reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

To raczej czwartek felerny :-(
jtaudul szczerze współczuję, kurcze nawet nie wiedziałam, że są takie paskudne SMSy!!!!! Oby wam pozytywnie rozpatrzyli reklamację. Ja niestety z BOk-em Orange mam niezbyt pozytywne doświadczenia, bo wyrzeźbili nas na 70zł, tyle mężowi zabrali za to, że za późno doładował konto (spóźnił się o kilka godzin), a okazało się, ze SMS przelew nie pozwala odzyskać utraconych z konta pieniążków. No ale było, minęło a doświadczenie mnie nauczyło, ze jak coś takiego się dzieje, to lepiej zadzwonić do BOKu i pogadać z człowiekiem, zanim się wkroczy na oficjalną drogę reklamacyjną, bo sama wcześniej coś takiego załatwiłam.
Co do dzwonienia to też mamy z tego tygodnia niemiłe doświadczenia, chciałam zrezygnować z karty kredytowej Auchan, pani pouczyła mnie, że do "jutra" powinno do nich dotrzeć wypowiedzenie, bo obowiązuje 30-dniowy okres wypowiedzenia, ale po krótkiej rozmowie zaproponowała mi przedłużenie tej karty bez opłaty na następny rok (standardowe praktyki w przypadku kart kredytowych). No to mąż z takim nastawieniem za pół godzinki zadzwonił (z innego telefonu) w tej samej sprawie, a kobieta mu nie przedłużyła za darmo, bo stwierdziła, że nie ma szans, żeby wypowiedzenie doszło do nich na następny dzień, no i jemu normalnie pobiorą opłatę. Gdyby nie to, że mąż akurat miał w tym dniu urwanie głowy w pracy to by dla zasady wysłał im to wypowiedzenie, ale daliśmy sobie spokój, stwierdzając, ze to nie majątek, a może dojść do takiej sytuacji, że wyśle a oni specjalnie wprowadzą je dzień później, nigdy nic nie wiadomo.
Neta pozostaje czekać aż allegro zaksięguję tę kwotę. Ja już oduczyłam się płacić przez allegro, bo też były z tym problemy.
A ostatnio z bankiem też mieliśmy taką sytuację, że mąż zapłacił pod koniec zakupy kartą (ok 500zł), kwota na koncie została zablokowana na 10 dni, po 2 dniach od transakcji została ona zaksięgowana na koncie, a blokada środków nadal istniała (jeszcze na cały tydzień). A gdybym ja tych pieniędzy potrzebowała? Wysmarowaliśmy do nich maila, odblokowali, ale nawet przepraszam nie powiedzieli.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja z "płacę z allegro" nie miałam jak na razie problemów. Nawet jak transakcja "wisiała" to ją anulowałam, płaciłam jeszcze raz i nikt mi dodatkowych pieniędzy na koncie nie blokował. Z tym, że ja płacę zawsze kartą kredytową, a nie przelewem z konta. Może to też zależy od polityki banku?..
Kiedyś miałam konto Inteligo i też taki problem, że oni mieli jakąś awarię i nie przyjęło mi karty przy kasie w sklepie, zapłaciłam gotówką, którą na szczęście miałam przy sobie, ale na koncie zablokowało mi podwójnie mój rachunek z kasy, bo kasjerka dwukrotnie próbowała przyjąć płatność kartą. No i też na kilka dni miałam kilkaset złotych zablokowane i gdyby to były np. moje ostatnie pieniądze to byłby problem.

Witam sie :)

Rzadko ostatnio pisze, ale czytam Was codziennie rano i wieczorem :-)
Jesli chodzi o Allegro to jeszcze nigdy nie placilam poprzez Allegro, zawsze przelewem i bylo ok.
Wlasnie dzis przyszla mi taka sliczna narzutka na lozko :) Mhhhh.... :tak:
Ogolnie to tak mnie ostatnio kluje troche wyzej niz posladek po lewej stronie jak chodze, ze czasem to az mnie sklada jak nozyczki. Ale coz.

Pisalam ostanio o tym, ze boli mnie spojenie lonowe i zapomnialam napisac po ostatniej wizycie, ze to nie to. Ginekolog mnie badala i to jednak wiezadla tak bola, ale to ponoc normalne jest.

A jak u Was dziewczyny z rozstepami? Ja smaruje sie oliwka od 3 m-ca i tak powoli, powoli zaczely mi na brzuchu wychodzic od 5 m-ca, a teraz to juz dramat jest. Mam rozstepy na calym brzuchu :wściekła/y: Wiadomo, ze to jest malo wazne, ale fajnie gdyby ich nie bylo. Moja mama nie miala i tak sie cieszylam, ze mnie tez ominie a tu zonk.
One po porodzie bledna?

Caluski

witam
rachell, leż i odpoczywaj, nie przemęczaj się, żebyś z powrotem nie wylądowała w szpitalu, bo to nic przyjemnego
co do allegro, ja też nie miałam problemów z "płacę z", a zawsze tak robię, owszem, pieniążki są zablokowane na koncie ale tylko na jakieś góra 2 dni robocze, a sprzedający dostaje informację że przelew poszedł i u niego na koncie allegrowskim od razu pojawiają się
rozstepów nie mam, choć nie smaruję się regularnie, jak mi się przypomni, czasem codziennie, a czasem raz na 3 dni

mysia a smarujesz zwykłą oliwka czy jakąś specjalną przeciwrozstępową ?
bo ja mam właśnie taka specjalną z bebydream i narazie nic niemam.
Jak jest obniżka w rossmanie to niecałe 10 zl kosztuje i jest rewelacyjna.
Nie martw sie teraz sa już takie kosmetyki które zmniejszają a nawet likwidują rozstępy i blizny.

