reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Jest to specjalna oliwka dla kobiet w ciąży przeciw rozstepom w zelu firmy PENATEN.

Też używam tej oliwki, póki co rozstępów nie mam, ale nie sądzę żeby to zasługa była tej oliwki aż do końca. Chociaż gdybym nic nie stosowała to pewnie coś by wyskoczyło, tym bardziej, że u mnie i mama i siostra miały rozstępy. W każdym bądź razie wszystko przede mną jeszcze, bo czasem można na samej końcówce dostać rozstępy.

reklama
Czesc Dziewczynki!
Za mna kiepska noc, miałam zatkany nos - straszny katar mnie meczy no i przewracałam sie z boku na bok. Teraz proboje sie pouczyc ale kurcze ciezka sprawa znow mnie leniuch dopadł ;), poza tym zimno ciemno i ponuro, a ja do tego przeziebiona :( Milego dzionka Wam zycze i ubierajcie sie grubu zeby sie nie zaziebic!

witajcie
ja dzisiaj nawet się wyspałam, spałam do szóstej z 3 wędrówkami na siusiu, ale wypoczęłam
teraz się wzięłam za nieszczęsne sprzątanie mieszkania i gotowanie, a zaraz na jakieś zakupy trza skoczyć, bo pustki w lodówce
co do rozstępów, w poprzedniej ciąży też miałam na piersiach ale jakoś same zbladły i ich teraz nie widać, teraz na razie mi się nigdzie nie robią, odpukać, niech się nie ważą :))
ale macie rację, lepiej chodzić z rozstępami niż być poważnie chorym bądź mieć inne zmartwienia...
crazy mama, mój smyk ma tak samo, dzisiaj wstał o szóstej, a jak jest szkoła, to nie chce się zwlec z łóżka hehehe, dzieciaki chyba już tak mają :)))
miłego dnia mimo że słońca brak :))

Witam sie i ja:-)
Pogoda znowu masakryczna,ale byłam na zakupach i oczywiście synkowi sie to nie podobało,bo brzuch boli:-(
Zaraz biorę się za sernik na zimno i brzoskwinie w galaretce z bita śmietana na deser:-)
No i po takim jedzeniu 1kg więcej będzie:szok:

Witam się w pochmurną sobotę.
A co do tych zabobonów z pępowiną, o ja też się nimi nie przejmuję, codziennie wyprowadzam psiaka na smyczy.
Jeśli o allegro chodzi to jak tylko weszła płatność z allegro to działało to szybko i sprawnie, a teraz się wycwanili i trzymają kasę ze 4 dni na swoim koncie i tylko wysyłają do sprzedającego informację, że skorzystaliśmy z płatności i w ciągu kilku dni przeleją kwotę. Dlatego jak o tym przeczytałam zaczęłam z powrotem płacić normalnie bezpośrednio z banku i nie mam żadnych problemów, a ostatnio to ciągle coś zamawiam i płacę.

Dziewczyny uważajcie na siebie bo z krwawieniami nie ma żartów.

Babydream jest fajna, ale jeśli ktoś ma mieć rozstępy to i tak będzie miał. Ja mam skłonność do rozstępów dlatego od początku ciąży smarowałam brzuch 2 do 3 razy dziennie. Po kąpieli właśnie tą oliwką i dodatkowo balsamami (chyba już trzeci mam w tej chwili). Rozstępy zaczęły pojawiać mi się na brzuchu już z miesiąc temu, albo nawet dawniej i teraz mam prawie cały w czerwonych kreseczkach. No, ale w pasie przybyło mi 28cm jak do tej pory, a brzuch zaczął rosnąć gwałtownie dopiero w pewnym momencie, a nie stopniowo, więc skóra nie nadążyła z rozciąganiem.
Na szczęście i tak nigdy nie odsłaniałam brzucha na plaży itd., bo tego nie lubię, więc rozstępy nie popsują mi życia :)
W innych okolicach nie przytyłam (nie licząc biustu, ale ten rośnie stopniowo), więc mam nadzieję, że tam mnie rozstępy nie zaatakują :)

zgadza sie i wlasnie jest wazne to by tyc stopniowo i powoli, ale wiadomo nie zawsze mozliwe
ja mam troszke roztepow po piwerszej ciazy na brzuchu ale wyblakly strasznie i jak brzuszek troszke opale w lecie to kompletnie nie widac
narazie odpukac nie mam nowych i mam nadzieje tak zostanie

My dzis mielismy isc na przyjecia i chyba nic z tego nie bedzie bo coreczka sie przeziebila takze nie chce jej do mamy wyozic. Zobaczymy jak to jeszcze bedzie. Milego weekendu zycze!

Witam sie sobotnio.U mnie dzien na wariackich papierkach.Najpierw rano sniadanko i zwiazane z nim marudzenie chlopakow jakie to oni platki zjedza.Potem biegiem do samochodu i do szkoly na zajecia z jezyka polskiego zachaczajac oczywiscie o stacje benzynowa bo w samochodzie malizna zajechalo.Wow udalo sie do szkoly zdarzyc na czas.Ledwo wpadlam spowrotem do domku a tam mezulek w zleym humorku bo nie dostal wyplaty a jego czek dali ale jakiegos innego .Okazalo sie ze tamten koles pracuje na 1 zmianie i czek nie wiem jakim cudem juz wyplacil.Teraz trzeba czekac do poniedzialku az sie sprawa wyjasni.Mowie wam dzien do bani.Zaraz lece odebrac chlopakow a potem odrazu na wycieczke do NY babcie odwiedzic.Takze czeka mnie jeszcze do wieczora 300km do zrobienia ale spoko.Ta czesc akurta nalezy do przyjemnosci bo samochod to moj 2 domek.Do uslyszenia w poniedzialek.Mam nadzieje ze niedziela bedzie spokojniejsza.Milego popoludnia.

Witam sie :)
Jak byl juz taki temat to prosze o przeniesienie :)

Chcialam Was zaoytac jakiw macie plany po urlopie macierzynskim? Dotyczy to oczywiscie mam pracujacych. Ja nie moge sobie pozwolic na bezplatny urlop wychowawczy, ani na zwolnienie sie z pracy. Mieszkamy z moja mama i napewno ona nam duzo pomoze ale ja pracuje czasami po 12h i nie wiem czy sobie mama poradzi (jest juz starsza osoba). Jesli chodzi o zlobki to w Krk na panstwowy nie bardzo jest co liczyc (jakis koszmar-podobno w ktoryms roku kobiety zapisywaly na liste oczekujacych dzieci, ktore jeszcze byly w brzuszku MASAKRA), a jesli chodzi o prywatny to jest to wydatek ok 800-900 zl miesiecznie :szok:
Jak to jest u Was? Myslalyscie juz o tym jak to bedzie?

Buziaki :-)

reklama
Hej ;)
Ja po macierzyńskim wracam do pracy a córcia pójdzie z braciszkiem do żłobka.
Co do zapisów to rzeczywiście i synka i teraz córeczkę zapisałam jak byłam w 3 m-cu.

Do góry