reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Sunshine tez ogladam X Factor ale poprostu z nudow i przyzwyczajenia bo nikt mi sie w tym roku nie podoba-ani jedna piosenka , ani jeden wykonawca. Z nudow chce mi sie wyc. Dodatkowo pozeram czekolade Toblerone...

reklama
hej..ja tu malo sie odzywam bo nie zawsze mam czas nadążyć z czytaniem.
Chciałam powiedzieć ze jestem w szoku bo nie mam jeszcze az tak wielkiego brzuszka i pod płaszczykiem jak sie wyprostuje nie widać wiele ale jak jechałam pełnym autobusem i rzeczywiście bylo mi ciężko uchwycić równowagę , nagle ustąpiła mi młoda dziewczyna !!
Obejrzałam sie czy przypadkiem nie chodzi jej o kogoś starszego ale to bylo chyba do mnie,podziękowałam i powiedziałam ze zaraz wysiadam ale ona zeszła no i se siadłam na chwile.
To było mile... A jeszcze niedawno był cieplejszy dzień i miałam otwarta kurtkę , obładowana zakupami ..
brzuch byl bardzo widoczny a ludzie patrzyli na mnie i nic ..

ja właściwie sobie bardzo dobrze radze i nawet nie potrzebuje tego ustępowania ale wiem jakie to ważne dla tych kobiet w ciąży którym akurat słabo czy coś..i jakie to jest mile...
ale wiem tez ze człowiek bywa zamyślony i czasem nie zdaje sobie sprawy ze może byc ciężko. Na przykład ja teraz mając dziecko wiem ze jest ciężko w tramwaju z dzieckiem na rekach albo z wózkiem nie mając sie za co chwycić czy gdzie sie ustawić dlatego teraz jestem bardziej czujna i sama ustępuję kobietom z dzieckiem...a kiedys możliwe ze nawet nie zauważyłam...
Kilka dni temu jechałam tez do koleżanki , było ciepło , wiec brzuch znowu wystawał z kurtki , i było strasznie ciasno, stałam z wózkiem ściśnięta przy wejściu a babeczki plotkowały na miejscu dla wózków.. i przesunęły sie dopiero jak zjawił sie kolejny wózek bo nie szlo sie ruszyć.
Dobra, juz nie przynudzam... miłego wieczorku życzę.
Moj chłopczyk jest u dziadków wiec mam troszkę luzu, idę się lenić.

Nixie, ja w autobusie zawsze siadam jeśli tylko jest miejsce. Nie chodzi tu o to, że np. słabo się czuję, ale o to, że autobus może np. gwałtownie zahamować, a ja uderzyć wtedy w coś brzuchem. Wolałabym tego uniknąć. We wszelakich kolejkach stoję bez problemu, ale w autobusach i tramwajach wolę siedzieć.

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z cukrzycą... czy Wam też spadła waga po przejściu na dietę? bo ja w parę dni schudłam 1,5 kg i trochę się tym niepokoję. Może źle zbilansowałam sobie dietę i jem za mało?

Dziś już mogę odpowiedzieć na to pytanie. Ostatnio ważyłam się w poniedziałek u lekarza, dziś zważyłam się u rodziców i dziś waga pokazała 0,7kg mniej.

Dzięki tab. Trochę jestem spokojniejsza, tym bardziej, że dziś ważyłam tyle co wczoraj, więc waga sie zatrzymała. Zobaczymy jak będzie jutro. Teraz czekam do wtorku na wizytę u gina i zobaczymy co powie na to wszystko.

Witam sie i ja weekendowo.Jestem dzisiaj wykonczona.Wczoraj wieczorem przyjechala do mnie sasiadka z 4 workami rzeczy dla malej.Od zabawek ,przez buciki,kojec az po tone ciuszkow 0-18 miesiecy.Takiego szoku dostalam ze nie moglam sie opanowac i do 1 w nocy przegladalam te wszystkie sliczne rozowiotkie spioszki i sukieneczki.O 6 rano zerwalam sie z lozka przez straszny skorcz w lydce i tyle bylo spania.Posprzatalam troszke wrobilam sniadanko i zawiozlam blizniaki do polskiej szkoly.Jak wrocilam do domku to czekal na mnie maz z kuzynka i nastepnymi 2 workami ciuszkow dla malenstwa ,chustawka i bujakiem.No i znowu siedzialam i platalam oczkami na sliczne spioszki i sukienusie.Gabrycha to jakas szczesciara rosnie bo jeszcze sie nie urodzila a ma ciuszkow wiecej niz na polkach w sklepach i to wszystko w przeciagu 12 godzin.Teraz tylko pogonic meza zeby skonczyl pokoik malej robic bo sie nie moge przepatrzec jak te wszystkie rzeczy utworzyly taki skladzik w pokoju a nie sa na konkretnych miejscach.