Czesc Dziewczynki!
A ja dzis wreszcie wzielam sie za zakupy dla malej, ktore planowalam od dawna, oczywiscie wszystkie na allegro :) no i wszystkie placilam place z, a potem wpadlam tu poczytalam i sie przerazilam, na szczescie sprawdzalam i wplaty poszly ;) poza tym brzuszek mi jakos dzis twardnieje, mala sie do tego mocno wierci, myslicie ze to moze miec jakis zwiazek?? Buziaki

Jest to specjalna oliwka dla kobiet w ciazy przeciw rozstepom w zelu firmy PENATEN.
Ale widocznie tak mialo byc i juz.
Maz mi powtarza ze jestem piekna, ale mam ostatnio chyba jakas depresje bo nie dosc, ze juz przekroczylam magiczne 90 kg (przed ciaza 83 kg), to jeszcze te rozstepy teraz.

Teraz to juz nie bede wygladac jak wieloryb, tylko jak wieloryb z rostepami. Ale z drugiej strony zawsze jak przychodza takie mysli to sobie tlumacze, ze sa ludzie ktorzy maja jakies choroby, albo cos innego i marza zeby miec nadwage i rozstepy nawet na czole, ale zeby byc zdrowym. Wiec koniec narzekania :-)

Ostatnia edycja:
mysia a smarujesz zwykłą oliwka czy jakąś specjalną przeciwrozstępową ?
bo ja mam właśnie taka specjalną z bebydream i narazie nic niemam.
Jak jest obniżka w rossmanie to niecałe 10 zl kosztuje i jest rewelacyjna.
Nie martw sie teraz sa już takie kosmetyki które zmniejszają a nawet likwidują rozstępy i blizny.

Babydream jest fajna, ale jeśli ktoś ma mieć rozstępy to i tak będzie miał. Ja mam skłonność do rozstępów dlatego od początku ciąży smarowałam brzuch 2 do 3 razy dziennie. Po kąpieli właśnie tą oliwką i dodatkowo balsamami (chyba już trzeci mam w tej chwili). Rozstępy zaczęły pojawiać mi się na brzuchu już z miesiąc temu, albo nawet dawniej i teraz mam prawie cały w czerwonych kreseczkach. No, ale w pasie przybyło mi 28cm jak do tej pory, a brzuch zaczął rosnąć gwałtownie dopiero w pewnym momencie, a nie stopniowo, więc skóra nie nadążyła z rozciąganiem.
Na szczęście i tak nigdy nie odsłaniałam brzucha na plaży itd., bo tego nie lubię, więc rozstępy nie popsują mi życia :)
W innych okolicach nie przytyłam (nie licząc biustu, ale ten rośnie stopniowo), więc mam nadzieję, że tam mnie rozstępy nie zaatakują :)

no to wychodzi na to ze niema znaczenia czego sie używa... bo albo ma sie skłonności albo nie..ale zawsze warto sie czymś pomazać bo i sam masaż poprawia elastyczność skóry i przynajmniej będą mniejsze.
Ale sie tak zastanawiam czy jak juz sie pokażą to może lepiej cos na gojenie?
ale czy jest coś bezpiecznego na gojenie w ciąży...chmm, chciałabym cos doradzić ale sie nie znam.
Ja miałam troszkę w poprzedniej ciąży na piersiach bo ich nie smarowałam ale wiadomo ze cyc zawsze blady..wiec dzisiaj sie nie umiem ich doszukać ..

Co do "place z alegro".. to ja to omijam... bo nie chcialo mi sie nigdy poczytać o co w tym chodzi.
A zamówiłam sobie ostatnio takie fajne nauszniki na zime ,ale takie płaskie zakładane z tylu ze mogę je ukryć pod włosami i nie wyglądam jak ufoludek z pomponami na uszach :-D.

reklama
Witam sie i ja.Dzis od rana myslalam ze nie wyrobie.Codziennie rano walcze z chlopakami zeby ich sciagnac z lozka do szkoly.Przewaznie udaje mi sie to okolo 7:40.Dzisiaj z okazji dnia wolnego ze szkoly(zebrania rodzicow)wstali sami o 6:30 pelni energii.Myslalam ze ich roztrace.Dlaczego w dzien wolny nie moga sobie pospac do 8 (na dluzej nawet nie liczylam)??????? Zlosliwe bestie z tych moich chlopolkow.
Zaliczylam 2 zebrania i co dziwne oba przezylam i uszy mi wyjatkowo nie wiedly bo jeszcze nic w szkole nie "zdzialali" a i oceny wporzadku.Teraz nadrobilam czytanko w dnia piatkowego i lece gotowac bigosik na obiadek.
Rachel lez sobie i nie ruszaj sie z lozka na krok bo krwawienia to nic ciekawego a chyba nie chcesz byc tez pierwsza ktora nam sie tutaj rozpakuje.
Odnosnie rozstepow to ja bedac w ciazy z blizniakami mimo smarowania nadostawalam ich tyle ze teraz nawet jeden nowy mi nie wyskoczyl i wyglada na to ze uda sie bez.Moze sie kiedys przelamie i wstawie wam zdjecie jakie spustoszenie na brzuchu potrafia zrobic ciaze mnogie.Obrazkowo od konca zeberek az po sam dol wygladam jak zebra.ale nie martwcie sie .Jestem chyba przykladam ze mimo tych "ozdobek"faceci i tak nas kochaja.Moj maz nigdy nie powiedzial zlego slowa na temat blizn jaki mi pozostawaly a i seksowanie mu nie przeszlo mimo ze pod palcami w trakcie przytulania lub wspolnych kapieli zebra.Dzieki temu teraz Gabrysia w drodze...
Trzymajcie sie cieplutko.

Ostatnia edycja:
Do góry