozna zazywac wiecej asmagu. Wspomne oczywiscie lekarzowi o zwiekszeniu dawki jezeli sie nic nie zmieni. Nic sama nie bede robic.
Na razie zaczne sobie kupowac wode mineralna z magnezem. Podjadam czesto slonecznik bo wiem, ze ziarna maja duzo magnezu no i orzeszki zaczne łupac :))
A tak poza tym chyba czuje jak dzidzia urosła. Jakos ciezej mi sie poruszac ostatnio. Czuje ten ciezar. Nawet czuje jak lezy nisko i napiera wiecej na pecherz, to sie zmienilo jakos w ciagu kilku dni.

Dzisiaj właczylam dwie pralki jasnych ciuszków dla dzidzi. Jutro poleca kolorowe bo juz miejsca na suszarce nie mam. Myslalam ze mam mało ciuszków ale sie myliłam, nawet zaczynam na nie patrzec i powoli wiedziec co z czym moge ubrac :))

Do góry