Witam sie i ja weekendowo.Jestem dzisiaj wykonczona.Wczoraj wieczorem przyjechala do mnie sasiadka z 4 workami rzeczy dla malej.Od zabawek ,przez buciki,kojec az po tone ciuszkow 0-18 miesiecy.Takiego szoku dostalam ze nie moglam sie opanowac i do 1 w nocy przegladalam te wszystkie sliczne rozowiotkie spioszki i sukieneczki.O 6 rano zerwalam sie z lozka przez straszny skorcz w lydce i tyle bylo spania.Posprzatalam troszke wrobilam sniadanko i zawiozlam blizniaki do polskiej szkoly.Jak wrocilam do domku to czekal na mnie maz z kuzynka i nastepnymi 2 workami ciuszkow dla malenstwa ,chustawka i bujakiem.No i znowu siedzialam i platalam oczkami na sliczne spioszki i sukienusie.Gabrycha to jakas szczesciara rosnie bo jeszcze sie nie urodzila a ma ciuszkow wiecej niz na polkach w sklepach i to wszystko w przeciagu 12 godzin.Teraz tylko pogonic meza zeby skonczyl pokoik malej robic bo sie nie moge przepatrzec jak te wszystkie rzeczy utworzyly taki skladzik w pokoju a nie sa na konkretnych miejscach.
Ale będzie modnisia ;-)

Ja też nie mogę się doczekać układania ubranek w szafkach. A mam już gdzie, bo mąż dziś meble złożył, tapety są, wykładzina leży, zostały dodatki do wybrania. Hurra!

Sunshine tez ogladam X Factor ale poprostu z nudow i przyzwyczajenia bo nikt mi sie w tym roku nie podoba-ani jedna piosenka , ani jeden wykonawca. Z nudow chce mi sie wyc. Dodatkowo pozeram czekolade Toblerone...

Ja tez w sumie ogladam bo nie mam co :-)
Polis ja lubie wszystkie czekolady z duzymi orzechami ;-) dzidzia zapewne pojdzie dzis pozno spac przez ta czekoladke ktora wcinasz :-)

Nie wiem czy masz Home &Health, duzo fajnych programow...teraz byla historyjka o kobiecie ktora rodzila w domu w wannie myslala ze ma jedno dziecko a urodzila blizniaki :), ogladam tez Portland hospital , tam pokazuja chyba codziennie pary ktore decyduja sie tam rodzic , przewaznie pokazuja koncowke ciazy i porod, duzo sie mozna dowiedziec ..nawet Chris ze mna czasem oglada i kaze mi nagrywac :tak:

Dzień dobry :)

hihihi, chyba dziś sobota :))))))))))))))

Tak czytam i widzę, że ten długi weekend obfituje w "dziwne" zdarzenia i przypadki.

jak to miło uśmiać się z samej siebie :-D
bo u mnie od rana niedziela - dopiero tak koło południa się pokapowałam - jakby nie było dostałam jeden dzień gratis :-)
oj, ostatnio roztargniona jestem....:tak:

w takim razie jeszcze raz miłej niedzieli
:happy2:

reklama
witajcie
dzisiaj pospałam, a nawet chyba się przespałam, widocznie długie spanie do ósmej mi nie służy, bo wstałam z bólem głowy
w nocy za to męczyły mnie skurcze łydek,
za to pogoda za oknem pięknie słoneczna :) trzeba wykorzystać i na spacerek dzisiaj skoczyć :)
crazy mama, super tak porządkować ciuszki :)) ja ostatnio nowe poprałam i poprasowałam, teraz w szufladach poukładane czekają :)))

Do góry